Ποδόσφαιρο

Μεγάλη γκαντεμιά, χοντρή γκέλα

Μεγάλη γκαντεμιά, χοντρή γκέλα

Αυτόχειρας Παναθηναϊκός απέναντι στους δέκα παίκτες της Λαμίας. Γύρισε από το 0-1 στον... παράδεισο του 2-1, ο Τσιλούλης ισοφάρισε και η συνέχεια ήταν ένας μονόλογος. Περισσότερες από 20 τελικές οι πράσινοι, που είχαν δοκάρι στην τελευταία φάση με τον Κώτσιρα αλλά έμειναν στο 2-2 στη Λεωφόρο και υπέπεσαν σε γκέλα... ολκής

Το ματς

Από το πρώτο λεπτό ο Παναθηναϊκός έψαξε το γκολ, φτάνοντας πολύ κοντά σε αυτό στο 8ο λεπτό. Από κάθετη του Μαντσίνι για τον Σπόραρ, εκείνος με δυνατό σουτ διαγώνια και δεξιά της περιοχής, έκανε την τελική, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κοσέλεφ.

Η πρώτη αλλαγή στον αγώνα ήρθε πολύ νωρίς, αφού ο Βέρμπιτς αποχώρησε κουτσαίνοντας στο 14’ για να πάρει τη θέση του ο Αϊτόρ, ενώ στο 23’ ο Χουάνκαρ αποχώρησε και αυτός τραυματίας για να μπει στη θέση του ο Μλαντένοβιτς!!!

Το ματς είχε πολλές διακοπές και αυτό δεν ευνοούσε τους «πράσινους» για να βρουν ρυθμό. Παρά ταύτα στο 26’ είχαν μία ακόμα καλή στιγμή με σουτ του Αϊτόρ μέσα από την περιοχή και αριστερά, το οποίο απέκρουσε με υπερένταση ο Κοσέλεφ.

Η Λαμία είχε επιλέξει να περιμένει στο μισό γήπεδο τον Παναθηναϊκό και να «χτυπήσει» στην κόντρα, ενώ οι γηπεδούχοι από τη μεριά τους προσπαθούσαν με το γνωστό υπομονετικό πάσινγκ γκείμ να διασπάσουν τη διπλή γραμμή άμυνας του συνόλου του Βόκολου.

Συμπληρώνοντας μισή ώρα αγώνα, από εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρντ από δεξιά και τη δυνατή κεφαλιά του Ακαϊντίν, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, νέο σουτ του Αϊτόρ, ο Κοσέλεφ μπλόκαρε.

Στο 40ο λεπτό η αριθμητική ισορροπία του άλλαξε, καθώς ο Μαρτίνεθ αποβλήθηκε με απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα με τις τάπες πάνω στον Ακαϊντίν, αφήνοντας έτσι τη Λαμία με 10 παίκτες.

Κόντρα στη ροή του αγώνα και παρά το αριθμητικό μειονέκτημα η Λαμία κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Από λάθος του Ακαϊντίν, ο Καρλίτος πήρε την μπάλα από αριστερά, προχώρησε παράλληλα μπήκε στην περιοχή και αφού κανείς από τους αμυνομένους δεν τον έκοψε, με συρτό σουτ νίκησε τον Ντραγκόφσκι για το 0-1 στο 45’+1’.

Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήταν άμεση, μιας και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν δύο λεπτά αργότερα. Στο 45’+3’ ο Μαντσίνι μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, την έσπασε στον Μπερνάρντ, που σούταρε, με την μπάλα να κοντράρει σε αμυντικό της Λαμίας να αλλάζει πορεία και να μπαίνει στα δίχτυα για το 1-1, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με μία ακόμα αλλαγή βάζοντας τον Γερεμέγεφ στη θέση του Βιλένα. Ως εκ τούτου ο σχηματισμός άλλαξε σε 4-4-2, με σκοπό να έρθει το δεύτερο γκολ.

Ο Σουηδός επιθετικός δεν άργησε να κάνει αισθητή την παρουσία του, παίρνοντας την κεφαλιά από τη σέντρα του Αϊτόρ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στο 49’.

