ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Άδειος και άστοχος ο Παναθηναϊκός και ήττα στον τελικό Κυπέλλου

Τα σουτ έβρισκαν σίδερο, τα λάθη έφτασαν σε δυσθεώρητα επίπεδα και όλα αυτά συντέλεσαν ώστε ο Παναθηναϊκός AKTOR να κάνει ένα κακό ματς, γνωρίζοντας την ήττα από τον Ολυμπιακό στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με σκορ 69-58.

Άδειος και άστοχος ο Παναθηναϊκός και ήττα στον τελικό Κυπέλλου

Τα σουτ έβρισκαν σίδερο, τα λάθη έφτασαν σε δυσθεώρητα επίπεδα και όλα αυτά συντέλεσαν ώστε ο Παναθηναϊκός AKTOR να κάνει ένα κακό ματς, γνωρίζοντας την ήττα από τον Ολυμπιακό στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με σκορ 69-58

Το ματς:

Με επιθετική άμυνα ο Παναθηναϊκός AKTOR προσπάθησε να χτίσει από νωρίς μια διαφορά εκμεταλλευόμενος τον καυτό Κέντρικ Ναν, αλλά και τους αιφνιδιασμούς, που κατέληξαν σε θεαματικούς πόντους από τον Λεσόρ (10-4′). Όμως, τα τρίποντα δεν… ήθελαν να μπουν και από τη στιγμή που η διάβαση στη ρακέτα έκλεισε, με τον Φαλ να δείχνει σε φόρμα, αλλά και την επίθεση των πρασίνων να κολλάει ο Ολυμπιακός μπόρεσε να επιστρέψει πραγματοποιώντας σερί 10-2 για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα 2 πόντων (12-14, 10′).

Με σχήμα α λα ΣΕΦ (Μήτογλου στο 5 και Χουάντσο στο 4), ο Αταμάν έψαχνε να βρει καλύτερες αποστάσεις στην επίθεση. Ο Μήτογλου άνοιξε λογαριασμό πίσω από τα 6.75μ, αλλά η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη. Η άμυνα του Ολυμπιακού «χάλασε» το μυαλό του Ναν ο οποίος έκλεισε το ημίχρονο έχοντας 4 λάθη από τα 9 συνολικά της ομάδας, την ώρα που η ομάδα του Μπαρτζώκα «χτυπούσε» με Φαλ και Πετρούσεφ στο ζωγραφιστό. Η συνεισφορά του Γκραντ ήταν πολύτιμη, καθώς με 8 πόντους ο Αμερικανός γκαρντ ήταν ο μόνος που έδειχνε επιθετικά συνδεδεμένος (25-30, 20′).

Oριστικό: Aλλάζει έδρα η Μακάμπι για τα ματς με τον Παναθηναϊκό!
Oριστικό: Aλλάζει έδρα η Μακάμπι για τα ματς με τον Παναθηναϊκό! 10.318 ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Έσπασε το ρόδι» έξω από τα 6,75μ. ο Μήτογλου" />Έσπασε το ρόδι» έξω από τα 6,75μ. ο Μήτογλου" />

Η επιστροφή του διδύμου Μήτογλου – Χουάντσο έδωσαν λύσεις στην άμυνα με τον Ολυμπιακό να μένει χωρίς καλάθι για 3,5 λεπτά, ωστόσο οι πράσινοι έβαλαν μόνο επτά πόντους για να πάρουν βραχεία κεφαλή. Ακολούθησε ανταλλαγή τριπόντων μεταξύ Μήτογλου και Κάνααν τα οποία άνοιξαν λίγο τον ρυθμό του ματς, αλλά ο Παναθηναϊκός AKTOR δεν μπορούσε με τίποτα να κεφαλαιοποιήσει τις ευκαιρίες με σωρεία λαθών και τον Φαλ να ανοίγει κι άλλο τη διαφορά του Ολυμπιακού στο +8 (39-47)

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έψαχνε μια σπίθα η οποία θα τον οδηγούσε σε ανατροπή σκηνικού σε ένα κλειστό ματς που ακόμα και οι μονοψήφιες διαφορές είχαν διπλάσια αξία. Η νευρικότητα παρέμενε παρά τις εκλάμψεις του Ναν και του Γκριγκόνις με αποτέλεσμα η διαφορά να παραμένει στο -7 στα μισά της κρίσιμης περιόδου (46-53, 35′). Ο Ράιτ αποδείχθηκε πρόσωπο-κλειδί για τον Ολυμπιακό απέναντι στον «άδειο» από ενέργεια Λεσόρ, για να πάει η διαφορά στους 13, γεγονός που ουσιαστικά κλείδωσε τη μοίρα του ματς το οποίο ολοκληρώθηκε στο 69-58.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.