ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Είσαι μαζί και όνειρο και τρέλα και δάκρυ και χαρά και μαχαιριά

Ο Βασίλης Μοιρώτσος εύχεται χρόνια πολλά στον πιο γλυκό... εθισμό. Στον Παναθηναϊκό.

Είσαι μαζί και όνειρο και τρέλα και δάκρυ και χαρά και μαχαιριά

Δεν είναι τα 116 χρόνια ιστορίας που πέρασαν. Είναι τα επόμενα 116 που θα έρθουν. Και που θα περαστεί από γενιά σε γενιά αυτό που πρεσβεύει ο Παναθηναϊκός. Οι αξίες και τα ιδανικές.

Δεν είναι οι εκατοντάδες τίτλοι που έχουν υψωθεί σε κάθε πιθανό και απίθανο μέρος της γης από αρχηγούς με το τριφύλλι στο στήθος. Είναι όλοι αυτοί που θα ακολουθήσουν και θα κρατήσουν για πάντα ψηλά τη σημαία.

Δεν είναι τα εκατομμύρια των οπαδών του που πιστοί εδώ και δεκαετίες τον ακολουθούν και βρίσκονται σε κάθε «πέταλο». Είναι όλοι εκείνοι που θα συνεχίσουν να το κάνουν, οι επόμενες γενιές που θα μπαίνουν σε ένα πούλμαν, σε ένα αεροπλάνο, σε ένα τρένο, σε ένα πλοίο. Για να βρεθούν στο πλευρό του και να τραγουδήσουν «σε γνώρισα από παιδί μικρό».

Δεν είναι οι φορές που βγάλαμε τα λαρύγγια μας στη δική μας Λεωφόρο, στο ξένο ΟΑΚΑ ή στο… δικό μας ΟΑΚΑ, το μπασκετικό, εκεί που έχει μαρτυρήσει όλη η Ευρώπη. Είναι οι φορές που θα τα βγάλουμε και θα φωνάξουμε και τα επόμενα χρόνια, είναι αυτά που θα έρθουν και θα θυμίζουν πόσο μεγάλος ήταν, είναι και θα παραμείνει ο σύλλογος που λέγεται Παναθηναϊκός.

Δεν είναι τυχαίος ο ύμνος: Σύλλογος μεγάλος, δεν υπάρχει άλλος.

Ένας φίλος σήμερα το πρωί έστειλε μια φωτογραφία από έναν τοίχο: «Είναι επικίνδυνος ο έρωτας με το τριφύλλι». Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αλήθεια. Αλλά όσο επικίνδυνος κι αν είναι, άλλο τόσο γοητευτικός είναι. Όσο ψυχοφθόρος είναι αυτός ο έρωτας, άλλο τόσο γλυκός και ονειρεμένος είναι.

Κάπως, κάπου, κάποτε γίναμε Παναθηναϊκοί. Από έναν μπαμπά ή έναν θείο, από ένα γκολ του Δομάζου ή ένα του Βαζέχα. Από ένα κάρφωμα του Ντομινίκ ή μια ασίστ του Διαμαντίδη. Από τον Σαραβάκο. Από τον Αλβέρτη.

Κάπως, κάπου, κάποτε μας φυτεύτηκε αυτό το ερέθισμα μέσα μας. Κι από ερέθισμα έγινε… εθισμός. Ότι σ’ ερεθίζει, σε εθίζει… Ένας εθισμός το ίδιο με όλους τους άλλους, μα στο τέλος ένας εθισμός που δε θέλεις να ξεφύγεις ποτέ απ’ αυτόν.

Γιατί; Γιατί είναι μαζί και όνειρο και τρέλα και δάκρυ και χαρά και μαχαιριά.

Χρόνια πολλά στον σύλλογο μεγάλο, χρόνια πολλά στον Παναθηναϊκό…

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.