ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Ταπείνωσε τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο και συνεχίζει με… λύσσα για την κούπα

Δήλωσε «παρών» με τρομερή εμφάνιση ο Παναθηναϊκός! Οι «πράσινοι» έκαναν το τέλειο παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, και με σκόρερς τους Μπερνάρ (25') και Γερεμέγεφ (60'), επικράτησαν 2-0 του Ολυμπιακού, τον άφησαν στο -6 και παραμένουν σε απόσταση βολής από την κορυφή!

Ταπείνωσε τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο και συνεχίζει με... λύσσα για την κούπα

Δήλωσε «παρών» με τρομερή εμφάνιση ο Παναθηναϊκός! Οι «πράσινοι» έκαναν το τέλειο παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, και με σκόρερς τους Μπερνάρ (25′) και Γερεμέγεφ (60′), επικράτησαν 2-0 του Ολυμπιακού, τον άφησαν στο -6 και παραμένουν σε απόσταση βολής από την κορυφή!

Επόμενο ματς για το “τριφύλλι” στις Σέρρες την επόμενη Κυριακή (11 Ιανουαρίου, 17:00) όπου με νίκη θα συνεχίσει τη… λυσσαλέα του προσπάθεια για την κούπα και θα περιμένει το ματς του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ για να επωφεληθεί!

Το ματς:

Εξαιρετικός ο Παναθηναϊκός στην εκκίνηση του ματς με τους παίκτες του Φατίχ Τερίμ να είναι δυναμικοί και να πηγαίνουν πρώτοι στις φάσεις. Οι “πράσινοι” έπαιξαν έξυπνα και μόλις στο 6′ ο Παλάσιος κατάφερε να κάνει τον Ορτέγκα να αντικρύσει την κίτρινη κάρτα για αντικανονικό κόψιμο. Η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 7′. Το δυνατό σουτ του Μπακασέτα έπειτα από πάσα του Παλάσιος στο φάουλ, κόντρα στον Ορτέγκα, με τον Πασχαλάκη να αποκρούει, ενώ λίγο αργότερα ήρθε η κεφαλιά του Αράο σε κόρνερ που πέρασε άουτ.

Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999
Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999 61.856 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η ομάδα του Πειραιά προσπάθησε να ισορροπήσει και στο 13′ έχασε μια καλή στιγμή. Κάθετη του Μασούρα για τον Ναβάρο, που βρέθηκε φάτσα με τον Ντραγκόφσκι, καθυστέρησε να εκτελέσει και ο Γεντβάι τον έκλεισε με τάκλιν, ενώ στη συνέχεια παραχώρησε κόρνερ.

Οι Πειραιώτες ισορρόπησαν παίρνοντας το κέντρο και έχασαν καλή ευκαιρία με τον Χουάνκαρ να χάνει το μαρκάρισμα του Ροντινέι, με τον Βραζιλιάνο να πιάνει μια κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα αουτ.

Ωστόσο ο Παναθηναϊκός σε μια πολύ καλά οργανωμένη επίθεση, βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Μπακασέτας πέρασε κάθετα στον Παλάσιος, αυτός γύρισε στην περιοχή, η μπάλα έφτασε στον Μπερνάρ που πλάσαρε στο δοκάρι και στην επαναφορά στα δίχτυα για το 1-0!

Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο μετά το γκολ και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα πολλά ανεβάσματα του Ροντινέι, παίζοντας κυρίως από τα αριστερά με Χουάνκαρ και Μπερνάρ. Στο 35′ οι Πειραιώτες επιτέθηκαν από τα δεξιά με τον Μασούρα να κάνει το γύρισμα στην περιοχή και τον Αλεξανδρόπουλο να κάνει το γυριστό και να στέλνει την μπάλα άουτ.

Oι προσπάθειες του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικές, όμως στο 45′ λίγο έλειψε να ισοφαρίσει όταν η μπάλα έφτασε στον Μασούρα εντός της περιοχής του Παναθηναϊκού, αυτός έκανε τη σέντρα, με στόχο τον Ναβάρο που έκανε ένα ψαλίδι στην αγκαλιά του Ντραγκόφσκι με το 1-0 να μένει ως το τέλος του πρώτου μέρους.

