ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Φάληρο όπως… Μασσαλία: Θρίαμβος Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη και φουλ για κούπα!

Έσπασαν καρδιές στο Καραϊσκάκη, πήρε την πρόκριση ο ηρωικός Παναθηναϊκός. Παρά τα δεκάδες προβλήματα πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα, οι πράσινοι δεν απειλήθηκαν ποτέ από τον Ολυμπιακό, κράτησε το 0-0 και στα πέναλτι το έκανε όπως στη... Μασσαλία. Έβαλε εφτά στα οχτώ και με 7-6 πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά, εκεί που θα συναντήσει τον Ατρόμητο

Φάληρο όπως... Μασσαλία: Θρίαμβος Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη και φουλ για κούπα!

Έσπασαν καρδιές στο Καραϊσκάκη, πήρε την πρόκριση ο ηρωικός Παναθηναϊκός. Παρά τα δεκάδες προβλήματα πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα, οι πράσινοι δεν απειλήθηκαν ποτέ από τον Ολυμπιακό, κράτησε το 0-0 και στα πέναλτι το έκανε όπως στη… Μασσαλία. Έβαλε εφτά στα οχτώ και με 7-6 πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά, εκεί που θα συναντήσει τον Ατρόμητο

Το ματς:

Με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή στα πρώτα τρία λεπτά ξεκίνησε το ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης». O Παναθηναϊκός ήταν και πάλι στημένος μαεστρικά, με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να πατήσει με μεγάλη ευκολία την περιοχή και να έχει ως μοναδική στιγμή το γύρισμα του Φορτούνη προς τον Ναβάρο το οποίο πέρασε παράλληλα στο 10′.

Η πρώτη σπουδαία στιγμή του ματς ήταν από τον Παναθηναϊκό, με τον Βαγιαννίδη να κάνει φανταστική ενέργεια από τα δεξιά, την μπάλα να κοντράρει στην πρώτη του προσπάθεια και να φτάνει στον Μαντσίνι, αυτός σέντραρε στην περιοχή στον Σπόραρ, που σηκώθηκε ανάμεσα στα στόπερ του Ολυμπιακού, έκανε την πολύ καλή σκαστή κεφαλιά, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε στο 13′.

Παναθηναϊκός: Αναμένεται… έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Κορωπί
Παναθηναϊκός: Αναμένεται… έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Κορωπί 5.037 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το παιχνίδι στο Φάληρο ήταν κάκιστο με τον Παναθηναϊκό ωστόσο να είναι ανώτερος και να μην κινδυνεύει από τον Ολυμπιακό. Το “τριφύλλι” έβγαινε μπροστά και στο 39′ κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα όταν από φάουλ του Μαντσίνι ο Βέρμπιτς έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ συνέχισε να παίρνει μέτρα και στο 42′ έχασε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί. Ανάπτυξη από τα αριστερά με τον Χουάνκαρ να σεντράρει στην περιοχή και τον Μαντσίνι να σουτάρει στην κίνηση και την μπάλα να περνά σύριζα άουτ με το 0-0 να είναι το σκορ για το πρώτο μέρος.

Χωρίς αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο οι δυο ομάδες με τον Ολυμπιακό στο 49′ να καταγράφει την πρώτη του τελική, όταν ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ, ο Ντόη πήρε την κεφαλιά η οποία αποδείχθηκε εύκολη λεία για τον Λοντίγκιν που μπλόκαρε. Τρία λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός πάτησε ξανά με αξιώσεις την περιοχή, με τον Χουάνκαρ να σεντράρει στο δεύτερο δοκάρι, ο Μπερνάρ κατέβασε, πάσαρε στον Μαντσίνι, το σουτ του οποίου ήταν πολύ κακό και έφυγε άουτ.

To τέμπο παρέμενε το ίδιο με τον Ολυμπιακό να θέλει να πιέσει με τον Αλεξανδρόπουλο στο 57′ να κάνει ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής και την μπάλα να φεύγει άουτ. Η άμυνα του Παναθηναϊκού κινδύνευσε δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Ροντινέι πέρασε κάθετα για τον Φορτούνη, αυτός έκανε μια προσποίηση και σούταρε με το αριστερό μέσα από την περιοχή, με τον Λοντίγκιν να κάνει μια τεράστια επέμβαση.

Ο Παναθηναϊκός δεν πατούσε καλά και στο 65′ κινδύνευσε καλά με τον Ολυμπιακό να χάνει ακόμη μια καλή ευκαιρία με τον Μασούρα, ο οποίος έκανε το διαγώνιο σουτ που πέρασε λίγο άουτ.

Το “τριφύλλι” απάντησε και έκανε αισθητή την παρουσία του στο 66′ με τον Σπόραρ και τον Βέρμπιτς να παίζουν το 1-2 όμως ο δεύτερος δεν κατάφερε να κάνει το γύρισμα.

Στο 75′ οι “πράσινοι” πάγωσαν όταν σε γύρισμα από δεξιά του Ολυμπιακού ο Λοντίγκιν συγκρούστηκε με τον Βαγιαννίδη και έμεινε κάτω για αρκετή ώρα δεχόμενος τις πρώτες βοήθειες και μετά από περίπου επτά λεπτά σηκώθηκε.

Στο 81′ λίγο έλειψε να βρει το πολυπόθητο γκολ. Ο Κώτσιρας με τρομερό τακουνάκι έβγαλε τον Σπόραρ φάτσα με τον Πασχαλάκη, ο Σλοβένος έπιασε το βολέ αλλά ο κίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε.

