ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Το… κατηφορικό ΟΑΚΑ και η άμυνα που τσακίζει κόκκαλα

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τη νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR επί της Φενέρμπαχτσε.

Το… κατηφορικό ΟΑΚΑ και η άμυνα που τσακίζει κόκκαλα

Το ΟΑΚΑ έχει γίνει… κατηφορικό όπως παλιά και ο Παναθηναϊκός καθάρισε τη Φενέρμπαχτσε (74-63) με άμυνα που τσακίζει κόκκαλα, ειδικά μετά το πρώτο δεκάλεπτο. Το τρομερό της υπόθεσης είναι ότι φεύγοντας από το κλειστό υπήρχε μια σχετική πίκρα (όχι υπερβολική πάντως) για το γεγονός ότι οι «πράσινοι» έφτασαν μια ανάσα -ένα σουτ για την ακρίβεια- από το να καλύψουν και τη διαφορά με την οποία είχαν χάσει στον πρώτο γύρο.

Η ομάδα του Αταμάν έδειξε χαρακτήρα και πως είναι φτιαγμένη από ατσάλι, αφού άφησε πίσω της άμεσα το σοκ της ήττας από τον Άρη, αλλά και την προβληματική εμφάνιση στο Κάουνας κόντρα στη Ζάλγκιρις. Συν τοις άλλοις, ξεπέρασε την κάκιστη εκκίνηση που είχε κόντρα στην ομάδα του Γιασικεβίτσιους, από την οποία έχανε με 12 πόντους διαφορά στο 8’.

Κάπου εκεί όμως ο Τούρκος προπονητής του «τριφυλλιού» έριξε στο παρκέ τους λεγόμενους «παγκίτες» (αν και είναι κάπως άδικος αυτός ο όρος στο μπάσκετ) και κατάφερε να πάρει από εκείνους τρομερά αποθέματα ενέργειας, όπως και λύσεις σε ριμπάουντ και σκορ. Επί της ουσίας, ο Καλαϊτζάκης, ο Χουάντσο, ο Βιλντόσα και ο Αντετοκούνμπο ήταν εκείνοι που άλλαξαν το μομέντουμ και τη ροή της αναμέτρησης.

Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε
Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε 4.280 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με την άμυνα να παίζει πρώτιστο ρόλο και τον κόσμο να μπαίνει στην εξίσωση, η ομάδα του Αταμάν έτρεξε σερί 11-0 στο φινάλε του ημιχρόνου και πήγε στα αποδυτήρια έχοντας «αέρα» 8 πόντων. Εδώ να σημειώσουμε ένα καταπληκτικό στατιστικό: με τον Χουάντσο στο παρκέ, ο «εξάστερος» είχε +20 πόντους διαφορά! Το -12 που έγινε +8, όπως λέγαμε…

Στο δεύτερο ημίχρονο ανέλαβε δράση ο Ναν, ο οποίος επιδόθηκε σε one man show και πέτυχε τους 19 από τους 36 πόντους των «πράσινων». Ώρες-ώρες ο Αμερικανός γκαρντ είναι ασταμάτητος επιθετικά, ειδικά σε αυτά τα σουτάκια που επιχειρεί από τα 3 περίπου μέτρα ή όταν παίρνει τον αριστερό διάδρομο και πατάει δυνατά για να εκτελέσει με λέι-απ.

Επιπροσθέτως, ο Λεσόρ ήταν οδοστρωτήρας μετά το πρώτο δεκάλεπτο και φρόντισε να πάρει παραμάζωμα τους αντίπαλους ψηλούς, τους οποίους νίκησε κατά κράτος, παρότι δεν είχε τον κύριο τροφοδότη του (βλ. Σλούκας) να του περνάει την μπάλα εκεί όπου θέλει. Άλλωστε, η απουσία του αρχηγού του Παναθηναϊκού αποτυπώνεται και στη χαμηλή δημιουργία της ομάδας (μόλις 9 ασίστ).

Ο Καλαϊτζάκης έφερε εις πέρας όποια αποστολή του ανατέθηκε κι έκανε πολύ καλή δουλειά πάνω στον Καλάθη, ο οποίος «αλώνιζε» στην πρώτη περίοδο. Ο Χουάντσο ήταν καθοριστικός σε ένα ακόμα παιχνίδι αφού κυνηγούσε τους πάντες στην άμυνα κι έκλεισε πολύ καλά τους διαδρόμους, ενόσω βοηθούσε πολύ στα ριμπάουντ (σ.σ. κατέβασε . Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι έμεινε στο παρκέ για σχεδόν 22 λεπτά συνεχόμενα.

Κάπως έτσι λοιπόν ο «εξάστερος» ανέβηκε στο 16-10 και στην 3η θέση αφήνοντας πίσω του τη Φενέρμπαχτσε. Λαμβάνοντας υπόψιν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, τότε θα πρέπει να πούμε ότι η ομάδα του Αταμάν έχει κάνει πολλαπλές υπερβάσεις και δικαίως κάνει όνειρα για κάτι σπουδαίο τη φετινή σεζόν. Ειδικά αν καταφέρει να παραταχθεί πλήρης κάποια στιγμή…

Υ. Γ. Μπράβο στην ΚΑΕ για την κίνηση να αποβάλει διά παντός από το γήπεδο τον οπαδό που έβρισε τον διαιτητή.

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.