ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Σωστά: Ο Μπακασέτας είναι η δυσφήμιση σε ένα ποδόσφαιρο που το διαφημίζει ο Λουτσέσκου

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει όχι γι' αυτά που είδαμε στην Τούμπα, αλλά για όσα ακολούθησαν και είναι ικανά να οπλίσουν τους χούλιγκανς και να κλείσουν ξανά τα γήπεδα.

Σωστά: Ο Μπακασέτας είναι η δυσφήμιση σε ένα ποδόσφαιρο που το διαφημίζει ο Λουτσέσκου

Αυτό το πράγμα κάθε φορά που τελειώνει ένα ντέρμπι, σχεδόν οποιοδήποτε ντέρμπι και ξεκινάμε να διαβάζουμε πράγματα που μας σηκώνουν την τρίχα, μόνο κακό μπορεί να κάνει στο ποδόσφαιρο. Άνοιξαν τα γήπεδα μετά από δύο μήνες, έσκασε λίγο το χειλάκι μας, είδαμε μια Τούμπα γεμάτη και μια συμπεριφορά από τον κόσμο που ήταν άψογη. Και μετά το ματς είδαμε κείμενα που μόνο χούλιγκανς θα μπορούσαν να είχαν γράψει. Πληρωμένοι κιόλας, που είναι και χειρότεροι.

Αντί να αναλύσουν το ποδόσφαιρο και πως ο Τερίμ κέρδισε τον Λουτσέσκου, μόλις 40 μέρες μετά την πρόβλεψη του πατέρα Λουτσέσκου πως ο γιος του δε θα χάσει από τον Τούρκο προπονητή, άρχισαν να βλέπουν φαντάσματα. Και ζητούν έως και την αποπομπή του Τάσου Μπακασέτα από την Εθνική Ελλάδος. Να στείλετε αίτημα στον Πογέτ παιδιά και να του ζητήσετε να μην καλέσει τον καλύτερό του παίκτη στα μπαράζ για το EURO. Να γελάσει κι αυτός, όπως γελάμε κι εμείς.

Αντί να διαβάζουμε για το ότι ο κόσμος επέστρεψε στα γήπεδα και πλέον πρέπει να κυριαρχήσει η υγεία, οπλίζουν αυτοί οι άνθρωποι τον κόσμο για να κάνει τα ίδια και χειρότερα. Γιατί αν την επόμενη φορά που θα πάει ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα φύγει καμία πέτρα με στόχο τον Μπακασέτα, μέσα ή έξω από το γήπεδο, περισσότερο θα φταίει ο ηθικός και όχι ο φυσικός αυτουργός. Και ο ηθικός αυτουργός είναι εκείνος που στοχοποιεί με τα γραπτά του και τα λεγόμενά του τον Μπακασέτα και τον κάθε Μπακασέτα. Αν όμως γίνει η στραβή, θα τρέχουν να αλλάζουν και να κατεβάζουν τα κείμενά τους. Θα φοβούνται μην τους καλέσει κάποιος εισαγγελέας και αναγκαστούν να εξηγήσουν τα ανεξήγητα. Και τις μπαρούφες που γράφουν.

Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά
Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά 1.973 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέσαμε ξαφνικά από τα σύννεφα που ο Μπακασέτας έπεσε στο έδαφος προφανώς για να πάρει την κόκκινη κάρτα του αντιπάλου του. Δε θέλω να σας χαλάσω το αφήγημα, αλλά κάποτε ο Ριβάλντο, σε Παγκόσμιο Κύπελλο, έφαγε μια κλωτσιά στο πόδι και έπεσε κάτω πιάνοντας το πρόσωπό του. Λογικά η Βραζιλία μετά απ’ αυτό θα τον έδιωξε από την εθνική, δεν ξέρω αν τον απέλασε και από τη χώρα. Έγιναν όλοι αυτοί οι… άγιοι άνθρωποι τιμητές των πάντων, λες και βλέπουν πρώτη φορά ποδόσφαιρο.

Οι ίδιοι που δε μας λένε και δε μας γράφουν για την συμπεριφορά του Τάισον στην ίδια φάση. Ο οποίος Τάισον έχει ρίξει 10 σφαλιάρες σε πέντε δευτερόλεπτα στον Μπακασέτα. Αλλά οι… ευαίσθητοι δεν είδαν τον Βραζιλιάνο, προφανώς το χέρι που χτυπούσε τον Μπάκα ήταν κάποιας ανώτερης δύναμης. Ή αόρατο στα μάτια τους. Εγώ και τον Τάισον καταλαβαίνω και τον Μπακασέτα καταλαβαίνω. Στη γειτονιά μας παίζουμε ποδόσφαιρο και οι σφυγμοί χτυπούν κόκκινο, όχι σε ένα ντέρμπι με χιλιάδες κόσμου και με διεκδίκηση της συμμετοχής σε έναν τελικό. Σοκαρίστηκαν οι ευαισθητούληδες που είδαν δύο ποδοσφαιριστές να κολλάνε τη μούρη ο ένας στον άλλον. Λογικά πρώτη φορά το έβλεπαν.

