ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Ζορίστηκε κόντρα στην ΑΕΚ αλλά πέρασε στα ημιτελικά ο Παναθηναϊκος AKTOR

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Ντίνο Μήτογλου, επικράτησε της ΑΕΚ με 79-72 και πέρασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ζορίστηκε κόντρα στην ΑΕΚ αλλά πέρασε στα ημιτελικά ο Παναθηναϊκος AKTOR

To ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα με τους Γκραντ, Ναν, Γκριγκόνις, Μήτογλου και Λεσόρ, ενώ οι πρώτοι πέντε της ΑΕΚ ήταν οι Ραντλ, Νάιτ, ΜακΡέι, Κουζμίνσκας και Αγραβάνης.

Οι πρώτες κινήσεις των δύο ομάδων ήταν μουδιασμένες και νευρικές με αποτέλεσμα να περάσουν σχεδόν δύο αγωνιστικά λεπτά χωρίς πόντο. Σταδιακά οι «πράσινοι» άρχισαν να λύνονται με αποτέλεσμα να φτάσουν στο 8-4 στο 4’. Το αρχικό σχήμα του Ζούρου με τον Αγραβάνη στο «5» δεν απέδωσε και έτσι άμεσα ο Μόργκαν πέρασε στη θέση του. Η «Ένωση» λειτούργησε καλύτερα, ήλεγχε τα ριμπάουντ και κατάφερε να ισοφαρίσει (10-10) με τρίποντο του ανεβασμένου Κουζμίνσκας (5 πόντοι και 5 ριμπάουντ) στα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Ναν στο 7’ κάθισε στον πάγκο με μόλις έναν πόντο και ο Βιλντόζα πέρασε στο ματς, όπως και ο Καλαϊτζάκης, λίγο αργότερα, αναλαμβάνοντας το μαρκάρισμα του «ζεστού» Ραντλ. Οι «πράσινοι» ανέβασαν στροφές καταφέρνοντας να φτάνουν στο +6 (18-12 στο 8’), με πρωταγωνιστή τον Μήτογλου (10π.), που ήταν αυτός, ο οποίος διαμόρφωσε το 20-15 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Πόσο κοστίζει το «Tony Montana» μπουφάν του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
Πόσο κοστίζει το «Tony Montana» μπουφάν του Δημήτρη Γιαννακόπουλου 29.829 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η εκκίνηση της δεύτερης περιόδου ήταν παρόμοια με αυτή της πρώτης, αφού και πάλι οι ομάδες έμειναν χωρίς καλάθι για σχεδόν 2,5 λεπτά!!! Ο «δικέφαλος» βρήκε ρυθμό στην επίθεση, όχι όμως και ο Παναθηναϊκός, παρόλο που στο κουμάντο ήταν πλέον ο Κώστας Σλούκας. Έτσι η ΑΕΚ με ένα επιμέρους 2-8 κατάφερε να προσπεράσει με 22-23 στο 14’, παρόλο που οι «πράσινοι» είχαν βελτιώσει τον τομέα των ριμπάουντ, αλλά στον αντίποδα παρουσίαζαν μεγάλες αδυναμίες στην επίθεση και εξαιτίας της καλής αμυντικής συμπεριφοράς των αντιπάλων τους. Ο Αταμάν κάλεσε τάιμ άουτ στο 16’, επανέφερε τον Ναν στην πεντάδα και ο Αμερικανός ξεκόλλησε το «τριφύλλι» από τους 22 πόντους, γράφοντας το 26-25 στο 17’. Η δυναμική άμυνα τις ΑΕΚ είχε ως συνέπεια να χρεωθούν με τρία φάουλ οι Ραντλ και Νάιτ στο 18’, βάζοντας έτσι το πρώτο πρόβλημα προς επίλυση στον Ηλία Ζούρο, που είδε και τον Νετζήπογλου να μπαίνει σε αυτή τη λίστα στο 19’. Παρά ταύτα, οι τυπικά φιλοξενούμενοι παράμεναν ανταγωνιστικοί απέναντι στον Παναθηναϊκό, που από τη μεριά του διατηρούσε το μικρό προβάδισμα (34-30 στο 19’). Στην τελική ευθεία του δεύτερου δεκαλέπτου, ο Μήτογλου βγήκε και πάλι μπροστά, σκοράροντας πέντε σερί πόντους, για να στείλει τους «πράσινους» στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, στο +9 (39-30), τη μεγαλύτερη δηλαδή διαφορά στο ματς έως εκείνη τη στιγμή.

