ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Mάγκικη, Παναθηναϊκή πρόκριση κόντρα σε όλους και σε όλα!

Με γκολ του Μλαντένοβιτς στις καθυστερήσεις, ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος στο Περιστέρι κόντρα σε όλους και σε όλα! Ηρωική πρόκριση για τους πράσινους, που ήταν πολύ καλύτεροι από τον Ατρόμητο, είχαν προηγηθεί με τον Ρούμπεν και είχαν χάσει ανεπανάληπτες ευκαιρίες με Μπακασέτα και Τσέριν. Προκλητικός ο διαιτητής και ο VARίστας

Mάγκικη, Παναθηναϊκή πρόκριση κόντρα σε όλους και σε όλα!

Με γκολ του Μλαντένοβιτς στις καθυστερήσεις, ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος στο Περιστέρι κόντρα σε όλους και σε όλα! Ηρωική πρόκριση για τους πράσινους, που ήταν πολύ καλύτεροι από τον Ατρόμητο, είχαν προηγηθεί με τον Ρούμπεν και είχαν χάσει ανεπανάληπτες ευκαιρίες με Μπακασέτα και Τσέριν. Προκλητικός ο διαιτητής και ο VARίστας

Το ματς

Όπως ήταν φυσιολογικό ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή στο πρώτο κομμάτι του ματς με τον Ρούμπεν να φτιάχνει παιχνίδι και τους γηπεδούχους να προσπαθούν να χτυπήσουν στην κόντρα. Η πρώτη τελική για τους “πράσινους” ήρθε στο 5′ με το φάουλ να εκτελείται από τα δεξιά, τον Ρούμπεν να παίρνει την κεφαλιά και την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Το παιχνίδι κύλησε με τον Παναθηναϊκό να είναι ανώτερος σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, χωρίς ωστόσο να μπορεί να μπει εύκολα στην περιοχή, καθώς ο Ατρόμητος είχε αμυντική προσέγγιση, αναζητώντας ένα γκολ στην κόντρα.

Παναθηναϊκός: Αναμένεται… έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Κορωπί
Παναθηναϊκός: Αναμένεται… έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Κορωπί 5.088 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

O Παναθηναϊκός επιβράβευσε την ανωτερότητα του στο 35′ όταν μετά από φάση διαρκείας, η μπάλα στρώθηκε στον Ρούμπεν, που με ευθύβολο σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!

H απόδοση της ομάδας ανέβηκε και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο 2-0, με τον Μπερνάρ να κάνει την πάσα στον Μλαντένοβιτς που έκανε ο overlap, αυτός γύρισε στην περιοχή, εκεί όπου ο Μπακασέτας έκανε πανέμορφη κίνηση πλάσαρε με το εξωτερικό αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου ανήκε ξανά στον Παναθηναϊκό με το κόρνερ να εκτελείται από τα δεξιά και τον Ακαϊντίν να κάνει μια κεφαλιά που έφυγε άουτ.

Η φιλοσοφία του Παναθηναϊκού δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο μέρος και στο 57′ χάθηκε σπουδαία στιγμή, με τον Γερεμέγεφ να τραβιέται στα άκρα δημιουργώντας χώρο στον Μλαντένοβιτς αυτός γύρισε στο ύψος του πέναλτι στον Μπακασέτα, το σουτ του οποίου έφυγε άουτ.

Οι “πράσινοι” ανέβασαν ταχύτητες και έχασαν ακόμη μια καλή στιγμή στο 60′. Ο Τσέριν συνεργάστηκε άψογα με τον Γερεμέγεφ και βγήκε τετ α τετ, ωστόσο έστειλε την μπάλα πάνω στον Τσιντώτα!

Δύο λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός πέτυχε ένα απίθανο γκολ με τη συνεργασία του Μπερνάρ και του Γερεμέγεφ ο Σουηδός σκόραρε με εκπληκτικό πλασέ, αλλά το γκολ σωστά δεν μέτρησε σωστά αφού ήταν εκτεθειμένος.

Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός στη μετάβαση του παιχνιδιού, και πίεζε για το γκολ, έχοντας κλείσει τον Ατρόμητο στα καρέ. Οι γηπεδούχοι ήταν αρκετά “ευάλωτοι” πέφτοντας συχνά κάτω, ενω σε πολλές περιπτώσεις ήταν αντικανονικού στο παιχνίδι τους τραβώντας τις φανέλες των παικτών του Παναθηναϊκού με αποκορύφωμα τη φάση 81′ που ο Τσακμάκης κράτησε τον Γερεμέγεφ παρατεταμένα με VAR και Ευαγγέλου να μην καταλογίζουν το παραμικρό.

Ωστόσο η…. θεία δίκη ήρθε στις καθυστερήσεις με δυο τρομερές εμπνέυσεις. Μπερνάρ και Μλαντένοβιτς συνδυάστηκαν με τον Βραζιλιάνο να βλέπει την κίνηση σου Σέρβου που με ΑΠΙΘΑΝΗ κεφαλιά έκανε το 0-2 χαρίζοντας την πρόκριση στο “τριφύλλι”!

Ατρόμητος (Σ. Ίλιτς): Τσιντώτας, Κιβρακίδης (86’ Πομόνης), Τσακμάκης, Ασεβέδο, Ντε Μποκ, Αθανασίου, Κούντε (90’ Φριντζόνσον), Έντερ (86’ Έρλινγκμαρκ), Βαλένσια, Αντζιέλσκι, Βρακάς (67’ Ρομπάιγ)

Στον πάγκο: Δήμος, Καραμάνης, Ντιρκς, Βέργος, Τριμμάτης

Παναθηναϊκός (Φ. Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ούγκο, Ακαϊντίν, Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν, Τσέριν, Μπερνάρ, Μπακασέτας (90+8’ Βιλένα), Παλάσιος (90+7’ Γεντβάι), Γερεμέγεφ (90’ Τζούριτσιτς)

Στον πάγκο: Λοντίγκιν, Σένκεφελντ, Ζέκα, Λημνιός, Φικάι, Κυριόπουλος

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.