ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Νέο πάρτι του Παναθηναϊκού με θύμα την Παρτιζάν και το πλεονέκτημα έδρας πλησιάζει

Η λάβα του ΟΑΚΑ και η ομαδάρα του Αταμάν έκαψαν και την Παρτιζάν με 84-71 έχοντας τους Ναν, Λεσόρ και Μήτογλου σε τρομερό βράδυ. Εχθρική η διαιτησία γι’ άλλο ένα ματς.

Νέο πάρτι του Παναθηναϊκού με θύμα την Παρτιζάν και το πλεονέκτημα έδρας πλησιάζει

Το ματς

Η Παρτίζαν προσπάθησε στο ξεκίνημα του αγώνα να «ταΐσει» τον Καμπόκλο όσο το δυνατόν περισσότερες φορές και να πάρει πόντους από το «ζωγραφιστό». Και παράλληλα να πάριε φάουλ από τον Λεσόρ. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς το κατάφερε κατά το ήμισυ, έχοντα μπει στην εξίσωση και ο Ρόμπερτ Ντοζίερ. Στο πεντάλεπτο η Παρτίζαν βρέθηκε στο +5 (7-12) ωστόσο η είσοδος του Σλούκα συμμάζεψε λίγο τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό και με σερί 8-0 η ελληνική ομάδα προηγήθηκε με 15-12 λίγο πριν από το δεκάλεπτο (18-16). Ο Ναν είχε 7 πόντους στο δεκάλεπτο με τους «πράσινους» ωστόσο να είχαν καλά ποσοστά (4/8 δίποντα, 3/6 τρίποντα) αλλά και 6 λάθη!

Στη συνέχεια το ματς πήγαινε πόντο-πόντο, μέχρι που ανέλαβε δράση ο Μάριους Γκριγκόνις! Ο Λιθουανός γκαρντ έμελλε να δώσει το έναυσμα για το «πράσινο» ξέσπασμα και πετυχαίνοντας 10 από τους 12 πόντους των «πρασίνων» μετά το 28-29 της Παρτίζαν, έφερε την ελληνική ομάδα στο +9 (40-31) στο 18′. Αν και όλα έδειχναν ότι θα έκλεινε το ημίχρονο με διαφορά σε διψήφιες παρυφές, ένα λεπτό καθίζησης βοήθησε την Παρτίζαν να πραγματοποιήσει σερί 9-0 και να μετατρέψει το 42-33 σε 42-40 με τη λήξη του ημιχρόνου.

Oριστικό: Aλλάζει έδρα η Μακάμπι για τα ματς με τον Παναθηναϊκό!
Oριστικό: Aλλάζει έδρα η Μακάμπι για τα ματς με τον Παναθηναϊκό! 10.180 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο πρώτο μισό του αγώνα η ομάδα του Εργκίν Αταμάν είχε 10/15 δίποντα, 4/10 τρίποντα, 10/13 βολές αλλά και 10 λάθη! Τα περισσότερα λάθη ήταν… αμυντικά και σε στιγμές αδράνειας, δίνοντας στους Σέρβους (Ντοζίερ 11π.) το δικαίωμα να πλησιάσουν στο σκορ. Ο Ναν είχε 13 πόντους στο ημίχρονο, ενώ η Παρτίζαν σούταρε με 14/21 δίποντα, 2/8 τρίποντα και 6/7 βολές.

Οι Σέρβοι προηγήθηκαν με 44-45 στο 22′ έχοντας πραγματοποιήσει στο σύνολο επιμέρους σκορ 13-2 από το +9 (42-33) του 18′. Έκτοτε το παιχνίδι πήρε «άγρια» ομορφιά στο ΟΑΚΑ. Η τακτική και η δύναμη είχαν πάρει τη θέση του θεάματος, με τις δύο ομάδες να έβγαζαν τρομερή ενέργεια στην άμυνα μετατρέποντας το παιχνίδι σε… αίμα και άμμος. Είναι χαρακτηριστικό ότι το επιμέρους σκορ της 3ης περιόδου ήταν 16-18 για την Παρτίζαν, με τον Παναθηναϊκό να αντιμετώπιζε πολλά επιθετικά προβλήματα.

Ένα τρομερό κάρφωμα του Λεσόρ με τη λήξη της 3ης περιόδου έμελλε να ήταν η «σπίθα» που έψαχνε ο Παναθηναϊκός καθώς έφτασε σε σερί 8-0 με το οποίο προηγήθηκε με +6 πόντους (64-58 στο 32′). Στη συνέχεια οι «πράσινοι» προηγήθηκαν και με +9 πόντους (71-62 στο 35′) έχουν βρει το μομέντουμ που έψαχναν και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ο Λεσόρ είχε αφυπνιστεί, ο Ναν συνέχισε να δίνει επιθετικές λύσεις και το +9 είχε διατηρηθεί στο ματς (75-66 στο 36).

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 42-40, 58-58, 84-71.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.