Με το… καλημέρα της τρίτης περιόδου για πρώτη φορά ο Παναθηναϊκός πήρε διψήφια διαφορά (+11, 41-30 στο 21’), δια χειρός Γκραντ, ενώ ο Γκριγκόνις «έγραψε» το 46-32 στο 23’. Η άμυνα της ΑΕΚ δεν είχε την ίδια δυναμική με αυτή του πρώτου μέρους, ιδιαίτερα από τη στιγμή που Ραντλ και Νάιτ είχαν χρεωθεί με το τέταρτο φάουλ. Στον αντίποδα, οι «πράσινοι» άκουγαν τις φωνές του Αταμάν και ανταποκρίνονταν και στις δύο πλευρές του παρκέ, ανεβάζοντας το επίπεδο της έντασης. Με το σκορ στο 51-37, ο κορυφαίος του αγώνας Ντίνος Μήτογλου χρεώθηκε και αυτός με το 4ο φάουλ του, δίνοντας έτσι τη θέση του στον Ερνανγκόμεθ στο 25’. Η απουσία του Έλληνα ψηλού θα μπορούσε να αποδειχτεί πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό, αλλά ο Λεσόρ (10π.) φρόντισε να μη συμβεί κάτι τέτοιο διατηρώντας το +14 (55-41) στο 27’. Ο ΜακΡέι ήταν η μοναδική σταθερά στην επίθεση της ΑΕΚ, στο φινάλε της τρίτης περιόδου και με τρίποντο διαμόρφωσε το 59-48.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε αδικαιολόγητα χαλαρός και «γκρέμισε» όσα είχε χτίσει, επιτρέποντας στην ΑΕΚ με τους ΜακΡέι και Χόλινς να μειώσει σε 59-55 στο 32’. Φρένο στο σερί της «Ένωσης» έβαλε ο Μήτογλου, φτάνοντας τους 20 πόντους και αμέσως μετά ο εξαιρετικός για ένα ακόμα ματς, Γκραντ έγραψε το 64-55 στο 33’. Το «τριφύλλι» διατήρησε το +9 (68-59 στο 35’), εφόσον είχε καταφέρει να αποκρούσει την αντεπίθεση του «δικεφάλου», που βρήκε λύσεις από τους Χόλινς και Κουζμίνσκας, για να πάρει απαντήσεις από Μήτογλου και Λεσόρ. Τα πολλά κερδισμένα ριμπάουντ δεν μπόρεσαν να τα εκμεταλλευτούν οι παίκτες του Παναθηναϊκού και το στοιχείο αυτό ήταν ένα από τα βασικά που επέτρεπαν στην ΑΕΚ να μένει… ζωντανή στο ματς (72-67 στο 39’). Η ΑΕΚ με τρίποντο του Χόλινς μείωσε σε 74-70 και ένα επιθετικό φάουλ του Ναν έκανε το φινάλε του αγώνα θρίλερ. Οι παίκτες του Ζούρου δεν εκμεταλλεύτηκαν την έξτρα κατοχή που πήραν, κάνοντας με τη σειρά του τραγικό λάθος (με Ραντλ και Αγραβάνη) και στη συνέχεια ο Γκραντ από τη γραμμή των βολών έβαλε ουσιαστικά τέλος στο ματς γράφοντας το 76-70. Εν τέλει ο Παναθηναϊκός έφτασε στη νίκη-πρόκριση, επικρατώντας της ΑΕΚ με 79-72.

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 39-30, 59-48, 79-72

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Βιλντόσα, Σλούκας 2, Παπαπέτρου, Γκραντ 13 (1/3 τρίποντα, 6 ασίστ), Ναν 12 (1/3 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Λεσόρ 16 (10 ριμπάουντ, 2 μπλοκ), Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις 11 (1/4 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Ερνανγκόμεθ 3 (5 ριμπάουντ), Μήτογλου 22 (2/5 τρίποντα, 9 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα)

ΑΕΚ (Ζούρος): Ραντλ 10 (2/4 τρίπονταμ 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Καράμπελας (4 ασίστ), Χόλινς 8 (2), Νετζήπογλου 5 (1), Αγραβάνης 6 (4 ριμπάουντ), Κουζμίνσκας 18*8 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Νάιτ 4, Κουζέλογλου 5 (4 ριμπάουντ), Μόργκαν 2, ΜακΡέι 14 (1/6 τρίποντα)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.