ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Ήττα για τον Παναθηναϊκό

Τα κορίτσια του Παναθηναϊκού ηττήθηκαν με 74 - 61 από τον Ολυμπιακό εκτός έδρας.

Ήττα για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα με τις Παυλοπούλου, Σταμολάμπρου, Τζόουνς, Τσβίτκοβιτς και Αλέιν, ενώ οι πρώτες πέντε του Ολυμπιακού ήταν οι Νικολοπούλου, Σύρρα, Γουίλιαμς, Βίτολα και Τόμπιν.

Οι γηπεδούχες μπήκαν καλύτερα στο ματς και επιτιθέμενες κοντά στο καλάθι προηγήθηκαν με 6-0 στο 2’. Οι «πράσινες» δεν είχαν ρυθμό στο σκοράρισμα, αλλά στη συνέχεια βελτίωσαν την άμυνά τους και αφού αρχικά με τρίποντο της Σταμολάμπρου μείωσαν σε 8-7 στο 6’, στη συνέχεια προσπέρασαν για πρώτη φορά στο ματς (8-9), αναγκάζοντας τον τεχνικό των «ερυθρολεύκων» να καλέσει τάιμ άουτ 4:55 πριν το τέλος της περιόδου. Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι δύο ομάδες συνέχισαν να πηγαίνουν χέρι-χέρι στο σκορ, με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται στο 17-16, για το οποίο ωστόσο χρειάστηκε ένα buzzer-beater τρίποντο της Τζόουνς, που είχε φτάσει του 7 πόντους.

Όπως στην πρώτη περίοδο, έτσι και στη δεύτερη ο Παναθηναϊκός δέχτηκε σερί 5-0 στο πρώτο δίλεπτο, μένοντας πίσω με 22-16. Το «τριφύλλι» είχε κολλήσει επιθετικά μένοντας χωρίς σκορ για σχεδόν τέσσερα λεπτά, μέχρι η Σωτηρίου να «γράψει» το 24-18 στο 14’. Το μομέντουμ ήταν με την πλευρά των γηπεδούχων, οι οποίες το εκμεταλλεύτηκαν και μαζεύοντας εύκολους πόντους από τη γραμμή των βολών πήγαν για πρώτη φορά τη διαφορά στο +12 (30-18) στο 16’, αναγκάζοντας την Ελένη Καπογιάννη να καλέσει τάιμ άουτ, καθώς έβλεπε τις παίκτριες της να δυσκολεύονται στη δυναμική άμυνα (στα πλαίσια του φάουλ) των «ερυθρόλευκων». Η εικόνα του Παναθηναϊκού δεν βελτιώθηκε με αποτέλεσμα να βρεθεί στο -15 (37-22 στο 19’) και να πάει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο υπολειπόμενος 14 πόντων (39-25).

ΜΠΑΜ με Χαντάβα!
ΜΠΑΜ με Χαντάβα! 1.451 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με βολή για τον Ολυμπιακό, καθώς οι διαιτητές στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου χρέωσαν με τεχνική ποινή την Τζόουνς, η οποία κατευθυνόμενη στα αποδυτήρια χτύπησε με το χέρι της ένα προστατευτικό κιγκλίδωμα με αποτέλεσμα να σπάσει το πλέξιγκλας. Παρά ταύτα ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να κατεβάσει τη διαφορά και τα κατάφερε, γράφοντας το 41-30 στο 23’, παίρνοντας πόντους από την Σταμολάμπρου. Την σκυτάλη από την Ελληνίδα γκαρντ πήρε το δίδυμο των Τζόουνς και Αλέιν, κατεβάζοντας τη διαφορά μετά από ώρα σε μονοψήφια διαφορά (45-36), ενώ απέμεναν 4’:15’’ για το τέλος της περιόδου. Οι δύο Αμερικανίδες των «πρασίνων» κουβαλούσαν το επιθετικό φορτίο, η άμυνα είχε ανέβει και αυτή σε ένταση, οδηγώντας τις «ερυθρόλευκες» σε πολλές άστοχες προσπάθειες και έτσι με τρίποντο της Παυλοπούλου έγινε το 48-45 στο 29’. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε ιδανικά για τον Παναθηναϊκό, που σε μία από τις ελάχιστες φορές στο ματς, βρήκε σκορ και στον αιφνιδιασμό «γράφοντας» το 50-49.

Το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στην τέταρτη και τελευταία περίοδο ήταν ξανά πολύ κακό. Το «τριφύλλι» δέχτηκε σερί 8-0 κυρίως δια χειρός της Χριστινάκη και είδε τον Ολυμπιακό να απομακρύνεται με 9 πόντους (58-49), απομένοντας 7’:24’’ για το τέλος. Η επιθετική δυστοκία είχε επανέλθει για τα καλά στη μεριά του Παναθηναϊκού, ο οποίος βρέθηκε και πάλι στο -13 (64-51) στο 35’. Ένα μικρό σερί 4-0 των φιλοξενούμενων διαμόρφωσε το 64-55, έχοντας πλέον μπει στο τελευταίο τετράλεπτο του αγώνα. Κάποια λάθη και κάποια χαμένα αμυντικά ριμπάουντ δεν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να μειώσει περισσότερο, αλλά στον αντίποδα βοήθησαν τις γηπεδούχες να πάνε στο 71-55 στο 38’ και ουσιαστικά να καθαρίσουν τη νίκη. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 74-61.

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 39-25, 50-49, 74-61

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.