ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Πάει για την πρόκριση στο Φάληρο

Ανοικτοί λογαριασμοί με Ολυμπιακό και πάει για την πρόκριση στο Φάληρο. Σε ένα πολύ κακό ματς στη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πίσω στο σκορ από γκολ του Αλεξανδρόπουλου στο 44', ισοφάρισε με γκολάρα του Ιωαννίδη στο 65' με το σκορ να μένει στο 1-1 και το "τριφύλλι" να πηγαίνει για την πρόκριση στο Καραϊσκάκη.

Πάει για την πρόκριση στο Φάληρο

Ανοικτοί λογαριασμοί με Ολυμπιακό και πάει για την πρόκριση στο Φάληρο. Σε ένα πολύ κακό ματς στη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πίσω στο σκορ από γκολ του Αλεξανδρόπουλου στο 44′, ισοφάρισε με γκολάρα του Ιωαννίδη στο 65′ με το σκορ να μένει στο 1-1 και το “τριφύλλι” να πηγαίνει για την πρόκριση στο Καραϊσκάκη.

To ματς:

Aναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή και να κυκλοφορεί την μπάλα με στόχο να αιφνιδιάσει τον οχυρωμένο Ολυμπιακό. Αμφότερες οι ομάδες ήταν νευρικές στις μεταβιβάσεις τους με αποτέλεσμα να κάνουν αρκετά λάθη. Τα λεπτά κυλούσαν με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή και τον Αλεξανδρόπουλο να παίρνει την πρώτη κάρτα για πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Ρούμπεν στον 10′.

Οι «πράσινοι» παρότι είχαν την κατοχή ήταν ανούσιοι με τον Ολυμπιακό να είναι «ταμπουρωμένος» και να ψάχνει βαθιές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας αναζητώντας στην κόντρα ένα γκολ. Η πρώτη φάση του ματς, ήρθε στο 24′ από την πλευρά του Ολυμπιακού, με τον Γεντβάι να κάνει λάθος διώξιμο, την μπάλα να φτάνει στον Μασούρα που διένυσε λίγα μέτρα σούταρε αλλά ο Λοντίγκιν μπλόκαρε.

Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ
Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ 283.882 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κάτι παρόμοιο έγινε και πέντε λεπτά αργότερα με τον Μσσούρα να ξεφεύγει από τον Μλαντένοβιτς και να φεύγει ταχύτατα, γύρισε παράλληλα στην περιοχή, όμως ο Κώτσιρας με σωτήριο τάκλιν αποσόβησε τον κίνδυνο. Στο 38′ ο Φατίχ Τερίμ προχώρησε στην πρώτη του αναγκαστική αλλαγή καθώς ο Τζούριτσιτς βρέθηκε στο έδαφος, λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό με τον Μαντσίνι να μπαίνει στο ματς.

Το «τριφύλλι» επέμεινε στον ίδιο τρόπο παιχνιδιού, ρισκάροντας με την άμυνα ψηλά και την κατοχή υπέρ του και με τον Ιωαννίδη να καταγράφει μια τελική στο 41′ με σουτ εκτός περιοχής. Τα πράγματα ωστόσο δεν κύλησαν καλά αφού από κόρνερ στο 44′ του Ολυμπιακού που εκτέλεσε ο Καρβάλιο ο Αλεξανδρόπουλος επωφελήθηκε από τις κόντρες και με το αριστερό άνοιξε το σκορ για το 0-1.

Με δυο αλλαγές ξεκίνησε στο δεύτερο μέρος ο Φατίχ Τερίμ για τον Παναθηναϊκό καθώς πέρασε στο ματς τον Βέρμπιτς και τον Σπόραρ, αντί των Αϊτόρ και Μπερνάρ αντίστοιχα, παίζοντας τα όλα για όλα στο επιθετικό κομμάτι. Η πρώτη καλή στιγμή για το τριφύλλι στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 53′ με τον Βέρμπιτς να παίρνει την μπάλα έπειτα από κόρνερ που εκτελέστηκε με πάσα, πάτησε περιοχή από τα αριστερά αλλά το σουτ που έκανε από τη γωνία της περιοχής, έφυγε άουτ.

Τα λεπτά κυλούσαν με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή της μπάλας και να μην έχει ωστόσο τις ευκαιρίες. Ο Φατίχ Τερίμ προχώρησε σε αλλαγές περνώντας στο ματς τον Bαγιαννίδη αντί του Ρούμπεν και τον Κώτσιρα να πηγαίνει σε ρόλο αμυντικού χαφ. Από κάθετη του Έλληνα μπακ ο Βέρμπιτς κέρδισε κόρνερ, το οποίο εκτέλεσε ο Μαντσίνι. Η εκτέλεση ήταν εξαιρετική με την μπάλα να έρχεται στην περιοχή και τον Ιωαννίδη με κεφαλιά να “τινάζει” τον Πασχαλάκη στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Ο Παναθηναϊκός εξακολούθησε να έχει την κατοχή της μπάλας και έφτασε μια ανάσα από την ανατροπή στο 90’+2′! Μετά από ωραία προσπάθεια, ο Μαντσίνι σούταρε η μπάλα κόντραρε στον Ντόη, έφτασε στον αμαρκάριστο Ιωαννίδη που πλάσαρε άουτ, ενώ λίγο αργότερα μετά από τρομερή προσπάθεια του Βέρμπιτς και το πλασέ του Σλοβένου, ο Πασχαλάκης απέκρουσε, ενώ στην επαναφορά ο Μλαντένοβιτς προσπάθησε να σκοράρει με εκπληκτικό τρόπο αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι  με το 1-1 να μένει ως το τέλος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Αράο, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν (61′ Βαγιαννίδης), Τσέριν, Μπερνάρ (46′ Σπόραρ), Αϊτόρ (46′ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης, Τζούριτσιτς (38′ λ.τ. Μαντσίνι).

Έμειναν στον πάγκο: Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Φικάι, Βιλένα, Κυριόπουλος.

Ολυμπιακός (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα (61′ Κίνι), Αλεξανδρόπουλος (61′ Καμαρά), Έσε, Μασούρας (73′ Γιόβετιτς), Καρβάλιο, Ρίτσαρντς (56′ Ποντένσε), Ναβάρο (73′ Φορτούνης).

Έμειναν στον πάγκο: Παπαδούδης, Ιμπόρα, Μαρτινς, Μπιανκόν.

Διαιτητής: Γιούλιεν Βάινμπεργκερ (Αυστρία).

Βοηθοί: Αντρέας Xάιντερχαϊχ, Μαξιμίλαν Κόλμπιτς (Αυστρία).

4ος διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών).

VAR: Mάνουελ Σούτενγκρουμπερ (Αυστρία).

AVAR: Ράινχαρτ Μπούξμπαουμ (Ανατολικής Αττικής).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.