ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βόλεϊ

«Καθάρισε» τον Ολυμπιακό και πήρε το πλεονέκτημα!

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-1 σετ του Ολυμπιακού και πήρε το πλεονέκτημα έδρας.

«Καθάρισε» τον Ολυμπιακό και πήρε το πλεονέκτημα!

Οι «πράσινοι» με αυτή τη νίκη εξασφάλισαν το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας έως το τέλος της σεζόν.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα με τον Ιερεθουέλο σε θέση πασαδόρου, τους Ρανγκέλ και Βουλκίδη ως κεντρικούς, τους Κόβαρ και Πρωτοψάλτη στα άκρα, τον Ερνάντεζ διαγώνιο και τον Κοντοστάθη σε θέση λίμπερο. Από τη μεριά του ο Ολυμπιακός είχε τον Τράβιτσα πασαδόρο, τους Παγιένγκ και Τζούριτς σε θέση κεντρικών, τον Στερν διαγώνιο, τους Κουμεντάκη και Ιντάλγκο ακραίους και τον Τζιάβρα ως λίμπερο.

Κράτα γερά ψυχάρα Πέννυ: Η Ρόγκα ανακοίνωσε τη μάχη της με τον καρκίνο
Κράτα γερά ψυχάρα Πέννυ: Η Ρόγκα ανακοίνωσε τη μάχη της με τον καρκίνο 391 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η εκκίνηση του «τριφυλλιού» στο πρώτο σετ ήταν εξαιρετική με τον Βουλκίδη να σερβίρει φανταστικά, να πιέζει αρκετά την υποδοχή του Ολυμπιακού και με άσσο να «γράφει» το 5-0. Οι φιλοξενούμενοι μάζεψαν γρήγορα τη διαφορά μειώνοντας σε 7-5, αλλά το «τριφύλλι» συνέχισε να ελέγχει το σετ, διατηρώντας το προβάδισμα (10-6), σημειώνοντας καλά ποσοστά στην επίθεση. Το σερβίς των γηπεδούχων ήταν στο πρώτο σετ το στοιχείο που έκανε τη διαφορά. Ο Βουλκίδης επέστρεψε σε θέση σέρβερ και με νέο άσσο διαμόρφωσε το 15-10, αναγκάζοντας τον Καστελάνι να πάρει το δεύτερο τάιμ άουτ που είχε διαθέσιμο. Το «τριφύλλι» μπήκε στην τελική ευθεία του πρώτου σετ προηγούμενο με 20-14 και δε δυσκολεύτηκε να διαμορφώσει το 25-19, κάνοντας το 1-0 στα σετ.

Όπως στο πρώτο σετ, έτσι και στο δεύτερο ο Βουλκίδης πήγε πρώτος στο σερβίς, δίνοντας προβάδισμα με 3-0 στους «πράσινους». Ο Ολυμπιακός εξανέμισε γρήγορα το +3, ισοφαρίζοντας σε 4-4, ενώ στη συνέχεια προηγήθηκε για πρώτη φορά με +2 (7-9), έχοντας βελτιώσει αισθητά την υποδοχή του και το μπλοκ. Το σερβίς συνέχισε να δίνει λύσεις και σκορ στον Παναθηναϊκό, ο οποίος ισοφάρισε σε 10-10 ύστερα από άσσο του Κόβαρ και στη συνέχεια σε 14-14 με άσσο του Πρωτοψάλτη, ενώ νωρίτερα οι «ερυθρόλευκοι» είχαν προηγηθεί 12-14. Με τον ίδιο τρόπο, με άσσο, ο βελτιωμένος Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί με 17-20, αναγκάζοντας έτσι τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο να καλέσει τάιμ άουτ, αφού έβλεπε κάποια λάθη στην υποδοχή σε συνδυασμό με τα χαμηλότερα ποσοστά την επίθεση, να αφήνουν πίσω την ομάδα του. Μετά τη διακοπή οι «πράσινοι» επέτρεψαν με περισσότερη ενέργεια και συγκέντρωση, μειώνοντας σε 19-20 με τρομερό μπλοκ του Ερνάντεζ, που ζούσε έντονα το ματς. Νέος άσσος του Βουλκίδη έφερε το σετ στα ίσια (20-20), όμως η επίθεση του Πρωτοψάλτη σταμάτησε στο μπλοκ των πειραιωτών για το 20-22. Ο Κοβάρ σταμάτησε τον Στερν με μονό μπλοκ ισοφαρίζοντας σε 23-23, αλλά ένας ανεπιτυχής πρώτος χρόνος του Ρανγκέλ έδωσε την ευκαιρία για κόντρα επίθεση των «ερυθρολεύκων», που με τον Κουμεντάκη «έγραψαν» το 23-25, ισοφαρίζοντας σε 1-1 τα σετ.

Και πάλι στο τρίτο σετ, ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που προηγήθηκε με 3-1, 5-2 και στη συνέχεια 7-3. Κάποια διαδοχικά μπλοκ από τους παίκτες του Ολυμπιακού έφεραν και πάλι τη διαφορά στη μικρότερη τιμή της (7-6), αλλά δια χειρός Ερνάντεζ επέστρεψε το +3 (10-7). Το «τριφύλλι» δεν μπορούσε να ξεφύγει, αφού ο Ολυμπιακός διατηρούνταν κοντά (13-12), αλλά το σημαντικό ήταν πως δεν έχανε το προβάδισμα και παράλληλα έβρισκε τις λύσεις για να «χτίζει» μικρές διαφορές (15-12). Το 20-18 έδινε στον Παναθηναϊκό τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του τρίτου σετ, αλλά όλα ήταν ανοιχτά, όπως επιβεβαίωσε λίγο αργότερα το 21-21 με μπλοκ του Ιντάλγκο στον Ερνάντεζ. Με το σκορ στο 24-24, ο Βουλκίδης μπλόκαρε τον Ιντάλγκο και ο Πετρέας, που είχε περάσει στο ματς για το σερβίς με άσσο διαμόρφωσε το 26-24 και έκανε το 2-1 στα σετ.

Στο τέταρτο σετ τα πράγματα διαφοροποιήθηκαν αφού οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εκείνοι που προηγήθηκαν με 2-7. Τα πολλά άστοχα σερβίς δε βοήθησαν τον Παναθηναϊκό να πλησιάσει, που ήταν σταθερά στο -5 (8-13 και 12-17), όταν και ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος κάλεσε τάιμ άουτ. Οδεύοντας προς την τελική ευθεία του σετ οι «πράσινοι» ισοφάρισαν σε 19-19, μετά από ένα επιθετικό κρεσέντο του Ερνάντεζ, καθώς ο Κουβανός διαγώνιος σε εκείνο το σημείο κουβάλησε εξ ολοκλήρου την επίθεση του Παναθηναϊκού. Την σκυτάλη από τον Ερνάντεζ πήρε το μπλοκ του «τριφυλλιού» και με δύο διαδοχικά από Κόβαρ και Πετρέα έγινε το 22-20. Ο Ολυμπιακός είχε αντίδραση ισοφαρίζοντας σε 23-23, αλλά ο Παναθηναϊκός και ο τρομερός Ερνάντεζ έγραψαν το 25-23, δίνοντας τη νίκη με 3-1 σετ στον Παναθηναϊκό.

Τα σετ: 3-1 (25-19, 23-25, 26-24, 25-23)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.