ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Χάθηκε μια μάχη στο Κάουνας, όχι ο «πόλεμος»

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την ήττα του Παναθηναϊκού AKTOR από τη Ζάλγκιρις στο Κάουνας.

Χάθηκε μια μάχη στο Κάουνας, όχι ο «πόλεμος»

Ο Παναθηναϊκός AKTOR πραγματοποίησε τη χειρότερη εμφάνιση του τελευταίου διμήνου κι έφυγε ηττημένος από το Κάουνας (80-68). Οι «πράσινοι» έχασαν μια μάχη, όμως δεν χάθηκε ακόμα ο… πόλεμος στην κούρσα για την καλύτερη δυνατή κατάταξη στην Ευρωλίγκα.

Η ομάδα του Αταμάν δεν είχε την πνευματική διαύγεια που χρειαζόταν σε ένα πολύ απαιτητικό ματς και σε μια «καυτή» ατμόσφαιρα κόντρα σε μια Ζάλγκιρις που βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση μετά την αλλαγή προπονητή και (ήταν φανερό ότι) διψούσε περισσότερο για τη νίκη.

Το «τριφύλλι» εμφανίστηκε άδειο από συγκέντρωση και παρασύρθηκε στις ορέξεις των γηπεδούχων, που έβρισκαν τον τρόπο να ξεχαρβαλώνουν την αντίπαλη άμυνα με κύριους εκφραστές και εκτελεστές τους Έβανς, Ουλάνοβας και Μπιρούτις, οι οποίοι δεν αναχαιτίστηκαν όπως έπρεπε.

Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά
Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά 2.277 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στην άλλη πλευρά, οι «πράσινοι» βραχυκύκλωσαν σε αρκετές περιπτώσεις και υπέπεσαν σε αρκετά λάθη (15 τον αριθμό), ενώ συνολικά διαχειρίστηκαν περίπου 11 λιγότερες επιθέσεις από τους αντιπάλους τους. Συν τοις άλλοις, οι περισσότερες παίκτες του Αταμάν έδειχναν να βρίσκονται εκτός πνεύματος αγώνα και δεν κατάφεραν να βοηθήσουν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην εντυπωσιακή Ζαλγκίριο Αρίνα σκόραραν μόλις 6 παίκτες του «εξάστερου» (παρότι άνοιξε το ροτέισον), με τους 3 εξ αυτών (Ναν, Γκριγκόνις, Λεσόρ) να πετυχαίνουν τους 55 από τους 68 συνολικά πόντους της ομάδας. Κι αυτό διότι οι Γκραντ και Μήτογλου δεν έπιασαν τα υψηλά στάνταρ απόδοσης που μας έχουν συνηθίσει, ενώ οι Χουάντσο και Βιλντόσα πήραν αρκετό χρόνο, ωστόσο ήταν… άγουροι επιθετικά.

Κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός έκανε πισωγύρισμα κι έχασε μια καλή ευκαιρία για να εδραιωθεί στην τριάδα, τη στιγμή που έχει αρκετά δύσκολο πρόγραμμα μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου. Τώρα είναι αναγκασμένος να πάει σε έναν «τελικό» με τη Φενέρμπαχτσε την προσεχή Παρασκευή κι ενώ ακολουθεί το Final-8 του Κυπέλλου, όπου θα κριθεί ο πρώτος μεγάλος τίτλος της σεζόν. Καταλαβαίνουμε ότι οι επόμενες δύο εβδομάδες μπορούν είτε να… εκτοξεύσουν ψυχολογικά την ομάδα, είτε να την πληγώσουν ανεπανόρθωτα.

Από ‘δω και πέρα, αυτό που προέχει είναι να επανέλθει στα γνωστά του στάνταρ απόδοσης -ειδικά στην άμυνα- και να βρει την απαραίτητη χημεία το σύνολο του Αταμάν, από τη στιγμή που πλέον επιστρέφουν άπαντες και για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν θα δούμε το «τριφύλλι» σε πλήρη σύνθεση.

Κλείνοντας, θα σταθούμε και θα συνυπογράψουμε τη δήλωση του Γκριγκόνις μετά το τέλος του αγώνα με Ζάλγκιρις, η οποία αποτυπώνει πλήρως την αλήθεια. Προφανώς και δεν ήρθε το τέλος του κόσμου με αυτή την ήττα…

Υ. Γ. Χρόνια πολλά στον Παναθηναϊκό μας!

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.