ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

«Καθάρισε» και το Λαύριο ο Παναθηναϊκός

Οι πράσινοι με το πόδι πατημένο στο γκάζι επικράτησαν με 92-76 του Λαυρίου και παρέμειναν αήττητοι στην Basket League.

«Καθάρισε» και το Λαύριο ο Παναθηναϊκός

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα με τους Γκραντ, Ναν, Καλαϊτζάκη, Ερνανγκόμεθ και Αντετοκούνμπο, ενώ οι πρώτοι πέντε του Λαυρίου ήταν οι Φλάτεν, Μουρ, Μουράτος, Θόρντον και Γόντικας.

Το Λαύριο ξεκίνησε με ορμή και ευστοχία φτάνοντας στο +5 (8-3) στο 2′, το οποίο διατήρησε και στην πορεία (11-6 στο 4′), αφού Φλάτεν είχε ξεκινήσει «ζεστός» με 2/2 τρίποντα. Η επίθεση συνέχισε να έχει τον πρώτο λόγο στο ματς και ο ποιοτικότερος Παναθηναϊκός βρήκε ρυθμό πίσω από τα 6,75μ. ισοφαρίζοντας σε 14-14 στο 5′ σε ένα παιχνίδι που έδειχνε να είναι αρκετά απαιτητικό για το σύνολο του Αταμάν. 3:05 πριν το τέλος της περιόδου ο Ιωάννης Παπαπέτρου πέρασε στο ματς, βάζοντας έτσι τέλος σε μία αποχή τριών μηνών. Παράλληλα το «τριφύλλι» είχε καταφέρει να προσπεράσει με 14-19, με τους πρώτους του σκόρερ στο ματς Γκριγκόνις (6π.) και Γκραντ (5π.) να σκοράρουν διαδοχικά. Οι φιλοξενούμενοι καθήλωσα για μεγάλο χρονικό διάστημα τους γηπεδούχους στους 15 πόντους, πήραν διψήφια διαφορά (14-25 στο 10′), ωστόσο ένα καλάθι του Καστανιέδα με την εκπνοή διαμόρφωσε το 16-25.

Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…»
Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…» 10.861 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στη δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με πέντε Έλληνες (Μωραΐτης, Καλαϊτζάκης, Παπαπέτρου, Μήτογλου, Αντετοκούνμπο), ενώ πολύ γρήγορα μπήκε και ο Σαμοντούροβ για να ξεκουράσει τον Αντετοκούνμπο, που έπαιζε σερί από την αρχή. Ο Μήτογλου πήγε σε θέση «5», αφού στόχος του Αταμάν ήταν να μην χρησιμοποιήσει καθόλου τον Ματίας Λεσόρ για λόγους ξεκούρασης. Το «τριφύλλι» παρά τις αλλαγές διατηρούσε τη διψήφια διαφορά (20-31 στο 13′), όμως κάποια φθηνά λάθη συνέβαλαν στο να μειώσει το Λαύριο σε 26-31, αναγκάζοντας τον Αταμάν να καλέσει τάιμ άουτ στο 15′. Μετά τη διακοπή για οδηγίες επέστρεψαν στο παρκέ οι Ναν, Γκραντ, Γκριγκόνις και Αντετοκούνμπο μαζί με τον Μήτογλου και σε ρυθμούς προπόνησης η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +15 (26-41) στο 18′. Οι φιλοξενούμενοι δεν δυσκολεύτηκαν να διατηρήσουν το +15 και να πάνε στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 31-46.

Η έφεση του Κέντρικ Ναν στο σκοράρισμα εμφανίστηκε απλόχερα στην αρχή της τρίτης περιόδου. Ο ποιοτικός Αμερικανός ανέλαβε το σκοράρισμα του Παναθηναϊκού διαμορφώνοντας το 40-56 στο 23′, πετυχαίνοντας παράλληλα κάποια πολύ εντυπωσιακά καλάθια. Ωστόσο οι «πράσινοι» δεν έδιναν την ίδια έμφαση στην άμυνα, με αποτέλεσμα το Λαύριο να μειώσει 45-56 στο 25′. Το «τριφύλλι» έσφιξε την άμυνά του, συνέχισε με ενέργεια και πλουραλισμό στην επίθεση κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να πάει για πρώτη φορά στο +20 (45-65) στο 27′. Ο Παναθηναϊκός συνεχίζοντας το ροτέισιον έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο στο +18 (54-72).

Η εικόνα του αγώνα δεν διαφοροποιήθηκε στην τέταρτη περίοδο, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός χωρίς να φορτσάρει συνέχισε να ελέγχει το ματς, διατηρώντας διαφορά ασφαλείας (60-76) στο 33′. Οι γηπεδούχοι δεν έδειχναν ικανοί να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του ματς αν και πάλευαν όσο μπορούσαν, διατηρώντας το μαχητικό τους πρόσωπο καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς. Το παιχνίδι δεν είχε να επιδείξει κάτι άλλο μένοντας να μάθουμε το τελικό σκορ. Αυτό διαμορφώθηκε στο 76-92.

Τα δεκάλεπτα: 16-25, 31-46, 54-72, 76-92

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.