ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Άντεξε στο «ξύλο», κέρδισε Μπαλτσερόφσκι και τώρα ένας… 50-50 τελικός

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τη νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR στον ημιτελικό του Κυπέλλου κόντρα στον σκληροτράχηλο Άρη.

Άντεξε στο «ξύλο», κέρδισε Μπαλτσερόφσκι και τώρα ένας… 50-50 τελικός

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έκανε ένα ακόμα βήμα για να φτάσει στον στόχο του, αφού επικράτησε 76-65 του Άρη στον ημιτελικό Κυπέλλου και τώρα ετοιμάζεται για έναν από τους πιο… 50-50 τελικούς της ιστορίας. Οι «πράσινοι» άντεξαν στο… ξύλο της ομάδας της Θεσσαλονίκης και είχαν ως μεγάλο κέρδος τον Όλεκ Μπαλτσερόφσκι.

Η αλήθεια είναι ότι το «τριφύλλι» έμοιαζε πολύ πιο συγκεντρωμένο και διαβασμένο στο παιχνίδι του σε σχέση με την πρόσφατη αντίστοιχη αναμέτρηση των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα (ίσως έπαιξε ρόλο και η ήττα σε εκείνο το ματς) κι έφτασε στη νίκη πιο άνετα ίσως απ’ όσο δείχνει το τελικό σκορ, καθώς επί της ουσίας δεν απειλήθηκε ποτέ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Ειδικά από τη στιγμή που άρχισε να χτίζει διαφορά στις αρχές της 2ης περιόδου.

Η ομάδα του Αταμάν αποδείχθηκε πολύ… ανθεκτική κόντρα στον Άρη, αν και υπήρχαν στιγμές που οι παίκτες του «εξάστερου» δεν άντεξαν και ξέφυγαν στις αντιδράσεις τους λόγω του βίαιου -στα όρια του αντιαθλητικού- τρόπου παιχνιδιού των αντιπάλων, με πιο κραυγαλέο το ξέσπασμα του Λεσόρ μετά το φάουλ του Μποχωρίδη.

Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε
Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε 4.218 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Γάλλος αποβλήθηκε με 2η τεχνική ποινή στα μέσα της 2ης περιόδου, ωστόσο οι Αντετοκούνμπο και Μπαλτσερόφσκι… μπήκαν στα παπούτσια του και φρόντισαν έτσι ώστε να μην φανεί η απουσία του συμπαίκτη τους. Καλό θα είναι να έχουμε στο μυαλό μας ότι ο φετινός Παναθηναϊκός δεν έχει συνηθίσει να παίζει χωρίς τον Λεσόρ και έχει χτιστεί γύρω από τον 28χρονο σέντερ, ειδικά στο επιθετικό κομμάτι. Πολλώ δε μάλλον σε έναν νοκ-άουτ αγώνα και για ένα τόσο μεγάλο διάστημα…

Προφανώς λοιπόν και η παρουσία του «Μπάλτσε» είναι το ενθαρρυντικό νέο της ημέρας και ένα μεγάλο κέρδος για το «τριφύλλι». Ο Πολωνός γίγαντας είχε αγωνιστεί μόλις σε ένα ματς τον τελευταίο 1,5 μήνα (καλή ώρα κόντρα στον Άρη στο ελληνικό πρωτάθλημα), όμως κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προσφέρει ρίχνοντας το κορμί του στη φωτιά και στις δύο άκρες του παρκέ.

Κατά τα λοιπά, ο Ναν σε έναν ακόμα αγώνα έκανε τα… δικά του και επιβεβαίωσε την κλάση του σκοράροντας με όλους τους τρόπους. Το σημαντικό για τον Αμερικανό είναι ότι βοηθάει πολύ στον τομέα των ριμπάουντ, ενώ κόντρα στους Θεσσαλονικείς δημιούργησε σωστά και για τους συμπαίκτες του. Μοναδικό ψεγάδι ότι στον θεσμό του Final-8 εδώ στην Κρήτη έχασε τις 3 πρώτες του βολές μετά από 65 σερί εύστοχες σε όλες τις διοργανώσεις!

Ολοκληρώνοντας, να αναφέρουμε ότι ο τελικός του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό μοιάζει ως ένας από τους πλέον αμφίρροπους στην ίδια διοργάνωση, καθώς οι δύο ομάδες δεν έχουν μεγάλες ποιοτικές διαφορές… Και όποιος αντέξει!

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.