Τα λεπτά κυλούσαν βασανιστικά με τους γηπεδούχους να επιδίδονται στο σκληρό παιχνίδι και τον Παναθηναϊκό να κάνει συντήρηση δυνάμεων ενόψει της διαφαινόμενης παράτασης. Mετά από πολλές διακοπές και με τον χρόνο των καθυστερήσεων να έχει παρέλθει το “τριφύλλι” έφτασε μια ανάσα από το να πάρει την πρόκριση. Από το κερδισμένο φάουλ στο χώρο του κέντρο ο Αράο γέμισε η μπάλα έμεινε στον αέρα κατέληξε στον Βέρμπιτς που σούταρε δυνατά με ένα γυριστό, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε και ο διαιτητής σφύριξε αμέσως τη λήξη.

Το θέαμα έλειπε και στα πρώτα λεπτά της παράτασης, με τις δυο ομάδες να είναι αρκετά συντηρητικές στο θέμα των δυνάμεων. Στο 109′ ο Ολυμπιακός πλησίασε στο γκολ. Ο Φορτούνης άλλαξε για τον Ποντένσε, αυτός με το εξωτερικό έδωσε για τον Γιόβετιτς που κινήθηκε στην πλάτη της “πράσινης” άμυνας αλλά η κεφαλιά του έφυγε άουτ. Η εικόνα του ματς έγινε ακόμα χειρότερη, με τον Φατίχ Τερίμ να αναγκάζεται να προχωρήσει σε δυο ακόμη αλλαγές με τους Σπόραρ και Μαντσίνι να δίνουν τις θέσεις τους σε Ακαϊντίν και Σένκεφελντ και με το πρώτο ημίχρονο της παράτασης να ολοκληρώνεται στο 0-0.

Παρεμφερής η εικόνα και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους της παράτασης, με τον Παναθηναϊκό να αφηνει την μπάλα στον Ολυμπιακό και να αμύνεται ηρωικά προκειμένου να στείλει το ματς στα πέναλτι με αυτή τη φιλοσοφία. Μάλιστα παραλίγο οι “πράσινοι” να πληρώσουν την οπισθοχώρηση τους με τον Καρβάλιο να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 120′ η οποία ήταν και η τελευταία του ματς, με τις ομάδες να οδηγούνται στα πέναλτι.

Πρώτος εκτελεστής για τον Παναθηναϊκό ο Αϊτόρ που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 με τον Ροντινέι να απαντάει για τον Ολυμπιακό ισοφαρίζοντας. Το δεύτερο πέναλτι για το “τριφύλλι” εκτέλεσε ο Ρούμπεν Πέρεθ, ο οποίος δεν λάθεψε και έστειλε με δύναμη την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Ο Ζέλσον για τον Ολυμπιακό οριακά ισοφάρισε με τον Λοντίγκιν να πέφτει σωστά και να βρίσκεται κοντά στην απόκρουση αλλά δεν τα κατάφερε. Επόμενος ο Αράο ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι και την έστειλε στα δίχτυα βάζοντας ξανά μπροστά τον Παναθηναϊκό.

Για τον Ολυμπιακό ο Γιόβετιτς πήρε την μπάλα και έκανε το 3-3 στην ψυχοφθόρο διαδικασία. Ο Τιν Γεντβάι στο 4ο πέναλτι για τον Παναθηναϊκό, κάνοντας το 4-3 για τους “πράσινους”. Την μπάλα πήρε ο Ποντένσε για τον Ολυμπιακό και ισοφάρισε. Το πέμπτο και αγωνιώδες πέναλτι εκτέλεσε ο Μλαντένοβιτς για τον Παναθηναϊκό αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ σκληρός για να πεθάνει αφού ο Λοντίγκιν έβαλε ένα μεγαλοπρεπές στόπ στον Καρβάλιο οδηγώντας τη διαδικασία στον “ξαφνικό θάνατο”!

Εκεί ο Κώτσιρας εκτέλεσε δυνατά το έκτο ευστοχώντας για το 5-4, ενώ ο Βρουσάι έκανε το ίδιο για το 5-5. Επόμενος ο Βαγιαννίδης ο οποίος έστειλε την μπάλα στο κέντρο για το 6-5 με τον Ορτέγκα να κάνει το 6-6.

Ψύχραιμος και ο Σένκεφελντ για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος την έστειλε ξανά στο κέντρο για το 7-6. Ο Καμαρά ανέλαβε την τελευταία εκτέλεση έστειλε την μπάλα άουτ και τον Παναθηναϊκό στα προημιτελικά!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: Ολυμπιακός (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν (115′ Ιμπόρα), Ντόη, Ορτέγκα, Έσε (100′ Καρβάλιο), Αλεξανδρόπουλος (63′ Ποντένσε), Καμαρά, Μασούρας (91′ Γιόβετιτς), Ναβάρο (106′ Μαρτίνς), Φορτούνης (115′ Βρουσάι).

Έμειναν στον πάγκο: Παπαδούδης, Κίνι, Πορόσο.

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Αράο, Γεντβάι, Χουάνκαρ (96′ Μλαντένοβιτς), Κώτσιρας, Βιλένα (67′ Ρούμπεν), Μπερνάρ (67′ Ζέκα), Μαντσίνι (105′ λ.τ. Σένκεφελντ), Σπόραρ (105′ λ.τ. Ακαϊντίν), Βέρμπιτς (98′ λ.τ. Αϊτόρ).

Έμειναν στον πάγκο: Ξενόπουλος, Φικάι, Κυριόπουλος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.