ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Παναθα μου ΜΟΥ ΠΗΡΕΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ

Απίθανη, μοναδική, ανεπανάληπτη πρόκριση του Παναθηναϊκού στον τελικό. Στην τελευταία φάση της παράτασης ο Λημνιός σκόραρε και εστειλε το παιχνίδι στην παράταση και μετά από αδιανόητο θρίλερ, με τον Ντραγκόφσκι να πιάνει τρία πέναλτι, οι πράσινοι πήραν τη νίκη με 6-5 και θα διεκδικήσουν το Κύπελλο Ελλάδος σε τελικό με Άρη ή Παναιτωλικό.

Παναθα μου ΜΟΥ ΠΗΡΕΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ

To ματς

Πάρα πολύ κακό το παιχνίδι στη Λεωφόρο στο πρώτο μέρος με τον Παναθηναϊκό, να έχει την πρωτοβουλία στο πρώτο δεκάλεπτο και τον Λουτσέσκου να αναγκάζεται να προχωρήσει σε αλλαγή μόλις στο 3′ με τον Κουλιεράκη να παίρνει τη θέση του Μιχαηλίδη. Από το 10′ και έπειτα ο ΠΑΟΚ πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, κυκλοφορώντας την μπάλα προς την εστία του Ντραγκόφσκι και στο 13′ έχασε την πρώτη καλή στιγμή του ματς. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην κόντρα από λάθος του Μλαντένοβιτς, η μπάλα έφτασε δεξιά στον Ζίβκοβιτς που σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι με τον Σβαμπ να κάνει εξ επαφής κεφαλιά και τον Ντραγκόφσκι να αποκρούει εντυπωσιακά.

O Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να απεγκλωβιστεί από την πίεση του ΠΑΟΚ που πήγαινε δυνατά στις φάσεις με τον Σίμπερτ να διακόπτει συνεχώς το ματς με σφυρίγματα. Στο 20′ η ομάδα του Λουτσέσκου έκανε μια ακόμη απόπειρα να φτάσει κοντά στην περιοχή του Ντραγκόφσκι με τον Κωνσταντέλια να κάνει γέμισμα προς τον Τόμας στην περιοχή, αυτός έκανε την κεφαλιά-πάσα στον Σβαμπ που σούταρε, αλλά έκανε τσαφ και την έστειλε άουτ.

Έπειτα από 15 λεπτά ο Παναθηναϊκός απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Κοτάρσκι. Αρχικά από πάσα του Κώτσιρα στον Παλάσιος, η μπάλα έφτασε στον Ιωαννίδη που πάτησε περιοχή και σούταρε αλλά ο Κεντζιόρα έβαλε το στοπ. Στη συνέχεια, όμορφο 1-2 του Μπερνάρ με τον Μλαντένοβιτς, ο Σέρβος έκανε την κούρσα από τα αριστερά, πάσαρε στον άξονα, εκεί που ο Μπακασέτας σούταρε εκτός περιοχής, με τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει.

Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999
Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999 61.083 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή προσπαθώντας να βρει γκολ προβαδίσματος και ισοφάρισης του σκορ από το πρώτο ματς, ωστόσο τίποτα δεν άλλαξε και το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ.

Παρά την προβληματική εικόνα του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος ο Φατίχ Τερίμ, προτίμησε να διατηρήσει το ίδιο σχήμα. Στο 49′ χάθηκε μια καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ με τον Ζίβκοβιτς να εκτελεί φαουλ φέρνοντας την μπάλα στην περιοχή του Παναθηναϊκού, ο Τόμας έγινε αποδέκτης και σούταρε, ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε, ενώ στην επαναφορά το σουτ του Κωνσταντέλια σταμάτησε στο σώμα του Γέντβαϊ και πέρασε κόρνερ.

Στο 56′ ο Παναθηναϊκός “έχασε” τον Τιν Γέντβαϊ που υπέστη μυϊκό τραυματισμό σε προσπάθεια του να διώξει σε πλάγιο. Από την εκτέλεση του ο ΠΑΟΚ λίγο έλειψε να επωφεληθεί με τον Τόμας να εκτελεί γρήγορα, τον Κωνσταντέλια να βρίσκει κάθετα τον Ζίβκοβιτς, αλλά ο Μλαντένοβιτς με το σώμα εμπόδισε τον Σέρβο και ο Ντραγκόφσκι μπλόκαρε. Τη θέση του Γέντβαϊ, πήρε ο Σένκεφελντ που αποθεώθηκε.

Στο 72′ η Λεωφόρος “πάγωσε” όταν από κυκλοφορία της μπάλας και ασίστ του Ότο στο δεύτερο δοκάρι, ο Ζίβκοβιτς νίκησε με πλασέ τον Ντραγκόφσκι για το 0-1 το οποίο ήταν σκορ παράτασης.

Ο Φατίχ Τερίμ, προχώρησε σε αλλαγές, αλλά ως το τέλος τίποτα δεν άλλαξε με τις δυο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση. Εκεί η εικόνα του Παναθηναϊκού δεν άλλαξε πολύ, με τους “πράσινους” να κερδίζουν αρκετές φορές κόρνερ τα οποία πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα και λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα πρόκρισης. Από κόρνερ που εκτέλεσε ο Ντεσπόντοφ, ο Κεντζιόρα έκανε το 0-2.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός πίεσε χωρίς να καταφέρει κάτι παραπάνω και στο 115′ άπαντες στο γήπεδο πάγωσαν όταν ο Μπάμπα βρέθηκε χωρίς της αισθήσεις του στο έδαφος μετά από κόντρα με τον Βαγιαννίδη και έμεινε για αρκετό διάστημα κάτω, φεύγοντας μετά από ώρα από το ματς.

Και πάλι ο Παναθηναϊκός λίγο έλειψε να ισοφαρίσει όταν ο Μαντσίνι σε κενή εστία έπειτα από κακή έξοδο του Κοτάρσκι, είδε τον Κουλιεράκη να διώχνει με το κεφάλι.

Όμως λίγο πριν ο Ζίμπερτ σφυρίξει τη λήξη ο Παναθηναϊκός έκανε ξανά το απίστευτο! Από γέμισμα στην περιοχή, ο Αράο έστρωσε στον Λημνιό που με μονοκόμματο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, έβαλε φωτιά στη Λεωφόρο και το ματς στα πέναλτι.

Εκεί ο Ντραγκόφσκι αποδείχθηκε… κέρβερος και αφού απέκρουσε τρία πέναλτι, έδωσε παράταση ζωής στον Παναθηναϊκό, με τον Σαμάτα να αστοχεί στο τελευταίο και τη Λεωφόρο να φλέγεται.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Γεντβάι (57′ λ.τ. Σένκεφελντ), Αράο, Μλαντένοβιτς, Ζέκα (77′ Βαγιαννίδης), Βιλένα (85′ Μαντσίνι), Μπακασέτας, Παλάσιος (85′ Λημνιός), Ιωαννίδης (77′ Σπόραρ), Μπερνάρ (106′ Γερεμέγεφ).

Έμειναν στον πάγκο: Λοντίγκιν, Φικάι, Κάτρης.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης (4′ λ.τ. Κουλιεράκης), Μπάμπα, Μεϊτέ, Σβαμπ (73′ Οζντόεφ), Ζίβκοβιτς (85′ Μουργκ), Κωνσταντέλιας (110′ Αντόνιο), Τάισον (73′ Ντεσπόντοφ), Τόμας (73′ Σαμάτα).

Έμειναν στον πάγκο: Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια, Σάστρε.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.