ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Παναθηναϊκός: «Τριπλό» ρεκόρ από παίκτες του εξάστερου κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας

Ο Παναθηναϊκός Aktor πέρασε το «εμπόδιο» του Απόλλωνα Carna κάνοντας το 16/16 στη Stoiximan Basket League και με τρεις παίκτες του να σημειώνουν ρεκόρ καριέρας στην κατηγορία.

Παναθηναϊκός: «Τριπλό» ρεκόρ από παίκτες του εξάστερου κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Παναγιώτης Καλαϊτζάκης έκανε την πιο παραγωγική από τις 72 εμφανίσεις του στη Stoiximan Basket League. Οι 18 πόντοι του συνιστούν νέο ρεκόρ καριέρας στην κατηγορία αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 16 που σημείωσε στο ματς της 2ης αγωνιστικής στο Περιστέρι. Πριν τη φετινή σεζόν κορυφαία επίδοση του ήταν εκείνη των 15 πόντων που σημείωσε στο περσινό παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels στη Ρόδο.

  Στατιστικά ο διεθνής γκαρντ έκανε το καλύτερο παιχνίδι του στην κατηγορία, έχοντας 20 ranking. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν εκείνη του 17 που «έγραψε» στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels της περασμένης σεζόν.

Ο Καλαϊτζάκης ακόμη, έχοντας 5/5 βολές ισοφάρισε την τρίτη μεγαλύτερη, φετινή επίδοση μεταξύ των παικτών του Παναθηναϊκού Aktor. Το ρεκόρ κρατάει με τις 7/7 του αγώνα της 3ης αγωνιστικής με το Λαύριο Megabolt, ο Μάριους Γκριγκόνις ενώ 6/6 είχε ο Κώστας Σλούκας στο ματς της 10ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ mateco.

Oριστικό: Aλλάζει έδρα η Μακάμπι για τα ματς με τον Παναθηναϊκό!
Oριστικό: Aλλάζει έδρα η Μακάμπι για τα ματς με τον Παναθηναϊκό! 10.463 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ντίνος Μήτογλου πρόλαβε σε 16:01 λεπτά συμμετοχής να κλέψει τέσσερις φορές την μπάλα και να ισοφαρίσει το ρεκόρ καριέρας του στη Stoiximan Basket League. Τέσσερα κλεψίματα είχε και στον 3ο ημιτελικό των πλέι οφ του 2021 απέναντι στην ΑΕΚ Betsson.

Ο διεθνής φόργουορντ σημείωσε την τρίτη καλύτερη, φετινή επίδοση κλεψιμάτων μεταξύ των παικτών του Παναθηναϊκού Aktor. Επτά είχε ο Λούκα Βιλντόσα στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη Midea και πέντε ο Κώστας Σλούκας στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Προμηθέα.

Κώστας Αντετοκούνμπο έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια επίδοση ριμπάουντ στη Stoiximan Basket League έχοντας 12. Η προηγούμενη καλύτερη του ήταν εκείνη των οχτώ που μάζεψε στο εντός έδρας παιχνίδι με την Καρδίτσα Ιαπωνική και στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Λαύριο Megabolt.

Τα 12 ριμπάουντ του διεθνή σέντερ αποτελούν τη δεύτερη καλύτερη επίδοση από παίκτη του Παναθηναϊκού Aktor στη Stoiximan Basket League. Αυτό γιατί ο Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι είχε 13 στο ματς της 12ης αγωνιστικής με το Μαρούσι.

Πέραν των κορυφαίων ατομικών επιδόσεων της τριάδας των Καλαϊτζάκη, Μήτογλου και Αντετοκούνμπο…

*Ο Λευτέρης Μαντζούκας επανεμφανίστηκε έπειτα από απουσία ενός μήνα –η τελευταία του συμμετοχή ήταν στις 31 Δεκεμβρίου στο Μαρούσι- και μέσα από τη χθεσινή συμμετοχή του μπήκε στην 50άδα της ιστορικής λίστας του Παναθηναϊκού Aktor. Ο διεθνής φόργουορντ πραγματοποίησε την 65η εμφάνιση του με τους «πράσινους» στη Stoiximan Basket League και για να μπει στην 50άδα της λίστας αυτής, ξεπέρασε τους Άριελ ΜακΝτόναλντ, Δήμο Ντικούδη, Γιόνας Ματσιούλις, Ρόκο Λένι Ούκιτς και Κέι Σι Ρίβερς που είχαν από 64.

*Το 29 που είχε ο Κέντρικ Ναν στον συντελεστή «+/-» αποτελεί ισοφάριση της 9ης μεγαλύτερης επίδοσης της φετινής Stoiximan Basket League και κατατάσσεται εντός της 15άδας της σχετικής λίστας. Για τον Αμερικανό είναι ατομικό ρεκόρ αλλά δεν αποτελεί και ρεκόρ για τον φετινό Παναθηναϊκό Aktor αφού 37 είχε ο Κάιλ Γκάι και 33 ο Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι στο αντίστοιχο παιχνίδι του πρώτου γύρου. Μεγαλύτερες επιδόσεις από αυτήν του Ναν στο «+/-» είχαν ακόμη ο Τζέριαν Γκραντ (33 με το Λαύριο Megabolt εντός), ο Λευτέρης Μαντζούκας (32 στο ματς του πρώτου γύρου με τον Απόλλωνα Carna) και ο Κώστας Αντετοκούνμπο (30 στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Λαύριο Megabolt).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.