ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Τερίμ: «Ο Παναθηναϊκός δεν παράτησε ποτέ το παιχνίδι, οι μεγάλες ομάδες αντιδρούν – Θέλουμε και τους δύο τίτλους»

Οι δηλώσεις του Φατίχ Τερίμ στη συνέντευξη Τύπου μετά τη μεγάλη πρόκριση του Παναθηναϊκού.

Τερίμ: «Ο Παναθηναϊκός δεν παράτησε ποτέ το παιχνίδι, οι μεγάλες ομάδες αντιδρούν - Θέλουμε και τους δύο τίτλους»

Ο Φατίχ Τερίμ στάθηκε στην επιμονή και τη σωστή νοοτροπία που είχε ο Παναθηναϊκός μέχρι τέλους, ξεκαθάρισε ότι η ομάδα του έχει στόχο το νταμπλ και αναφέρθηκε στα οφέλη της πρόκρισης επί του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τερίμ στη συνέντευξη Τύπου:

Για τη δραματική πρόκριση του Παναθηναϊκού και αν ήταν μια από τις top βραδιές συναισθηματικά στην καριέρα του: «Ήταν μια περίεργη βραδιά, το ματς πήγε και στις δύο πλευρές, όμως ο Παναθηναϊκός είναι στον τελικό. Ποτέ στη ζωή μου δεν τα παράτησα. Ποτέ. Όταν τα παρατάς, χάνεις. Όταν όλοι σκέφτηκαν ότι τελείωσε το παιχνίδι, οι παίκτες μου δεν το παράτησαν. Πολλά μπορούμε να συζητήσουμε, όμως το γεγονός ότι κυνηγήσαμε την πρόκριση μέχρι την τελευταία στιγμή της παράτασης ήταν σημαντικό. Είχαμε προβλήματα στο παιχνίδι, κάναμε αλλαγές και πριν το γκολ είχε ευκαιρία ο Μαντσίνι. Μέχρι εδώ είναι μια ιστορία και τα πέναλτι μια διαφορετική ιστορία. Αλλά στο τέλος ο Παναθηναϊκός είναι εντός και των δύο στόχων και τους θέλει. Είχα πει στους παίκτες μου, ότι θα παίζουμε αν υπάρχει ένας στόχος. Πάντα θα έχουμε στόχο τον τίτλο. Είναι μια ξεχωριστή βραδιά που θα την θυμόμαστε για πάντα».

Για το αν αυτή η πρόκριση θα έχει αντίκτυπο και στο πρωτάθλημα ενόψει των playoffs και αν είναι προβληματισμένος από την εικόνα του Παναθηναϊκού: «Συναισθηματικά θα μας ανεβάσει. Ποτέ δεν ζήτησα χρόνο. Φτάσαμε στον τελικό και θα μας βοηθήσει. Υπήρχαν πράγματα που δεν μου άρεσαν στο παιχνίδι. Είμαστε ομάδα που θέλουμε να έχουμε τη μπάλα και να παίζουμε. Δεν το κάναμε στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Η νίκη στο πρώτο ματς μας έκανε να νιώθουμε λίγο πιο ασφαλείς, αλλά αυτό που δεν μου άρεσε ήταν ότι δεν κρατήσαμε τη μπάλα. Είμαι προπονητής του Παναθηναϊκού και πρέπει να το δούμε λίγο έτσι».

Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999
Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999 61.081 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το αν ήταν η αποθέωση του ποδοσφαίρου όσα έγιναν στο ματς με τον ΠΑΟΚ: «Όταν είσαι τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο, ζεις πολλά πράγματα. Δόξα τω Θεώ έχω καταφέρει πολλά πράγματα, το 2008 είχε συμβεί κάτι όμορφο και είχα πει μην πανηγυρίζετε μέχρι να μπει η τουρκική ομάδα στο λεωφορείο για να φύγει. Και στον τελικό Γαλατάσαραϊ-Άρσενάλ είχαν γίνει πολλά. Όμως το σημαντικό ήταν η κατάκτηση του τίτλου. Μπορώ να πω πολλά. Και το ματς με τον Ολυμπιακό ήταν σημαντικό και απόψε ο λόγος που περάσαμε ήταν ότι σκοράραμε στο τέλος και δεν τα παρατήσαμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Αν δείτε την ομάδα, καταλαβαίνετε τι θέλω να πω. Το πιο σημαντικό είναι ότι θα παίξουμε έναν τελικό. Θα σεβαστούμε τον αντίπαλο μας, συνεχίζουμε και στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Αυτό που είπα στους παίκτες μου είναι ότι δεν τα παρατώ ποτέ και αυτοί συνεχίζουν και παλεύουν, δείχνοντας ότι δεν τα παρατούν ποτέ».

