ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Αταμάν: «Είναι must παιχνίδι, χρειαζόμαστε την ενέργεια του κοινού μας»

Οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν ενόψει του αυριανού παιχνιδιού του Παναθηναϊκού με την Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ.

Αταμάν: «Είναι must παιχνίδι, χρειαζόμαστε την ενέργεια του κοινού μας»

Οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν ενόψει του αυριανού παιχνιδιού του Παναθηναϊκού με την Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ.

Ο προπονητής των πράσινων δήλωσε: «Είναι ένα πολύ δύσκολο ματς. Η Αρμάνι έχει πολύ καλό ρόστερ αυτή τη στιγμή, ειδικά μετά την επιστροφή σημαντικών παικτών που ήταν τραυματίες, όπως ο Μίροτιτς και ο Σιλντς, οι οποίοι κάνουν καλή σεζόν. Πλέον, η Αρμάνι έχει και δύο νέους παίκτες, που δεν συμμετείχαν στον αγώνα του πρώτου γύρου, τον Σαμπάζ Νέιπιερ και τον ΜακΓκρούντερ. Έχουν έναν από τους καλύτερους και πιο έμπειρους προπονητές της Ευρώπης. Ίσως δεν βρήκαν καλά αποτελέσματα στο ξεκίνημα της σεζόν, αλλά τώρα δείχνουν τη δύναμή τους. Πήραν μια ξεκάθαρη νίκη απέναντι στην Μπαρτσελόνα την προηγούμενη εβδομάδα. Θα είναι ένα επικίνδυνο ματς για εμάς, που ακόμα έχουμε προβλήματα.

Νομίζω πως ο Σλούκας δεν θα παίξει. Ο Λούκα Βιλντόζα έκανε προπόνηση σήμερα. Δεν είναι έτοιμος, αλλά θα το προσπαθήσει. Έχουμε τα ίδια προβλήματα με την προηγούμενη εβδομάδα. Είναι ένα must παιχνίδι για εμάς και χρειαζόμαστε την έξτρα ενέργεια του κοινού μας, για να συνεχίσουμε να κερδίζουμε στην έδρα μας».

Ήττα με κάτω τα χέρια στο ΣΕΦ και αντίο πρωτάθλημα
Ήττα με κάτω τα χέρια στο ΣΕΦ και αντίο πρωτάθλημα 4.329 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Όσο για τα «κλειδιά» απέναντι στην ιταλική ομάδα: «Φυσικά θα είναι η επιθετικότητά μας και η άμυνά μας, ειδικά κόντρα στον Νέιπιερ και τον Σιλντς. Ο Μίροτιτς ύστερα από 3-4 μήνες επιστρέφει στην Euroleague, αλλά είδα πως ήταν εξαιρετικός στο ματς του πρωταθλήματος το Σαββατοκύριακο. Υπάρχουν πολλοί έμπειροι παίκτες στην Αρμάνι, όπως ο Μέλι, ο Βόιγκτμαν και ο Χολ. Διαθέτουν ένα από τα καλύτερα ρόστερ στην Euroleague. Πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα και στην επίθεση να βρούμε τις αδυναμίες τους. Στο ελεγχόμενο μπάσκετ, το οποίο παίζει το Μιλάνο, γνωρίζουν καλά πώς να λειτουργούν στο 5vs5. Θα πρέπει να ανεβάσουμε το τέμπο για να πάρουμε την νίκη».

Από την πλευρά του του ο Κώστας Αντετοκούνμπο δήλωσε: «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Η Αρμάνι είναι πολύ καλή ομάδα με μεγάλο ρόστερ και εξαιρετικούς παίκτες σαν τον Μίροτιτς και τον Νέιπιερ. Θέλουμε να παίξουμε δυνατά στην άμυνα και σίγουρα θα μας βοηθήσει και ο κόσμος σε αυτό».

Για τις διαφορές που έχει στο ρόστερ της η ιταλική ομάδα είπε: «Είναι μία διαφορετική ομάδα πλέον, όπως είδαμε και στο τελευταίο παιχνίδι που κέρδισε την Μπαρτσελόνα. Δεν θα είναι εύκολο και μπορούμε να την πάρουμε αψήφιστα, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι».

Τέλος, σε ερώτηση για την προσωπική του απόδοση και το γεγονός ότι είναι πάντοτε έτοιμος όταν κληθεί να μπει στο παρκέ απάντησε πως: «Προσπαθώ όταν πουν το όνομά μου από τον πάγκο να είμαι έτοιμος, να μπω δυνατά και να βοηθάω την ομάδα».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.