Φανταστείτε τι θα γινόταν και τι θα διαβάζαμε αν στη θέση του Μπράντον Τόμας, που έκανε το… μυθικό να σηκωθεί από τον πάγκο και να παίξει άμυνα (άλλου αθλήματος) στον Μλαντένοβιτς, ήταν ο Σένκεφελντ και το έκανε από την άλλη πλευρά. Λογικά σήμερα θα διαβάζαμε πως ο Ολλανδός θα πρέπει να λιθοβοληθεί για παραδειγματισμό. Αλλά για τον Μπράντον τσιμουδιά. Λογικά είχε πέσει το ρεύμα εκείνη την ώρα και δεν το είδαν.

Ας σοβαρευτούμε όσο είναι νωρίς, γιατί η κυβέρνηση δεν το έχει σε πολύ να κλείσει και πάλι τα γήπεδα με την παραμικρή αφορμή. Αν και καλό θα ήταν να υπήρχε και μια αστυνομία Τύπου και να κλείνει τα πληκτρολόγια και τις οθόνες από ανθρώπους που στοχοποιούν, γράφουν τη μία μπαρούφα πίσω από την άλλη και οπλίζουν τα χέρια των χούλιγκανς για την επόμενη φορά. Φτάνει πια, στο 2024 είμαστε, δε βαρεθήκατε να ασχολείστε με όλα τα υπόλοιπα εκτός του ποδοσφαίρου;

Και μιας και είπαμε για ποδόσφαιρο, ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα έδειξε πως όσο ο καιρός περνάει και όσο ο Τερίμ έχει περισσότερο χρόνο και λιγότερους αγώνες από Κυριακή σε Τετάρτη, τόσο πιο πολύ θα βελτιώνεται. Υπήρξαν στιγμές που στην Τούμπα ήταν τόσο κυριαρχικός, που νόμιζες ότι ο ΠΑΟΚ δε θα του πάρει την μπάλα ποτέ. Όπως στη φάση του γκολ που είδαμε… Play Station σε αληθινό γήπεδο.

Το 1-0 σαφώς και δεν κρίνει την πρόκριση, αλλά σαφώς επίσης δίνει μεγάλο προβάδισμα στον Παναθηναϊκό που και καλύτερη ομάδα είναι και περισσότερες λύσεις διαθέτει. Αν χθες υπήρχε Ιωαννίδης, λογικά δε θα σταματούσε στο 1-0 το σκορ. Όπως λογικό είναι ο ΠΑΟΚ να πιέσει στο φινάλε, να παίξει τα ρέστα του. Δε δημιούργησε ευκαιρίες εκτός από το δοκάρι του Μεϊτέ, που ούτε αυτή θα ήταν ευκαιρία αν δεν είχε κοντράρει σε δύο παίκτες του Παναθηναϊκού.

Το μοναδικό ερωτηματικό είναι η συμπεριφορά του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο απέναντι σε μια ομάδα που ποτέ της δε φοβήθηκε να παίζει εκεί. Είναι αλήθεια πως ο ΠΑΟΚ στο γήπεδο του Παναθηναϊκού βγάζει το καλύτερό του πρόσωπο, είναι σαν να του αρέσει να παίζει εκεί. Ακόμα και στο φετινό παιχνίδι, που βάσει ευκαιριών και εικόνας ήταν για 4-0, κατάφερε να φύγει με την ισοπαλία και με τον Παναθηναϊκό να ισοφαρίζει στην τελευταία φάση. Τότε που διαβάζαμε από τους opinions makers ότι το ματς θα έπρεπε να είχε λήξει για… τέσσερα δευτερόλεπτα. Χθες από τα 7 λεπτά καθυστερήσεων, φτάσαμε στα 8 με την μπάλα στην κατοχή του ΠΑΟΚ. Μην περιμένετε να το διαβάσετε κάπου. Ασχολούνται με το πόσο ζημιά κάνει ο Μπακασέτας σε ένα ποδόσφαιρο που το διαφημίζει ο Λουτσέσκου…

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.