ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βόλεϊ

Άφησε βαθμό αλλά πήρε τη νίκη ο Παναθηναϊκός

Οι πράσινες επικράτησαν με 3-2 σετ του ΑΟ Θήρας στη Σαντορίνη.

Άφησε βαθμό αλλά πήρε τη νίκη ο Παναθηναϊκός

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα με την Παπαφωτίου στη θέση της πασαδόρου, τις Καρκάσες και Γκρότες ακραίες, τις Μεταξά και Σαμαντάν κεντρικές, την Άτκινσον διαγώνια και την Μπελιά ως λίμπερο.

Οι «πράσινες» με το… καλημέρα του πρώτου σετ κυριάρχησαν παίρνοντας αέρα πέντε πόντων (4-9), χάρη στην εξαιρετική λειτουργία του μπλοκ και την αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Η διαφορά έφτασε ακόμα και το +6 (6-12) για τις φιλοξενούμενες, που διατηρούσαν τον έλεγχο του σετ, παρότι η ομάδα της Σαντορίνης είχε αυξήσει την πίεσή της από το σερβίς. Ο Παναθηναϊκός μπήκε στην τελική ευθεία του πρώτου σετ προηγούμενος με 16-20 και με 19-25 το κατέκτησε, σχετικά εύκολα, κάνοντας το 0-1 στα σετ.

ΠΡΑΣΙΝΗ ΤΡΕΛΑ και 27ο πρωτάθλημα στου Ρέντη για τον τρομερό Παναθηναϊκό!
ΠΡΑΣΙΝΗ ΤΡΕΛΑ και 27ο πρωτάθλημα στου Ρέντη για τον τρομερό Παναθηναϊκό! 3.181 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το γρήγορο 2-0 των γηπεδούχων στο δεύτερο σετ, έγινε άμεσα 2-4, καθώς η Άτκινσον συνέχισε να είναι ορεξάτη, κάνοντας θραύση στην επίθεση. Η νησιωτική ομάδα σε αντίθεση με το πρώτο σετ, δεν άφηνε τις «πράσινες» να πάρουν διαφορά στο δεύτερο, αφού η Μερκάδο είχε «ζεσταθεί», αποτελώντας την σταθερά στην επίθεση του ΑΟ Θήρας, ο οποίος ισοφάρισε σε 11-11. Οι δύο ομάδες συνέχισαν να πηγαίνουν πόντο-ποντό, αλλά ο Παναθηναϊκός στην τελική ευθεία του δεύτερου σετ μπόρεσε να ξεφύγει με 19-21. Οι «πράσινες» είχαν την εμπειρία να διαχειριστούν το προβάδισμά τους και αφού «έγραψαν» το 20-23, στη συνέχεια με 22-25 έφτασαν στο 0-2.

Το ξεκίνημα του πρώτου σετ άνηκε στον ΑΟ Θήρας, που προηγήθηκε 5-2 και 8-4 μην έχοντας περιθώρια για άλλες απώλειες. Η αποτελεσματικότητα του Παναθηναϊκού στην επίθεση είχε μειωθεί, μιας και οι «πράσινες» είχαν κάποιες αστάθειες στην υποδοχή με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν καλές επιλογές και έτσι η νησιωτική ομάδα διατηρούσε προβάδισμα ασφαλείας (15-11). Ο ΑΟ Θήρας έφτασε ακόμα και το +5 (17-12), αναγκάζοντας τον Γιάννη Καλμαζίδη να καλέσει τάιμ άουτ. Το σετ κατέληξε εν τέλει στην πλευρά των γηπεδούχων με 25-17, μειώνοντας έτσι σε 1-2 τα σετ.

Ο Παναθηναϊκός ήθελε το τέταρτο σετ για να πάρει «καθαρή» νίκη, ο ΑΟ Θήρας για να διεκδικήσει τη νίκη στο τάι μπρέικ και οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ 8-8. Οι «πράσινες» ήταν εκείνες που έφτασαν πρώτες στο +2 (11-13 και 12-14), αλλά οι γηπεδούχες προσπέρασαν (15-14), με κορυφαία την Μερκάδο. Ο ΑΟ Θήρας σε ένα καθοριστικό σημείο του σετ πήρε προβάδισμα με 20-18, ο Παναθηναϊκός έχασε εντελώς την συγκέντρωσή του και έτσι το σετ κατέληξε στην πλευρά των γηπεδούχων με 25-20, που ισοφάρισαν σε 2-2 σετ και έστειλαν το ματς στο τάι μπρέικ.

Στο τάι μπρέικ ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 2-5, εκμεταλλευόμενος τα καλά σερβίς της Παπαφωτίου αλλά και κάποια λάθη του ΑΟ Θήρας. Στην αλλαγή πλευρών το «τριφύλλι» είχε «χτίσει» διαφορά 5 πόντων (3-8), δείχνοντας αποφασισμένο να πάρει το ματς. Το πιεστικό σερβίς είχε επιστρέψει για τις «πράσινες» και έβαζε δύσκολα στις παίκτριες της Σαντορίνης, οι οποίες δεν είχαν πλέον τις απαντήσεις. Δύο άσσοι της Φουμάκη έγραψαν το 4-12 και ουσιαστικά «καθάρισαν» το ματς για τον Παναθηναϊκό, που επικράτησε με 5-15, παίρνοντας τη νίκη με 2-3 σετ.

Τα σετ: 2-3 (19-25, 22-25, 25-17, 25-20, 5-15)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.