ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Μόνο ο Παναθηναϊκός τέτοιες επικές προκρίσεις

Ο Κώστας Μανωλιουδάκης… συνειδητοποιεί τι έχει συμβεί τη φετινή σεζόν σε Μασσαλία, Φάληρο και Λεωφόρο και στέκεται στον ατσάλινο χαρακτήρα του τριφυλλιού που δεν πρέπει να περνάει «στα ψιλά»

Μόνο ο Παναθηναϊκός τέτοιες επικές προκρίσεις

Το ποδόσφαιρο είναι στιγμές. Μοναδικές. Ανεπανάληπτες. Απερίγραπτες. Σαν αυτές που βίωσε ο Παναθηναϊκός στη ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας στη Λεωφόρο, απέναντι στον ΠΑΟΚ, προκαλώντας συναισθήματα που θα μείνουν βαθιά χαραγμένα στην καρδιά των εκατομμυρίων φίλων του συλλόγου ανά τον ελληνισμό.

Με κομμένη την ανάσα. Στη λεπτομέρεια της λεπτομέρειας. Ποιος νοιάζεται αν το θέαμα ήταν κακό, οι ευκαιρίες ελάχιστες και ο Παναθηναϊκός εγκλωβισμένος δημιουργικά; Οι συγκινήσεις εξαιτίας του διακυβεύματος της πρόκρισης, σε συνδυασμό με την υπερπροσπάθεια όσων αθλητών αγωνίστηκαν, χωρίς αβάντες και σε συνθήκες ίδιων μέτρων και σταθμών, αύξησαν τους παλμούς στο μάξιμουμ.

Εκτόξευσαν τα συναισθήματα και την αδρεναλίνη στο θεό. Ανατριχίλα. Γούρια. Δάκρυα χαράς. Κλεισίματα τηλεοράσεων. Πλάτη αντί για πρόσωπο στις εκτελέσεις πέναλτι. Η απόλυτη έκσταση στο φινάλε. Ο βασιλιάς των σπορ έκατσε στο θρόνο του και σαγήνεψε τα πλήθη, διαγράφοντας διά παντός, τοξικότητες όλων των ειδών. Οσο πιο γρήγορα το καταλάβουν άπαντες, τόσο το καλύτερο.

Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε
Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε 3.519 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο «Δράκος» Ντραγκόφσκι έμοιαζε ανίκητος στη διαδικασία των πέναλτι του χιτσκοκικού επαναληπτικού ημιτελικού. Πρώτος μάγκας με το σπαθί του, ένας γίγαντας!

Παρεμπιπτόντως, παίζουν και οι τερματοφύλακες στο ποδόσφαιρο, δεν είναι διακοσμητικός ο λόγος της ύπαρξής τους. Αντιθέτως, είναι κομβικός και ενίοτε κάνει τη διαφορά. Οπως την έκανε ο… τρελός Πολωνός.

Μάλλον θα πρέπει να περάσουν πρώτα κάποαι χρόνια για να συνειδητοποιήσουμε τι έχει καταφέρει ο Παναθηναϊκός τη φετινή σεζόν. Τρεις προκρίσεις θρίλερ, η μία πιο επική από την άλλη! Δεν το έχουν κάνει πολλοί. Με τρεις διαφορετικούς τερματοφύλακες, σίγουρα κανένας άλλος. Μπρινιόλι στη Μασαλία, Λοντίγκιν στο Φάληρο, Ντραγκόφσκι στη Λεωφόρο.

Απέναντι στη Μαρσέιγ ήταν το πιο γλυκό. Μέσα στο Βελτοντρόμ, με 65 χιλιάδες φρικαρισμένους Γάλλους, με πολιορκία άνευ προηγουμένου στο πρώτο ημίχρονο και με ανεπανάληπτη αντίδραση στο δεύτερο, με γκολ στην τελευταία φάση του ματς, όπως συνέβη την Τετάρτη στη Λεωφόρο με τον Λημνιό! Όχι ότι η πρόκριση μέσα στο Φάληρο πήγε πίσω. Το τριφύλλι έπαιξε δίχως την κολόνα του στην επίθεση, με τον Λοντίγκιν κέρβερο και Ελ Σιντ μαζί, με τον Ακαϊντίν να κάνει εσπευσμένα το ντεμπούτο του, με δύο προπονήσεις στο ενεργητικό του και σε θέση… στράικερ (!) με παρτενέρ τον Αϊτόρ.

Κόντρα στον ΠΑΟΚ εξαντλήθηκε ακόμη και η… φαντασία. Ελειπε το μισό κέντρο, ο αντίπαλος ήταν καλύτερος στην κανονική διάρκεια και είχε τρία «ματς μπολ» για να προκριθεί στον τελικό. Τα έχασε και τα τρία. Ας όψεται ο Ντραγκόφσκι και τα «καρύδια» των πράσινων εκτελεστών.

Ο Παναθηναϊκός φέτος έχει δείξει πολλάκις ότι διαθέτει ατσάλινο χαρακτήρα. Κακώς περνάει στα ψιλά ως επίτευγμα. Διότι τέτοιες προκρίσεις, με τον τρόπο που επιτεύχθηκαν, σε κάνουν να αισθάνεται άτρωτος. Ανίκητος. Κι αυτό από μόνο του είναι τεράστιας σημασίας για την κατάκτηση των εγχώριων στόχων, ήτοι του πρωταθλήματος και του κυπέλλου Ελλάδας, από τον Παναθηναϊκό τη φετινή σεζόν.

Όπως λέει και ο Φατίχ Τερίμ, η μοναδική ήττα που υπάρχει είναι όταν τα παρατάς….

Κώστας Μανωλιουδάκης
Κώστας Μανωλιουδάκης Σημαδιακό ή όχι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, πλην όμως δεν παύει να αποτελεί πραγματικότητα. Το ιστορικό γεγονός της αποχώρησης του «καπετάνιου», Γιώργου Βαρδινογιάννη, από τον Παναθηναϊκό, συνέπεσε με το ξεκίνημα της ενασχόλησης του Κώστα Μανωλιουδάκη με το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού. Από τον Μάιο του 2000 μέχρι σήμερα βίωσε… διακρίσεις, ταξίδια πολλά, κατέγραψε ιστορικά γεγονότα, ένδοξες και τραγικές στιγμές, με αποκλειστικό κριτήριο τον σεβασμό και την ενημέρωση των εκατομμυρίων φίλων του Παναθηναϊκού.
Εκτός από το panathinaikos24.gr γράφει για τους Πράσινους στην ιστοσελίδα sdna.gr και στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
Υπήρξε ρεπόρτερ του Τριφυλλιού στην εφημερίδα «Goal News» από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της, συνεργάστηκε με τις ιστοσελίδες prasinanea.gr, sportnet.gr και onsports.gr, καθώς επίσης και με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Sport-FM, Sentra FM και Sport24 Radio.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.