ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Έπαιξε με τη φωτιά, αλλά έκαψε τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός!

Έκαψαν τον Ολυμπιακό Παναθηναϊκός και ΟΑΚΑ! Οι "πράσινοι" παρότι είχαν συνεχώς την κατοχή, βρέθηκαν δυο φορές στο +14, μια στο +15, έχασαν τον Σλούκα, αλλά κατάφεραν να πάρουν μεγάλη νίκη κόντρα στους Πειραιώτες, 85-80, καπαρώνοντας την πρωτιά στην κανονική διάρκεια!

Έπαιξε με τη φωτιά, αλλά έκαψε τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός AKTOR «ντούμπλαρε» τις νίκες επί του Ολυμπιακού, επικρατώντας με 85-80 σε ένα ματς – θρίλερ στο κατάμεστο ΟΑΚΑ. «Κλείδωσαν» το πλεονέκτημα έδρας οι «πράσινοι» στα πλέι οφ απέναντι στους «ερυθρόλευκους».

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Τζέριαν Γκραντ που με 18 πόντους οδήγησε την ομάδα του Αταμάν σε μια σπουδαία νίκη. Ο Πετρούσεφ με τους 18 π διακρίθηκε για τον Ολυμπιακό.

Αγωνία στο «στρατόπεδο» του Παναθηναϊκού AKTOR για τον Σλούκα ο οποίος αποχώρησε για τα αποδυτήρια πριν το ημίχρονο με 7 λεπτά συμμετοχής λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό. Έπαιξαν με τη φωτιά οι «πράσινοι» που έχτισαν διαφορές 14-15π σε τρεις διαφορετικές στιγμές, τις οποίες έχασαν στη συνέχεια. Καταλύτης ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης ο οποίος με ένα κλέψιμο στο φινάλε και με 2/2 βολές υπέγραψε τη νίκη των πρασίνων

Σκάει το… μπαμ με Μαρίνκοβιτς!
Σκάει το… μπαμ με Μαρίνκοβιτς! 14.966 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ματς:

Η πρώτη «πράξη» του ντέρμπι χωρίζεται σε δύο κομμάτια. Μέχρι τα μισά του πρώτου δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός AKTOR παίρνοντας φόρα από το καυτό ΟΑΚΑ και με την άμυνα οδηγό έτρεξε ένα φοβερό σερί 18-6. Μπροστάρηδες οι Γκραντ, Γκριγκόνις και Μήτογλου, οι οποίοι έδωσαν λύσεις είτε από μέση απόσταση, είτε έξω από τα 6.75μ. Το 2ο φάουλ του Μιλουτίνοφ και η είσοδος των Πετρούσεφ – Γκος ισορρόπησαν κάπως τα πράγματα, με τον Ολυμπιακό να απαντά τρέχοντας επί μέρους 12-6 για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο στο 24-18 υπέρ των γηπεδούχων.

Ο ζεστός Φίλιπ Πετρούσεφ προκαλούσε ιδιαίτερα προβλήματα στη ρακέτα του Παναθηναϊκού και με 14 πόντους στο ημίχρονο κρατούσε τον Ολυμπιακό σε απόσταση αναπνοής (27-24). Ακολούθησε ένα φοβερό κρεσέντο του Κέντρικ Ναν και ακόμη μία επίδειξη της πράσινης άμυνας για να φτάσει ο Παναθηναϊκός AKTOR ξανά στο υψηλότερο σημείο της διαφοράς (40-26, 15′). Για δεύτερη φορά όμως, όπως και στο πρώτο δεκάλεπτο, δεν υπήρξε η ανάλογη συνέχεια. Ο Ολυμπιακός εξακολουθούσε να χτυπάει στη ρακέτα ενώ οι γηπεδούχοι έδειχναν να ξεμένουν από ρυθμό στην επίθεση. Κάπως έτσι, το επί μέρους 16-4, έφερε τον Ολυμπιακό σε απόσταση αναπνοής στο ημίχρονο (44-42, 20′).

Με τον Κώστα Σλούκα να τίθεται νοκ άουτ λόγω προβλήματος στον προσαγωγό, η οργανωτική συνθήκη πέρασε εξ ολοκλήρω στον Τζέριαν Γκραντ, την ώρα που πάνω στον Γούοκαπ πέρασε ο Καλαϊτζάκης. Οι άμυνες του Έλληνα γκαρντ ήταν καθοριστικές και σε ένα ντέρμπι που έπεφταν κορμιά, ο Παναθηναϊκός έχτισε νέα διαφορά οκτώ πόντων (52-44, 24′). Ο Γιώργος Μπαρτζώκας επιστράτευσε ξανά τον Φίλιπ Πετρούσεφ, βλέποντας και τον Μιλουτίνοφ εκτός (πρόβλημα στον αστράγαλο), με τους ερυθρόλευκους να απειλούν ξανά, πέφτοντας όμως πάνω στο «τείχος» Μήτογλου. Ο 28χρονος φόργουορντ με κρίσιμους πόντους οδήγησε τον Παναθηναϊκό AKTOR στο να κρατήσει το «μαξιλαράκι» των 9 πόντων (63-54, 30′). Αξιοσημειώτο είναι ότι έπαιξε ως σέντερ, με τον Χουάντσο στο «4» οταν ο Λεσόρ φορτώθηκε με το 3ο του φάουλ.

Από τη στιγμή που η διαφορά κρατήθηκε, οι «πράσινοι» το μόνο που είχαν να προσέξουν ήταν η αμυντική τους συμπεριφορά. Ο Γκριγκόνις μπήκε… δαιμονισμένος στην τελευταία περίοδο, όπως και ο Ματίας Λεσόρ που κατόρθωσε να βγάλει τον Πετρούσεφ εκτός με 5 φάουλ εκτοξεύοντας τη διαφορά στους 15 (75-61, 35′). Το κολασμένο ΟΑΚΑ χόρευε στους ρυθμούς της διαφοράς, όμως η δουλειά δεν είχε τελειώσει. Με τους Παπανικολάου και Γουόκαπ, ο Ολυμπιακός έκοψε τη διαφορά στους 6 πόντους στο τελευταίο δίλεπτο, όταν ο Παναθηναϊκός AKTOR έβρισκε λύσεις μόνο από τον καυτό Γκραντ (80-74, 38′).

Ο Πίτερς με τρίποντο έκοψε τη διαφορά στον 1 πόντο, ο Γκραντ από την πλευρά του έβαλε μία από τις δύο βολές (81-79) στην τελευταία επίθεση του ματς. Ακολούθησε η εξής ρουλέτα στις βολές. 1/2 ο Γκραντ, 1/2 ο Γκος και ο Γκριγκόνις 2/2. Στην επαναφορά με 10” να απομένουν, ο Καλαϊτζάκης σε ρόλο τερματοφύλακα γράπωσε τη μπάλα και ο Παπανικολάου τον έστειλε στις βολές. Ο Καλαϊτζάκης με κρύο αίμα ήταν αλάνθαστος, ο Λαρεντζάκης αστόχησε και ο Παναθηναϊκός AKTOR πήρε το θρίλερ με 85-80.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.