ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γιώργος Πετρίδης

Υποχρεωμένος να διαγράψει άμεσα την αποτυχία στο Κύπελλο και να κοιτάξει την επόμενη μέρα

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τον χαμένο τελικό Κυπέλλου και την επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό AKTOR.

Υποχρεωμένος να διαγράψει άμεσα την αποτυχία στο Κύπελλο και να κοιτάξει την επόμενη μέρα

Το Final-8 του Κυπέλλου ολοκληρώθηκε με αρνητικό τρόπο για τον Παναθηναϊκό AKTOR, ο οποίος ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό στον τελικό και καλείται να ανασυνταχθεί και να μαζέψει τα κομμάτια του. Ο «εξάστερος» είναι υποχρεωμένος να διαγράψει άμεσα την εν λόγω αποτυχία και να κοιτάξει την επόμενη μέρα, αφού έχει ακόμα δύο στόχους να διεκδικήσει.

Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα του Αταμάν παρουσιάστηκε πνευματικά ανέτοιμη και υποτάχθηκε δικαίως στον αιώνιο αντίπαλο, που έδειξε ότι είχε περισσότερες δυνάμεις και ιδέες σε αυτό το ματς. Γενικότερα, το «τριφύλλι» εμφανίστηκε κατώτερο των περιστάσεων και στα 3 παιχνίδια της διοργάνωσης, ειδικά σε επίπεδο επιθετικής λειτουργίας.

Δικαιολογίες υπάρχουν πολλές, ωστόσο δεν έχει νόημα να σταθούμε σε αυτές, αφού ούτως ή άλλως τις τελευταίες εβδομάδες η εικόνα των «πράσινων» είναι γενικότερα προβληματική, με μικρές εξαιρέσεις. Κι αυτό κάνει «μπαμ» και βγαίνει προς τα έξω…

Όσον αφορά τον τελικό του Κυπέλλου, δεν υπάρχουν και πολλά που μπορούμε να καταγράψουμε. Το παιχνίδι χάθηκε διότι ο Ολυμπιακός υπερείχε αισθητά σε επίπεδο ενέργειας και διάθεσης παίρνοντας πράγματα από όλους τους παίκτες του. Αντιθέτως, από την πλευρά του Παναθηναϊκού δεν υπήρχαν πολλές λύσεις και πάλευαν μόνο οι Μήτογλου, Λεσόρ και Γκραντ. Συν τοις άλλοις, ο Ναν μπλοκαρίστηκε στην αντίπαλη άμυνα και πραγματοποίησε πολύ κακή εμφάνιση.

Αν προσθέσουμε σε όλα αυτά τα χαμηλά ποσοστά στα τρίποντα (7/24, 1/15 αν αφαιρέσουμε Μήτογλου και Γκραντ) και τα πολλά λάθη (17 έναντι 14 μόλις ασίστ), τότε καταλαβαίνουμε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να πάρει το τρόπαιο το «τριφύλλι»: η ομάδα του Αταμάν θα είχε τύχη μόνο αν έκανε αλάνθαστη δουλειά στην άμυνα, που ούτε αυτό συνέβη, καθώς έχασε πολλές μονομαχίες, ιδίως κάτω από τα καλάθια.

Προφανώς και ο Τούρκος προπονητής του «εξάστερου» έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την προβληματική απόδοση της ομάδας του, όπως και για τα λάθη στη διαχείριση και στο ροτέισον. Για παράδειγμα, θεωρούμε ότι στον τελικό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί λίγο περισσότερο ο Παπαπέτρου, ο οποίος έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει. Ή ακόμα και για λίγα λεπτά ο Μπαλτσερόφσκι, προκειμένου να παλέψει με τα… θηρία των αντιπάλων.

Τώρα αυτό που προέχει για τον Παναθηναϊκό είναι να δουλέψει όσο το δυνατόν καλύτερα μπορεί και να βελτιώσει τις αδυναμίες του, προκειμένου να μπει φουριόζος στην τελική ευθεία της περιόδου. Κλείνοντας, είναι σημαντικό για την ομάδα να βρουν τα πατήματά τους παίκτες όπως ο Σλούκας, ο Βιλντόσα, ο Χουάντσο και ο Παπαπέτρου, αν θέλει να πετύχει τους στόχους της…

Υ. Γ. Καταπληκτική η παρουσία των φιλάθλων του «τριφυλλιού» στο κλειστό της Νέας Αλικαρνασσού, κέρδισαν τη… μάχη της εξέδρας.

Υ. Γ. 2 Το πρόβλημα είναι ότι η ομάδα δεν θα καταφέρει να προετοιμαστεί όπως θέλει για το παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης σε 10 ημέρες. Επί της ουσίας θα κάνει μόνο μία προπόνηση, αφού οι διεθνείς και ο Αταμάν «σκόρπισαν» στους… τέσσερις ορίζοντες.

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.