ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γιώργος Πετρίδης

Η πιο «καυτή» ομάδα στην Ευρωλίγκα!

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τον ασταμάτητο Παναθηναϊκό AKTOR, που καθάρισε και την Παρτίζαν.

Η πιο «καυτή» ομάδα στην Ευρωλίγκα!

Μπορεί ο Παναθηναϊκός ΑΚΤΟR να μην βρέθηκε στην καλύτερη βραδιά του, όμως κατάφερε να «πνίξει» την Παρτίζαν και να φτάσει σε μια πολύ σημαντική νίκη (84-71) στο κατάμεστο ΟΑΚΑ. Δεν είναι καθόλου υπερβολή να πούμε ότι αυτή τη στιγμή η ομάδα του Αταμάν είναι η πιο «καυτή» στην Ευρωλίγκα! Άλλωστε, μετράει 8 νίκες στις 9 τελευταίες αγωνιστικές της διοργάνωσης κι αυτό τα λέει όλα…

Προσθέστε δε, ότι το «τριφύλλι» αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων όλο αυτό το διάστημα. Από ‘κει και πέρα, το ματς με την ομάδα του Ομπράντοβιτς ήταν πολύ δύσκολο και σύνθετο, αφού οι «πράσινοι» συγκρούονταν με ένα αρκετά αλλοπρόσαλλο και αψυχολόγητο σύνολο, που μπορεί να κάνει τη ζημιά ανά πάσα ώρα και στιγμή. Θυμηθείτε τι είχε συμβεί στην αντίστοιχη αναμέτρηση του πρώτου γύρου ή δείτε τι έπραξε στο συναπάντημα με τη Μακάμπι την περασμένη εβδομάδα.

Η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο ημίχρονο ο «εξάστερος» δεν είχε τόσο καλό ρυθμό επιθετικά, αλλά ξέφυγε κάπως στα μέσα της 2ης περιόδου, όταν έβγαλε μεγάλες άμυνες (με 3 διαδοχικά κλεψίματα) και βρήκε εύκολους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο, κυρίως με τον Γκριγκόνις. Κι όμως οι παίκτες του Αταμάν υπνωτίστηκαν και χαλάρωσαν υπερβολικά στα τελευταία 100 δευτερόλεπτα του πρώτου μέρους, όπου εμφάνισαν όλες τις παθογένειές τους και δέχθηκαν 7-0 σερί.

Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά
Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά 1.996 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η νωθρότητα του Παναθηναϊκού στον επιθετικό τομέα συνεχίστηκε σε μεγάλο βαθμό και στο 3ο δεκάλεπτο, με τους «πράσινους» να κάνουν αρκετά φθηνά λάθη (5 σε αυτό το διάστημα) και σε γενικές γραμμές να μην έχουν καλές αποστάσεις και συνεργασίες. Η φάση όμως με το εντυπωσιακό buzzer beater κάρφωμα του Λεσόρ (που έκανε πόστερ τους ΛεΝτέι και Κοπρίβιτσα) άλλαξε την ψυχολογία του αγώνα μπαίνοντας στην καθοριστική περίοδο.

Εκεί τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για το «τριφύλλι», καθώς όλοι οι παίκτες του είχαν τρομακτική αμυντική προσήλωση και οδήγησαν τους αντιπάλους τους σε επιθέσεις… τρικυμίας και λανθασμένες επιλογές. Μέσα από την άμυνα λοιπόν, οι γηπεδούχοι πήραν έξτρα ώθηση και λειτουργικά πολύ ώριμα και με υπομονή στις δικές τους επιθέσεις. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι σε αυτό το διάστημα δεν επέτρεψαν πολλά επιθετικά ριμπάουντ στους Σέρβους καθαρίζοντας τους αιθέρες, ενώ έβαλαν και τις βολές.

Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι κράτησε στους 71 πόντους μία από τις καλύτερες επιθέσεις στη λίγκα. Εδώ να σταθούμε στον Γκραντ, ο οποίος θύμισε… Κώτσιρα και κάλυψε όλα τα κενά της ομάδας μέσα στο παρκέ: οι άμυνες που παίζει ο Αμερικανός γκαρντ είναι για σεμινάριο και δεν αποτυπώνονται πλήρως στη στατιστική. Από ‘κει και πέρα, οι Ναν, Σλούκας, Λεσόρ, Γκριγκόνις και Μήτογλου ανέλαβαν την εκτελεστική δουλειά κόντρα στην ομάδα του Ομπράντοβιτς και ο καθένας με τον δικό του τρόπο έδωσε πράγματα.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, ο «εξάστερος» άφησε πίσω του σε απόσταση 3 νικών την Παρτίζαν με την οποία έχει και πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας, όπως και με αρκετές ακόμα ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο. «Βλέπει» πλέον κατάματα την εξάδα και δικαίως κάνει όνειρα για τετράδα, ειδικά αν νικήσει τη Μακάμπι στο Βελιγράδι…

Υ. Γ. Κι όλα αυτά σε ένα βράδυ που ο Παναθηναϊκός είχε μόλις 5/17 τρίποντα και περισσότερα λάθη από ασίστ (18 έναντι 16).

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.