O Kαρβαλιάλ έκανε τρεις αλλαγές στο ημίχρονο ρίχνοντας στο ματς τους Φορτούνη, Κίνι και Ελ Κάαμπι αντί των Ρίτσαρντς, Ορτέγκα και Αλεξανδρόπουλου. Ωστόσο ο Παναθηναϊκός με τις κινήσεις αυτές πήρε τα ηνία και μπήκε δυνατά με σκοπό να πετύχει το δεύτερο γκολ με το οποίο θα καθάριζε το ντέρμπι. Στο 50′ χάθηκε μια καλή στιγμή για το “τριφύλλι” όταν από λάθος του Πασχαλάκη ο Ρούμπεν έδωσε αμέσως στον Γερεμέγεφ που σούταρε χωρίς να το σκεφτεί, αλλά το τελείωμα του ήταν αδύναμο και κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με τον Παναθηναϊκό να πιέζει και να κυκλοφορεί την μπάλα και στο 60′ πήρε σοβαρό προβάδισμα νίκης. Εξαιρετικοί συνδυασμοί με Μπακασέτα, Παλάσιος, Γερεμέγεφ, ο Μπακασέτας βγήκε από τα δεξιά για τη σέντρα την έκανε με τον Γερεμέγεφ να “καρφώνει” την μπάλα με το κεφάλι στα δίχτυα του Πασχαλάκη για το 2-0.

Οι Πειραιώτες προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση και στο 64′ έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Ελ Κααμπί, να βγαίνει φάτσα με τον Ντραγκόφσκι και να πλασάρει, αλλά ο Πολωνός τερματοφύλακας απέκρουσε, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ξανά ο Μαροκινός βρέθηκε σε θέση βολής, με τον Ρούμπεν να βάζει ένα τρομερό τάκλιν και να διώχνει σε κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να κάνει διαχείριση της κατάστασης του υπέρ του 2-0, κρατώντας αποστάσεις από την περιοχή του Ολυμπιακού την οποία ήθελε να πλησιάσει με κάποια αντεπίθεση. Οι Πειραιώτες προσπάθησαν να πατήσουν στην περιοχή στην οποία για ένα πεντάλεπτο προσπάθησαν να εγκατασταθούν χωρίς να κινδυνεύσει ιδιαίτερα η εστία του Ντραγκόφσκι.

Η μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 82′ με τον Ροντινέι να κάνει τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στην περιοχή εκεί που ο Μασούρας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ!

Δυο λεπτά αργότερα όμως ο Παναθηναϊκός απάντησε με τον Τσέριν να κάνει ένα σουτ από δύσκολη θέση, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Πασχαλάκη. Στο 86′ ο Ολυμπιακός έχασε μια ακόμη καλή στιγμή, με τον Φορτούνη να κουβαλά την μπάλα και να έρχεται κοντά στην περιοχή, να κάνει δυνατό σουτ, αλλά ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε εντυπωσιακά.

Ως το τέλος δεν άλλαξε τίποτα και ο Παναθηναϊκός πήρε τη σπουδαία νίκη συνεχίζοντας τη…. λυσσαλέα του προσπάθεια για την κούπα, με την ψυχολογία πλέον στα ύψη!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ) : Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Αράο, Γεντβάι, Χουάνκαρ (61′ Μλαντένοβιτς), Ρούμπεν, Τσέριν, Παλάσιος (79′ Μαντσίνι), Μπακασέτας, Μπερνάρ, Γερεμέγεφ (79′ Τζούριτσιτς).

Έμειναν στον πάγκο: Λοντίγκιν, Ζέκα, Λημνιός, Ούγκο, Βιλένα, Ακαϊντίν.

Ολυμπιακός (Κάρλος Καρβαλιάλ) : Πασχαλάκης, Ροντινέι, Κάρμο, Ντόη, Ορτέγκα (46′ Ελ Κααμπί), Έσε (77′ Όρτα), Τσικίνιο, Αλεξανδρόπουλος (46′ Κίνι), Μασούρας, Ναβάρο (70′ Ποντένσε), Ρίτσαρντς (46′ Φορτούνης).

Έμειναν στον πάγκο: Τζολάκης, Καρβάλιο, Γιόβετιτς, Άμπι.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.