Ο Καρλίτος μέσα σε χειροκροτήματα αποχώρησε από τον αγώνα στο 57ο λεπτό, δίνοντας τη θέση του στον Κορνέζο, στην πρώτη κίνηση του Λεωνίδα Βόκολου.

Ο Γερεμέγεφ προειδοποίησε στο 49’ και δέκα λεπτά αργότερα βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Μαντσίνι πάσαρε στον Βαγιαννίδη, εκείνος μέσα στη μεγάλη περιοχή τροφοδότησε με παράλληλη μπαλιά τον Σουηδό, που με πλασέ στην κίνηση από το πρώτο δοκάρι σκόραρε για το 2-1 στο 59ο λεπτό.

Το παιχνίδι ήταν επιθετικός μονόλογος των γηπεδούχων, οι οποίοι έψαχναν και το τρίτο γκολ, προκειμένου να «κλειδώσουν» το τρίποντο. Στο 62’ από ένα σουτ του Μλαντένοβιτς η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 66’ ο Μαντσίνι δοκίμασε το πόδι του, στέλνοντας την μπάλα και πάλι λίγο άουτ.

Ξανά κόντρα στη ροή του αγώνα η Λαμία βρήκε το γκολ της ισοφάρισης. Ο Τόσιτς, πέρασε στο ματς στη θέση του Νούνιες στο 67’ και στο 68’ σέντραρε από τα αριστερά για το κεφάλι του Τσιλούλη, ο οποίος σηκώθηκε ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι και με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Ντραγκόφσκι, ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Το γνώριμο σκηνικό συνεχίστηκε, αφού η Λαμία ξανακλείστηκε στην εστία της, περιμένοντας τις επιθέσεις του Παναθηναϊκού. Στο 73’ ο κινητικός για ένα ακόμα παιχνίδι, Μπερνάρντ σούταρε συρτά, αλλά ο Κοσέλεφ, απέκρουσε σε κόρνερ.

Ο Τερίμ έκλεισε τις αλλαγές του στο 78’ βάζοντας τους Κώτσιρα και Λημνιό, αντί των Βαγιαννίδη και Μαντσίνι αντίστοιχα.

Η άμυνα των γηπεδούχων συνέχισε να παίζει ψηλά και αυτό έδινε χώρους στη Λαμία να χτυπήσει στην κόντρα. Έτσι, στο 73’ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όταν ο Τσιλούλης έφυγε μόνος του απέναντι στον Ντραγκόφσκι, αλλά πλάσαρε λίγο άουτ. Στο 82’ οι Μάλτσι και Στάνκο αντικατέστησαν Σλίβκα και Τσιλούλη, προκειμένου η Λαμία να αντέξει στην πίεση του Παναθηναϊκού, που έψαχνε το νικητήριο γκολ.

Στο 88’ ο Παναθηναϊκός φώναξε για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τζανδάρη στον Αϊτόρ, αλλά ο Ζαμπάλας έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Ο Λημνιός στο 90’ σούταρε με δύναμη έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, ενώ ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Ακαϊντίν στο 93’. Στο 94’ ο Τζανετόπουλος έκοψε το πλασέ του Σπόραρ πάνω στη γραμμή, στο 95’ ο Κώτσιρας σούταρε με δύναμη αλλά η μπάλα βρήκε το δοκάρι, με αποτέλεσμα το 2-2 να μείνει μέχρι το τέλος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ / 4-3-3): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (78’ Κώτσιρας), Ακαϊντίν, Ούγκο, Χουάνκαρ (23’ λ.τ. Μλαντένοβιτς), Μπερνάρ, Πέρεθ, Βιλένα (46’ Γερεμέγεφ), Μαντσίνι (78’ Λημνιός), Σπόραρ, Βέρμπιτς (14’ λ.τ. Αϊτόρ).

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος / 4-3-3): Κοσέλεφ, Σίμον, Παπαδόπουλος, Τζανετόπουλος, Σίντγκλεϊ Τζανδάρης, Νούνιες (68’ Τόσιτς), Σλίβκα (82’ Μάλτση), Τσιλούλης (83’ Στάνκο), Καρλίτος (57’ Κορνέζος), Μαρτίνεθ.

Exit mobile version