Για το πνεύμα νικητή που έχει περάσει στους παίκτες του και αν είναι το σημαντικότερο από αυτά που έχει προσφέρει στον Παναθηναϊκό: «Αυτό είναι ένα κομμάτι, αλλά το σημαντικό είναι ότι προσπαθούμε να παίζουμε με τη μπάλα. Κάποια πράγματα θα αλλάξουν σιγά – σιγά. Μέσα σε 120 λεπτά αλλάξαμε πολλά πράγματα στο τακτικό κομμάτι και αναγκαστικά και γιατί ήμασταν πίσω στο σκορ. Μια ομάδα που παίζει όπως παίζει, βγάζει και το χαρακτήρα του προπονητή. Έχουμε καλή σχέση με τους παίκτες και σταδιακά θα φανούν κάποια πράγματα που αλλάζουν».

Για τον Ντραγκόφσκι, τα πέναλτι που έπιασε και αν σκόπευε να κάνει αλλαγή τερματοφύλακα: «Μας είπε ότι πονάει το πόδι του και δεν έδωσε πολλή σημασία. Έκανε πολύ σημαντική δουλειά. Είναι σημαντικό να αντιδρά μια μεγάλη ομάδα. Μην ξεχνάμε ότι οι μεγάλες ομάδες πρέπει να αντιδρούν. Οι παίκτες βγαίνουν μπροστά και αντιδρούν και αυτό έκανε ο Ντραγκόφσκι».

Για τον κόσμο και όσα έγιναν στο τέλος: «Από την πρώτη μέρα λέω ότι θέλω να κερδίζουμε. Ξέρω όλες τις ομάδες και γνωρίζουμε καλύτερα το πρωτάθλημα. Αν υπάρχει ένας στόχος, είμαστε εκεί για να το διεκδικήσουμε».

Για το αν οι στιγμές στο τέλος του αγώνα ήταν μια μικρή ανταμοιβή: «Σήμερα γίναμε ένα με τους οπαδούς. Οι οπαδοί δεν είναι συνηθισμένοι στο παιχνίδι που κάναμε απόψε, αλλά στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο παίξαμε με το δικό μας τρόπο. Δεν τα παρατήσαμε, ούτε αυτοί μπορούσαν. Ο τρόπος που παίζουμε είναι για να γίνουμε ένα με τον κόσμο. Ήταν άψογοι, τους ευχαριστώ, μας στήριξαν όταν το χρειαστήκαμε. Συνέχισαν να βοηθούν, δώσαμε τρεις φορές ευκαιρία στον αντίπαλο, αλλά ο κόσμος έκανε ότι μπορούσε για να μην γίνει. Μια ομάδα χωρίς οπαδούς δεν γίνεται».

Για τους μυϊκούς τραυματισμούς: «Οι τραυματισμοί συνεχίζονται και είναι λογικό αν υπάρχουν συνέχεια αγώνες. Κοιτάμε κάποια πράγματα, σε αυτά δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα, γι’ αυτό πρέπει να προσέχουμε λίγο παραπάνω, θα συνεχίσουμε πιο άνετα γιατί δεν θα υπάρχουν μεσοβδόμαδα αγώνες. Λίγο ακόμα… Θέλω να πω κάτι τελευταίο. Ότι και να κερδίσετε, ότι κύπελλο και να πάρετε, δεν αλλάζει με την υγεία. Και είμαι στεναχωρημένος με αυτό που έγινε με τον παίκτη του ΠΑΟΚ. Μακάρι να μην είχε πάθει τίποτα και ας μην είχαμε κερδίσει. Μακάρι να είναι υγιής, τον σέβομαι και μου αρέσει ως παίκτης. Ευχόμαστε να γυρίσει γρήγορα. Η υγεία είναι πάνω απ’ όλα. Του εύχομαι να βρει γρήγορα την υγεία του και να επιστρέψει γρήγορα».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.