ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Μια χοντρή γκέλα απ’ αυτές που ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ και μια επόμενη μέρα που θέλει ψυχραιμία και ενότητα

Ο Διονύσης Δεσύλλας αναλύει τα αίτια της ισοπαλίας (2-2) του Παναθηναϊκού με τη Λαμία και στέκεται στην ψύχραιμη διαχείριση που επιβάλλεται να υπάρχει στους "πράσινους".

Μια χοντρή γκέλα απ' αυτές που ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ και μια επόμενη μέρα που θέλει ψυχραιμία και ενότητα

*Πληγώνει πολύ όλο τον Παναθηναϊκό η χθεσινή γκέλα στη Λεωφόρο. Από τους παίκτες, τον προπονητή και τη διοίκηση, μέχρι τον κόσμο που επέστρεψε στο “Απόστολος Νικολαϊδης” και είδε την αγαπημένη του ομάδα να χάνει δυο πολύτιμους βαθμούς, στην προσπάθεια που κάνει για κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Ολα αυτά λίγες ημέρες μετά το “διπλό” στην Τούμπα και πριν από τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ…

*”Αυτό είναι το ποδόσφαιρο”, θα πει κάποιος που θα βλέπει την κατάσταση πιο ψύχραιμα ή αν θέλετε πιο κυνικά. Πραγματικότητα αποτελεί το παραπάνω και δεν είναι μόνο ο Παναθηναϊκός που έχει πέσει φέτος σε τέτοια “παγίδα”. Το έχουν κάνει όλοι, όπως για παράδειγμα η ΑΕΚ που δεν έχει καταφέρει δυο φορές να νικήσει τον Πανσερραϊκό ή έφερε ισοπαλία εκτός έδρας με την Κηφισιά. Το χθεσινό για το “τριφύλλι” θύμισε λίγο τα περσινά με τον ΟΦΗ ή με τον Βόλο στη Λεωφόρο και έκανε πολύ κόσμο να φύγει από τηο γήπεδο “σκασμένος”.

*Δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό, ήξερε τι θα αντιμετωπίσει όλο αυτό το διάστημα, αλλά “μπλόκαρε”. Βρήκε απέναντί του μια ομάδα ψυχωμένη, η οποία έχει πολύ καλή παρουσία στο πρωτάθλημα. Ένα σύνολο που τον είχε δυσκολέψει αφάνταστα στο ματς του πρώτου γύρου (νίκη 2-1 με γκολ του Σπόραρ στις καθυστερήσεις) και που χθες έπαιξε με φουλ αμυντικούς προσανατολισμούς, σχεδόν στο δικό της τρίτο για πολύ μεγάλο διάστημα. Οι “πράσινοι”, παρά το γεγονός ότι είδαν τον αντίπαλο να μένει με 10 παίκτες από το 38′ (“δολοφονικό” το μαρκάρισμα του Μαρτίνεθ στον Ακαϊντίν), έμειναν στο “Χ” και έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία να ανέβουν μόνοι στην κορυφή και να δουν με άνεση τα σημερινά παιχνίδια.

*Οταν ένα ματς στραβώνει και δεν πάει καλά, πολλά μπορείς να πεις και να γράψεις. Άλλωστε, όλοι εκ του αποτελέσματος κρίνουμε. Μπορείς να μιλήσεις για το rotation του Φατίχ Τερίμ. Κανείς, όμως, πριν από το ματς δε στεκόταν εκεί. Σχεδόν τα ίδια που έκανε στο νικηφόρο ματς στις Σέρρες, επανέλαβε και χθες ο Τούρκος. Συνεπως, το πρόβλημα δεν ήταν αυτό.

