ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Ζέστανε τις… μηχανές του στο κρύο της Περιβόλας

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για το άνετο πέρασμα του Παναθηναϊκού AKTOR από την… παγωμένη Πάτρα.

Ζέστανε τις… μηχανές του στο κρύο της Περιβόλας

Ο ελλιπέστατος Παναθηναϊκός AKTOR ζέστανε τις… μηχανές του ενόψει «διπλής» εβδομάδας στην Ευρωλίγκα κι έκανε περίπατο στην παγωμένη έδρα του Απόλλωνα Πάτρας (55-87) πετυχαίνοντας το «16 στα 16» στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Οι «πράσινοι» άφησαν πίσω τους την ήττα από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και επέβαλαν από την αρχή την ανωτερότητά τους. Για να είμαστε δίκαιοι, το ματς με την ομάδα του Χριστόπουλου κρίθηκε επί της ουσίας από το πρώτο δεκάλεπτο, όπου έχτισαν διψήφια διαφορά (11-26) με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μήτογλου (14 πόντοι με 5/5 εντός παιδιάς, 4 κλεψίματα σε αυτό το διάστημα).

Από ‘κει και πέρα, ο Αταμάν αποφάσισε να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής, αλλά σε γενικές γραμμές ο ρυθμός της ομάδας του δεν έπεσε, κυρίως διότι υπήρχε διάθεση από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο. Κάπως έτσι το «τριφύλλι» πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με +20 (29-49), έχοντας στο πρώτο ημίχρονο το τρομερό 14/18 στα δίποντα!

Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά
Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά 2.261 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο δεύτερο μέρος, ο «εξάστερος» πήγε στο… ρελαντί παίζοντας με αρκετά σχήματα που πιθανότατα δεν έχουν δοκιμαστεί ούτε στις προπονήσεις. Το θετικό ήταν ότι οι «πράσινοι» έδειξαν μαχητικότητα και πάθος στην άμυνα και δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να πλησιάσουν και κυρίως να ελπίζουν ότι μπορούν να διεκδικήσουν κάτι από το παιχνίδι.

Ιδιαίτερη μνεία θα κάνουμε στον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, ο οποίος ήταν «καυτός» και εκτελούσε με θαυμαστή συνέπεια σε 2ο διαδοχικό ματς, δείχνοντας κάτι που μέχρι τώρα δεν είχε ξεδιπλώσει στο παρκέ. Ο 24χρονος γκαρντ ολοκλήρωσε τον αγώνα με 18 πόντους (6/8 εντός παιδιάς) και επιβεβαίωσε ότι αξίζει κάθε ευκαιρία που παίρνει από τον προπονητή του.

Θετική παρουσία είχε και ο Χουάντσο, αλλά για τον Ισπανό υπάρχουν (πολύ) περισσότερες απαιτήσεις. Τουλάχιστον αυτή τη φορά δεν ήταν τόσο διστακτικός επιθετικά, όμως το ζητούμενο είναι να καταφέρει να προσφέρει το κάτι παραπάνω στην Ευρωλίγκα, όπου υπάρχει μεγαλύτερη «ανάγκη».

Κλείνοντας, το πιο σημαντικό από την εξόρμηση του Παναθηναϊκού στην Πάτρα ήταν ότι ο Αταμάν βρήκε την ευκαιρία να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής στους παίκτες του και δεν φόρτωσε με έξτρα κόπωση τους ήδη καταπονημένους. Τα λέει όλα το γεγονός ότι οι Ναν, Γκραντ, Γκριγκόνις, Μήτογλου και Λεσόρ αγωνίστηκαν από 20 λεπτά και κάτω, ενώ πήραν χρόνο οι Παπαπέτρου και Μαντζούκας, που τόσο ανάγκη το είχαν…

Υ. Γ. Δείγμα σωστής νοοτροπίας και συμπεριφοράς η διάθεση του Σαμοντούροβ να παίξει άμυνα στο φινάλε και να σταματήσει με μεγαλοπρεπέστατη τάπα τον Μπλέιλοκ στα 43 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος.

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.