ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γιώργος Πετρίδης

Παναθηναϊκό μεγαλείο και απόδειξη ανωτερότητας

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τη νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR επί του Ολυμπιακού.

Παναθηναϊκό μεγαλείο και απόδειξη ανωτερότητας

Απόδειξη ανωτερότητας από τον Παναθηναϊκό AKTOR, που καθάρισε τον Ολυμπιακό (85-80) στο ΟΑΚΑ και εξασφάλισε ουσιαστικά το πλεονέκτημα έδρας μέχρι το φινάλε του ελληνικού πρωταθλήματος, με τον κόσμο του «τριφυλλιού» να δείχνει το μεγαλείο του στη στιγμή του τραυματισμού του Μιλουτίνοφ, αποθεώνοντας τον Σέρβο σέντερ σε μια μοναδική στιγμή για τα εγχώρια δρώμενα.

Οι «πράσινοι» επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονται σε τρομερή κατάσταση, παραμένουν η μοναδική ομάδα της Ευρωλίγκας που συνεχίζει απόλυτη στην εγχώρια λίγκα της και παράλληλα κέρδισαν ακόμα περισσότερη ώθηση για τη δύσκολη συνέχεια, αφού λίγο έλειψε να χάσουν μέσα από τα χέρια τους το παιχνίδι.

Η ομάδα του Αταμάν ήταν μπροστά σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και ήλεγχε την κατάσταση έχοντας διψήφιες διαφορές, αλλά σίγουρα θα πρέπει να προβληματιστεί από το γεγονός ότι δεν κατάφερε να τις διατηρήσει και εμφάνισε τα γνωστά της νεκρά διαστήματα, που ήταν πάλι σχεδόν καταστροφικά, όπως συνήθως συμβαίνει σε παιχνίδια Ευρωλίγκας.

Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά
Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά 2.277 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Είναι χαρακτηριστικό ότι το «τριφύλλι» έφτασε δύο φορές τη διαφορά στο +14 και μία στο +15 (στα μέσα της 4ης περιόδου μάλιστα), ωστόσο είδε τον αιώνιο αντίπαλο να αντιδράει και να το μαζεύει μέσα σε λίγα λεπτά. Ειδικά στο φινάλε του αγώνα χάθηκε τελείως η συγκέντρωση, με τους παίκτες του «εξάστερου» να… μπερδεύονται μάλλον από το σχήμα ανάγκης που επέλεξε ο Μπαρτζώκας με Παπανικολάου και Πίτερς στη frontline.

Για καλή τύχη του Παναθηναϊκού όμως, ο Γουίλιαμς-Γκος αστόχησε στο… τετ-α-τετ που είχε στο 81-79, όπου θα μπορούσε να πετύχει το γκολ-φάουλ και να φέρει την ομάδα του για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ βάζοντας τρομερή πίεση στο στρατόπεδο των γηπεδούχων για την τελευταία φάση του ματς.

Το μεγάλο πρόβλημα για τους «πράσινους» ήταν ότι δεν έβρισκαν λύσεις από την περιφέρεια, αφού στο δεύτερο ημίχρονο είχαν μόλις 1/11 τρίποντα (5/21 συνολικά) και παράλληλα εκτέθηκαν στο διάστημα που ο Ναν ήταν φορτωμένος με φάουλ και δεν μπορούσε να παίξει την άμυνα που ήθελε, με συνέπεια να τον «χτυπούν» αλύπητα οι αντίπαλοι.

Όπως και να ‘χει, ο «εξάστερος» επιβεβαίωσε ότι σε αυτή τη φάση της περιόδου είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης και έχει βρει πλέον την κατάλληλη μαγιά, κάτι που αποδεικνύεται από τις 14 νίκες στις 15 πιο πρόσφατες υποχρεώσεις του σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα.

Κορυφαίοι για το «τριφύλλι» ο ανεξάντλητος Γκραντ, που τα έκανε όλα και στις δύο άκρες του παρκέ, αλλά και ο «ψυχρός εκτελεστής» Γκριγκόνις, ο οποίος έδωσε πολύτιμες βοήθειες στην ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο (αγωνίστηκε σε ολόκληρο το 20λεπτο), όσον αφορά το εκτελεστικό κομμάτι.

Από… κοντά σε απόδοση και ο Μήτογλου, που ίσως έμεινε λίγο περισσότερο στον πάγκο απ’ όσο έπρεπε στην 4η περίοδο, ενώ καθοριστικότατη ήταν η παρουσία του Καλαϊτζάκη, ο οποίος κατέθεσε τρομερή ενέργεια στο παρκέ και δυσκόλεψε τη ζωή των αντίπαλων περιφερειακών δίνοντας το περιθώριο στον Αταμάν να προφυλάξει τον Ναν.

Συμπερασματικά, ο «εξάστερος» συνεχίζει στον ίσιο δρόμο που έχει πάρει το τελευταίο δίμηνο και μπορεί να ατενίζει το μέλλον με μεγάλη αισιοδοξία, αν αναλογιστούμε τι έχει καταφέρει σε τόσο σύντομο διάστημα από το καλοκαίρι των μεγάλων αλλαγών…

Υ. Γ. Κακό σημάδι οι μόλις 11 ασίστ σε ματς 85 πόντων, αν και υπάρχει εξήγηση καθώς έλειψε ο καλύτερος δημιουργός της ομάδας (Σλούκας), που αγωνίστηκε μόλις για 7 λεπτά λόγω του τραυματισμού του, δίχως να βοηθήσει ουσιαστικά.

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.