ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Ο Μπακασέτας σε ακτίνες «Χ»: Τι έκανε στο ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό

Ο Τάσος Μπακασέτας, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, το οποίο ωστόσο δεν συνδυάστηκε με νίκη. Τι έκανε όμως ο αρχηγός της Εθνικής στην πρώτη του συμμετοχή με τα «πράσινα»; Το Panathinaikos24.gr αναλύει.

Ο  Μπακασέτας σε ακτίνες «Χ»: Τι έκανε στο ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό

Σε ιδανικό αυτόχειρα μετατράπηκε ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Ατρόμητο, γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 2-1 στη Λεωφόρο στο πρώτο μεταξύ τους ματς για το Κύπελλο Ελλάδας.

Οι «πράσινοι» παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα τους, με τους Ντραγκόφσκι, Ούγκο και Μπακασέτα να πραγματοποιούν το ντεμπούτο τους και τον Ακαϊντίν να ξεκινά για πρώτη φορά ως βασικός.

Τι έκανε όμως ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, στην πρώτη του εμφάνιση με το «τριφύλλι» στο στήθος;

Ο Τάσος Μπακασέτας, αγωνίστηκε για 71 λεπτά στην αναμέτρηση, δείχνοντας από νωρίς τις διαθέσεις του και το τι μπορεί να προσφέρει στον Παναθηναϊκό. Από την πρώτη στιγμή στον αγωνιστικό χώρο ο έμπειρος Έλληνας ποδοσφαιριστής, απέδειξε τον λόγο για τον οποίο οι «πράσινοι» έκαναν τα πάντα για να τον αποκτήσουν.

Μόλις στο 9′ ο Μπακασέτας, έκανε αισθητή την παρουσία του, σημαδεύοντας με μια «βολίδα» το δεξί κάθετο δοκάρι του Τσιντώτα, αγγίζοντας το πρώτο του γκολ με τα «πράσινα».

Δευτερόλεπτα αργότερα, έγινε ο κινητήριος μοχλός για να πετύχει ο Παναθηναϊκός το μοναδικό του τέρμα στο ματς. Συγκεκριμένα στο 11′ ο Μπακασέτας κάνει εξαιρετική κίνηση και περνά την μπάλα κάθετα στην περιοχή στον Τζούριτσιτς, ώστε ο Σέρβος να την γυρίσει στον Αϊτόρ και να σκοράρει.

Mεταξύ άλλων ο Μπακασέτας, βοήθησε αρκετά τον Παναθηναϊκό στην ανάπτυξη του παιχνιδιού στο ματς, με την μπάλα να περνά από τα πόδια του και να φτιάχνει παιχνίδι απέναντι σε άμυνα που μετά την ανατροπή έπαιζε αρκετά κλειστά.

Ιδίως στις μακρινές μπαλιές, ο «Μπάκα» είχε εξαιρετικές μεταβιβάσεις ιδίως όταν αυτές ήταν διαγώνιες. Οι κινήσεις του στον αγωνιστικό χώρο έδωσαν το δικαίωμα στους συμπαίκτες του, να παίρνουν χώρους και να προχωρούν πιο άνετα στους χώρους.

Εκτός από το εξαιρετικό του σουτ που κατέληξε στο δοκάρι, λίγο έλειψε να μετρήσει και την πρώτη του ασίστ στο 61′ όταν πέρασε την μπάλα στον Αϊτόρ για να σκοράρει, αλλά ο Ισπανός δεν τα κατάφερε.

Δεδομένα η εμφάνιση του Τάσου Μπακασέτα στο ματς, αποτέλεσε μια υπόσχεση για το τι πρόκειται να συμβεί στο άμεσο, αλλά και πιο μακρινό μέλλον.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.