ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Νύχτα μαγική και ονειρεμένη

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την επιβλητική εμφάνιση του Παναθηναϊκού και τη νίκη επί της Μονακό στο «καμίνι» του ΟΑΚΑ.

Νύχτα μαγική και ονειρεμένη

Τι νύχτα μαγική και ονειρεμένη ήταν αυτή! Ο οδοστρωτήρας Παναθηναϊκός έκανε μια… χαψιά τη Μονακό (88-63) και σκόρπισε περίσσια χαρά στους φίλους της ομάδας, που κατέκλυσαν το κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων για να απολαύσουν την αρμάδα του Αταμάν.

Το «τριφύλλι» ήταν καταιγιστικό σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της αναμέτρησης και δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να ελπίζουν ότι θα διεκδικήσουν έστω το ροζ φύλλο αγώνα. Από την αρχή της αναμέτρησης οι «πράσινοι» ήταν κυρίαρχοι και δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης, ενώ έδειξαν χαρακτήρα ακόμα και στις στιγμές που έδειχνε να στραβώνει το πράγμα, όταν δηλαδή η Μονακό έριξε τη διαφορά και μετέφερε την πίεση στο στρατόπεδο των γηπεδούχων.

Παρ’ όλα αυτά, ο «εξάστερος» είχε πολλές εναλλακτικές και βρήκε καταφύγιο μέσω της άμυνας, η οποία πήρε «άριστα». Πώς όχι άλλωστε από τη στιγμή που κράτησε άποντο τον φοβερό και τρομερό Τζέιμς για 23 σχεδόν λεπτά και τον οδήγησε σε πολλές νευρικές επιλογές. Μην ξεχνάμε ότι κάτι ανάλογο συνέβη και πριν από 48 ώρες κόντρα στον Λάρκιν. Ή πριν από μερικές ημέρες με τον Τζόουνς της Βαλένθια, τον Χάουαρντ της Μπασκόνια, τον Τεόντοσιτς του Ερυθρού Αστέρα και τον Σιλντς της Αρμάνι Μιλάνο.

Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά
Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά 2.279 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα με τα λιγότερα λάθη στη διοργάνωση να υποπέσει σε 16 «σφάλματα» κι ενώ μέχρι τώρα μετρούσε 9,4/μέσο όρο. Πέτυχε να νικήσει με 25 πόντους διαφορά, παρότι οι φιλοξενούμενοι πήραν 17 επιθετικά ριμπάουντ. Και το πέτυχε διότι ήταν απόλυτα διαβασμένος και έκανε ορθολογικές επιλογές στην επίθεση, όπου εκτελούσε με αξιοθαύμαστα ποσοστά (22/32 δίποντα, 11/22 τρίποντα) κόντρα σε μια αρκετά αθλητική και physical ομάδα.

Θυμηθείτε το πρώτο δεκάλεπτο, όταν οι παίκτες του Αταμάν κυκλοφορούσαν εξαιρετικά την μπάλα κι έβρισκαν ανενόχλητοι τρίποντα, γι’ αυτό και είχαν 7/9 έξω από τα 6,75μ.! Ή ακόμα και την 3η περίοδο, όπου διάβασαν όλα τα mismatch που δημιουργήθηκαν με τον Λεσόρ, ο οποίος τροφοδοτήθηκε σωστά και «κατάπιε» τους αντιπάλους του (σ.σ. 10 πόντοι σε αυτό το διάστημα).

Σε γενικές γραμμές, ο Γάλλος ήταν ασταμάτητος και κατέγραψε μια σειρά από ρεκόρ στην Ευρωλίγκα. Πέτυχε 23 πόντους με 9/10 δίποντα, κατέβασε 9 ριμπάουντ, μοίρασε 5 ασίστ (!), έκανε 3 κλεψίματα και κέρδισε 7 φάουλ έχοντας 42 μονάδες στο ειδικό σύστημα αξιολόγησης. Απίστευτοι αριθμοί αν μη τι άλλο…

Ήταν ένα βράδυ που μπορεί να σηματοδοτήσει και την αναγέννηση του Ερνάνγκομεθ, με τον Ισπανό φόργουορντ να βρίσκει επιτέλους στόχο έξω από τα 6,75μ. και γενικότερα να έχει θετικότατη παρουσία. Κατά τα λοιπά, ο Γκραντ πήρε… πορτοφόλι και ταυτότητα (μετά τον Λάρκιν και) από τον Τζέιμς, ενώ ο Ναν έδωσε όσα χρειαζόταν η ομάδα, δίχως να το παρακάνει με τις προσπάθειές του: πέτυχε «σβηστά» 21 πόντους, οι περισσότεροι εξ αυτών σε καίριες στιγμές.

Ολοκληρώνοντας, ο «εξάστερος» χάρισε μια μαγική νύχτα στους φιλάθλους του και «σκόρπισε» στους πέντε ανέμους την 3η ομάδα της περσινής Ευρωλίγκας και ένα από τα φαβορί για το φετινό Final Four. Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός είναι ίσως η πιο «καυτή» ομάδα της διοργάνωσης, κάτι που φαίνεται και στις 7 νίκες στα 8 τελευταία ματς, με τη μία και μοναδική ήττα του να έχει έρθει έπειτα από δική του αυτοχειρία…

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.