ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γιώργος Πετρίδης

Αφεντικό στην… πρόβα Κυπέλλου

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την άνετη νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR στην έδρα της ΑΕΚ.

Αφεντικό στην… πρόβα Κυπέλλου

Ο Παναθηναϊκός AKTOR ήταν το αφεντικό στην έδρα της ΑΕΚ κι έφτασε σε άνετο διπλό (69-89) σε ένα ματς που έμοιαζε με πρόβα τζενεράλε για την αναμέτρηση των δύο ομάδων την προσεχή Πέμπτη στο Final-8 του Κυπέλλου. Παράλληλα οι «πράσινοι» απέφυγαν την πρώτη… παγίδα που βρέθηκε μπροστά τους μετά την ήττα από τον Άρη και επέστρεψαν άμεσα στις νίκες και στο ελληνικό πρωτάθλημα διατηρώντας ξεκάθαρο πλεονέκτημα έναντι του αιώνιου αντιπάλου.

Μετά το πρώτο «μουδιασμένο» τρίλεπτο, οι παίκτες του Αταμάν πάτησαν το γκάζι και δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να ελπίζουν. Το αρχικό 9-5 της Ένωσης μετατράπηκε σε 13-28 με επιμέρους σκορ 23-4 μέσα σε 6 σχεδόν λεπτά κι έκτοτε τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το «τριφύλλι» ολοκλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο έχοντας 7 ασίστ, οι 5 εκ των οποίων προήλθαν από τα χέρια του Ναν. Σε γενικές γραμμές, ο Αμερικανός γκαρντ έδειξε -για μια ακόμα φορά- την κλάση του και καθοδήγησε μαεστρικά την ομάδα (19 πόντοι, 8 ασίστ, 6 ριμπάουντ), χωρίς να εκμαιεύσει πολλές προσπάθειες. ΟΚ, μοναδικό ψεγάδι τα 5 λάθη του.

Παναθηναϊκός σε… νηστεία, αλλά τη Μεγάλη Πέμπτη πρέπει να τρώει σίδερα
Παναθηναϊκός σε… νηστεία, αλλά τη Μεγάλη Πέμπτη πρέπει να τρώει σίδερα 1.300 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κατά τα λοιπά, ο «εξάστερος» έδειξε σε δεύτερο συνεχόμενο ματς ότι η αμυντική του προσήλωση επανέρχεται στα γνωστά της στάνταρ, αφού δεν επέτρεψε στην ΑΕΚ να κάνει το παιχνίδι της, αν εξαιρέσουμε ίσως τα πρώτα λεπτά της 3ης περιόδου, όπου έδωσε δικαιώματα στους «κιτρινόμαυρους» (σ.σ. μείωσαν στο -6). Οι παίκτες του Αταμάν είχαν 6 τάπες, 7 κλεψίματα και πήραν 31 αμυντικά ριμπάουντ «χαρίζοντας» μόλις 4 επιθετικά ριμπάουντ στους γηπεδούχους, που ήταν υπερβολικά άστοχοι.

Σε επιθετικό επίπεδο, ο Παναθηναϊκός «έβαλε» όλους τους παίκτες του στην εξίσωση κι αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι σκόραραν οι 11 από τους 12 που χρησιμοποιήθηκαν. Από το πρώτο ημίχρονο μάλιστα, όπου είχαν 14/20 δίποντα και 4/7 τρίποντα! Μόνο ο Μαντζούκας έμεινε στο μηδέν σε 5 λεπτά που αγωνίστηκε. Αυτό συνέβη διότι η μπάλα κυκλοφορούσε λίγο περισσότερο (19 ασίστ), υπήρχαν καλύτερες συνεργασίες και παράλληλα οι «πράσινοι» έτρεχαν στο ανοιχτό γήπεδο όποτε έβρισκαν ευκαιρία. Έτσι πέτυχαν 18 πόντους σε αιφνιδιασμό, οι 13 εξ αυτών στο πρώτο 20λεπτο.

Στα θετικά επίσης για το «τριφύλλι» η 2η σερί πολύ καλή παρουσία του Χουάντσο, ο οποίος έκανε αθόρυβη δουλειά καθαρίζοντας πολλές φάσεις στην άμυνα και δείχνει να ανεβάζει στροφές τώρα που μπαίνουμε στην τελική ευθεία της σεζόν. Από… κοντά και ο Βιλντόσα, που απέφυγε τις γνωστές του -κάπως παρατραβηγμένες- ενέργειες και ήταν ουσιαστικός στα σχεδόν 19 λεπτά που έπαιξε.

Κλείνοντας, ο «εξάστερος» πήρε καλό βαθμό στην πρόβα Κυπέλλου και συγχρόνως έδειξε με τις δύο καλές εμφανίσεις του κόντρα σε Φενέρμπαχτσε και ΑΕΚ ότι έχει τον χαρακτήρα και τη νοοτροπία νικητή για να ξεπερνάει τα ατυχή αποτελέσματα…

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.