ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Παναθηναϊκός: Το τέλειο ματς του Αράο κόντρα στην ΑΕΚ (stats)

Ηγετική εμφάνιση από τον Γουίλιαν Αράο στο χθεσινό ντέρμπι με την ΑΕΚ,με την στατιστική να επιβεβαιώνει την πολύ καλή εικόνα του στον αγωνιστικό χώρο.

Παναθηναϊκός: Το τέλειο ματς του Αράο κόντρα στην ΑΕΚ (stats)

Ο Παναθηναϊκός, παρά το γεγονός ότι ήταν καλύτερος από την ΑΕΚ και κρατούσε τη νίκη στα χέρια του μέχρι το 96΄αναδείχθηκε ισόπαλος στη «Ν.Φιλαδέλφεια». Οι πράσινοι είδαν γι΄ άλλο ένα ματς στην έδρα της Ενωσης τον διαιτητή να κλείνει τα μάτια σε καταφανέστατο πέναλτι πάνω στον Βέρμπιτς στο 56ο λεπτό του αγώνα.

Απόλυτος πρωταγωνιστής για το τριφύλλι στη χθεσινή αναμέτρηση ήταν ο Γουίλιαν Αράο, o οποίος πέρα από το γκολ που πέτυχε η παρουσία του ήταν πραγματική ηγετική. Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής αντιμετώπισε με επιτυχία ουκ ολίγες φορές τον Λιβάι Γκαρσία.

Πέρα λοιπόν από το χρυσό γκολ που πέτυχε, έκοψε εννιά φορές επικίνδυνες καταστάσεις κοντά στην εστία του τριφυλλιού, είχε 3 επιτυχημένα τάκλιν, μπλόκαρε 2 σουτ ενώ σε δύο στιγμές είχε καθοριστικές επεμβάσεις.

Επιπρόσθετα, από τις 4 μονομαχίες στο έδαφος κέρδισε τις τρεις, ενώ στον αέρα από τις 7 τις 5. Εξίσου εντυπωσιακό γι΄ άλλο ένα παιχνίδι το ποσοστό επιτυχίας του στις μεταβιβάσεις. Για την ακρίβεια ο Αράο στο στατιστικό στοιχείο αυτό είχε 82% στις πάσες (37/45).

Ταυτόχρονα, είχε μια πάσα κλειδί γενικότερα ήταν καθοριστικός στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Με την μπάλα στα πόδια είχε μια ηρεμία, ενώ σε όλες τις μονομαχίες πήγαινε δυναμικά μην δίνοντας στον αντίπαλο την επιλογή να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις.

Ουκ ολίγες φορές έδιωξε την μπάλα με το κεφάλι, ενώ γενικότερα η παρουσία του ήταν ηγετική. Εδειξε ότι μπορεί να κάνει την διαφορά στα στόπερ ενώ μπορεί να απειλήσει και στην αντίπαλη εστία. Γενικότερα για τον Αράο μπορεί να ειπωθεί ότι είναι από τις καλοκαιρινές μεταγραφές που έχουν βγει στο τριφύλλι.

Το χθεσινό ματς απλά αποτελεί άλλη μία απόδειξη ότι είναι σε καλή κατάσταση και βοηθάει ουσιαστικά τον Παναθηναϊκό ακόμα και αν χρειάζεται να αγωνιστεί ως στόπερ και όχι στην φυσική του θέση που είναι στα χαφ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.