*Στη χθεσινή αναμέτρηση υπήρξε ένα “πάντρεμα” αμυντικής αδράνειας και ατυχίας. Οι “πράσινοι” είδαν τη Λαμία να μπαίνει τρεις φορές μέσα στην περιοχή τους και να βάζει δυο γκολ! Απίθανο στατιστικό, αλλά ποιος είπε ότι στο ποδόσφαιρο δε συμβαίνει κάτι τέτοιο; Σε αυτά τα γκολ οι ευθύνες της άμυνας είναι τεράστιες. Στο πρώτο ο Καρλίτος “χορεύει” τους αμυνόμενους, δίχως να βρει την παραμικρή αντίσταση, ενώ είχε προηγηθεί το λάθος του Ακαϊντίν. Στο δεύτερο, ο Τσιλούλης πηδάει ανενόχλητος για κεφαλιά για να σκοράρει και να ισοφαρίσει. Αυτά είναι λάθη και μάλιστα πολύ σοβαρά!

*Οσο για την ατυχία που αναφέραμε, οι αριθμοί και οι φάσεις το επιβεβαιώνουν. Πλην των δυο γκολ με Μπερνάρ και Γερεμέγεφ, ο Παναθηναϊκός είχε πολλές ευκαιρίες να βάλει όχι τρία, αλλά παραπάνω γκολ. Αν συνέβαινε αυτό, τώρα θα κάναμε διαφορετική συζήτηση. Δυο δοκάρια, ένα με τον Σπόραρ στο 8′ και ένα με το σουτ – δυναμίτης του Κώτσιρα στις καθυστερήσεις και τεράστιες φάσεις μπροστά από την εστία του Κοσέλεφ στην επανάληψη. Πότε ο Σπόραρ, πότε ο Γερεμέγεφ και πότε ο Μπερνάρ δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα.

*Θέλετε και στατιστικό; 26 τελικές το “τριφύλλι”, μόλις 4 η Λαμία. 9 σουτ εντός περιοχής οι “πράσινοι”, 2 οι φιλοξενούμενοι. 13 σουτ εκτός περιοχής για την ομάδα του Φατίχ Τερίμ, μόλις 1 για το σύνολο του Λεωνίδα Βόκολου. 11 επεμβάσεις ο Παναθηναϊκός, 49 η Λαμία! Αν στα παραπάνω, προσθέσουμε και ένα πρώτο μέρος στο οποίο το “τριφύλλι” κυκλοφορούσε την μπάλα, αλλά δυσκολευόταν να βρει ανοιχτούς διαδρόμους, τότε αντιλαμβανόμαστε όλοι μας γιατί χθες ήρθε αυτό το ισόπαλο 2-2 στη Λεωφόρο.

*Πάμε παρακάτω. Ούτε κεφαλιά στον τοίχο πρέπει να χτυπάνε στον Παναθηναϊκό, ούτε να… μοιρολογούν. Πρέπει να γίνει η ανάλυση του αγώνα, η αυτοκριτική και εξυπακούεται ότι ανάλογη γκέλα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να υπάρξει ξανά. Μην έχει πάλι η ομάδα τα της περασμένης περιόδου. Το πρωτάθλημα δεν τελειώσε χθες, ούτε, φυσικά, οι αγωνιστικές υποχρέωσεις. Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα, ενώ το “τριφύλλι” έχει μπροστά του τη ρεβάνς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ την Τετάρτη στη Λεωφόρο. Απαιτείται ψυχραιμία και ορθή διαχείριση της όλης κατάστασης. Χάθηκαν δυο πολύτιμοι βαθμοί χθες, απογοητεύτηκαν όλοι, αλλά ο χρόνος γυρίζει, ούτε μπορεί να αλλάξει κάτι. Η ομάδα πρέπει να κοιτάξει μπροστά. Να αντιληφθεί τι δεν πήγε καλά χθες, να πεισμώσει, να είναι μια γροθιά, να ανασυνταχθεί, να συγκεντρωθεί στο 100% για το παιχνίδι με τον “δικέφαλο του βορρά” και μετά να θέσει τον στόχο του 3/3 στο πρωτάθλημα. Το χθεσινό πάθημα πρέπει αυτή τη φορά επιβάλλεται να γίνει μάθημα…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