ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Με πάθος και ψυχή για τη νίκη κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο

Στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα, καθώς απόψε ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό στο μεγάλο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής της Super League (21:00, Cosmote Sport 1).

Με πάθος και ψυχή για τη νίκη κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο

Από μόνο του ένα τέτοιο παιχνίδι αποτελεί μεγάλο κίνητρο για τη νίκη και το γόητρο, ωστόσο οι «πράσινοι» στο σημερινό ματς έχουν πολλά περισσότερα να κερδίσουν. Σε περίπτωση επικράτησης το «τριφύλλι» αρχικά θα μεγαλώσει την απόστασή του από τους «ερυθρόλευκους» στους 6 βαθμούς, ενώ παράλληλα θα παραμείνει σε απόσταση βολής από τις δύο πρώτες θέσεις, εφόσον φυσικά οι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν νωρίτερα επικρατήσει των αντιπάλων τους.

Παράλληλα με νίκη ο Παναθηναϊκός θα ανοίξει λογαριασμό στις νίκες, στα παιχνίδια που φέρουν τον χαρακτηρισμό «ντέρμπι», ενώ φυσικά θα κάνουν ένα εξαιρετικό δώρο στον Σύλλογο, που χθες συμπλήρωσε 116 χρόνια ζωής.

Σε περίπτωση ήττας, ο Παναθηναϊκός θα δει τον Ολυμπιακό να τον «πιάνει» στη βαθμολογία, ενώ πιθανότατα θα δει τις ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να απομακρύνονται εάν επικρατήσουν των Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητου Περιστερίου, αντίστοιχα.

Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999
Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999 62.033 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τα προβλήματα τραυματισμών είναι επίσης αρκετά για τους «πράσινους». Ο Φατίχ Τερίμ δεν υπολογίζει στους Φώτη Ιωαννίδη, Χόρντουρ Μάγκνουσον και Έρικ Πάλμερ-Μπράουν, ενώ πιθανότατα εκτός θα είναι οι Γιώργος Βαγιαννίδης, Άντρατζ Σπόραρ και Μπέντζαμιν Βέρμπιτς, τους οποίους ωστόσο ο Τούρκος τεχνικός θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή, προκειμένου στη συνέχεια να δηλώσει την αποστολή των «πρασίνων», κάτι που δεν έκανε χθες (3/2), όπως συνηθίζεται.

Προβλήματα υπάρχουν και για τον Ολυμπιακό, μιας και ο Κάρλος Καρβαλιάλ δε θα έχει διαθέσιμους τους Ρέτσο και Ζέλσον Μαρτίνς, όπως και τον Καμαρά, που έχει «υποβιβαστεί» στη Β ομάδα.

Αναφορικά με την πιθανή αρχική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, αυτή θα αποτελείται από τον Ντραγκόφσκι στην εστία, ο Χουάνκαρ θα καλύπτει το αριστερό άκρο της άμυνας, ο Κώτσιρας το δεξί και οι Ακαϊντίν και Ούγκο τις δύο θέσεις στα στόπερ. Ο Αράο θα είναι το αμυντικό χαφ, με τους Τσέριν και Μπακασέτα να είναι οι άλλοι δύο στο χώρο του κέντρου. Από κει και μετά, ο Μαντσίνι στα αριστερά και ο Παλάσιος στα δεξιά, θα αγωνίζονται στα δύο «φτερά» της επίθεσης, ενώ στην κορυφή θα είναι ο Γερεμέγεφ, σε σχηματισμό 4-3-3.

Στο μεγάλο ματς της Λεωφόρου διαιτητής ορίστηκε ο Σβεν Γιαμπλόνσκι. Ο Γερμανός ρέφερι, από τη δεύτερη κατηγορία της UEFA, θα έχε για βοηθούς τους συμπατριώτες του Λάσε-Λουτσιάνο Κοσλόφσκι και Έντουαρντ Μπαϊτίνγκερ, 4ος θα είναι Ζαμπαλάς και στο VAR θα καθίσουν οι Σόρεν Στορκς και Μπουξμπάουμ.

Δείτε τη βαθμολογία της Super League κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.