ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

ΜΕΓΑΣ Παναθηναϊκός ΥΠΕΤΑΞΕ τη Ρεάλ στη Μαδρίτη!

Μαγικός, συγκλονιστικός, υπερηχητικός! Ο εντυπωσιακός Παναθηναϊκός έβαλε τέλος στο εντός έδρας αήττητο της Ρεάλ και πήρε τεράστια εκτός έδρας νίκη με 97-86 για την 27η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Στο 17-10 το πράσινο ρεκόρ. Αυτή ήταν η πρώτη επικράτηση για το τριφύλλι στη Μαδρίτη έπειτα από 11 χρόνια.

ΜΕΓΑΣ Παναθηναϊκός ΥΠΕΤΑΞΕ τη Ρεάλ στη Μαδρίτη!

Μαγικός, συγκλονιστικός, υπερηχητικός! Ο εντυπωσιακός Παναθηναϊκός έβαλε τέλος στο εντός έδρας αήττητο της Ρεάλ και πήρε τεράστια εκτός έδρας νίκη με 97-86 για την 27η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Στο 17-10 το πράσινο ρεκόρ. Αυτή ήταν η πρώτη επικράτηση για το τριφύλλι στη Μαδρίτη έπειτα από 11 χρόνια.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα με τους Γκραντ, Ναν, Γκριγκόνις, Μήτογλου και Λεσόρ, ενώ οι πρώτοι πέντε για τη Ρεάλ Μαδρίτης ήταν οι Καμπάσο, Κοζέρ, Αμάλδε, Γιαμπουσέλε και Ταβάρες.

Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…»
Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…» 9.559 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το «τριφύλλι» ξεκίνησε με την άμυνά του να προσαρμόζεται καλά πάνω στον Ταβάρες, ωστόσο να υπολείπεται κατά ένα πόντο (8-7) ύστερα από τέσσερα λεπτά. Το ίδιο όμως ίσχυσε και για την άμυνα των «μαδριλένων» πάνω στο Ναν, με αποτέλεσμα ο Αμερικανός να μείνει χωρίς πόντο στα πρώτα πέντε λεπτά, όταν και η Ρεάλ προηγούνταν (16-9 στο 5’), βρίσκοντας 7 πόντους από τον Γιαμπουσέλε. Ο Σλούκας πέρασε στο παρκέ αντί του Αμερικανού γκαρντ, αλλά οι «πράσινοι» παρέμεναν άστοχοι, την ώρα που υπολείπονταν και στον τομέα των ριμπάουντ (10-3). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να πάνε για πρώτη φορά στο +9 (22-13 στο 8’), αφού ο Καμπάτσο (4 ασίστ) δημιουργούσε με μεγάλη ευχέρεια. Ο Παναθηναϊκός στην τελική ευθεία του πρώτου δεκαλέπτου δυνάμωσε την άμυνά του και τρέχοντας σερί 5-0 μείωσε (22-18), για να έρθει ο Χεζόνια με τη λήξη της πρώτης περιόδου και να διαμορφώσει το 24-18, υπέρ της Ρεάλ, που είχε λερώσει την στατιστική της με έξι λάθη!!!

Τα λάθη της «βασίλισσας» συνεχίστηκαν και στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπου με την είσοδο του Ερνανγκόμεθ, ο Παναθηναϊκός προσπέρασε 24-25 στο 12’, παίρνοντας 4 πόντους από τον Ισπανό. Το τάιμ άουτ του Ματέο δεν έβγαλε απ΄ το ρυθμό τους τους παίκτες του Αταμάν, οι οποίοι εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τους ορεξάτους Ναν (4 ασίστ) και Σλούκα (2 ασίστ) και τον εκτελεστή Λεσόρ (11π.), που διαμόρφωσε το 28-34 στο 15’. Η Ρεάλ είχε φτάσει τα 12 λάθη (στο 17’), αλλά το «τριφύλλι» δεν τα είχε εκμεταλλευτεί όλα για να ανοίξει τη διαφορά. Σε κάθε περίπτωση αυτό που είχε καταφέρει είναι να βγάλει εκτός των νερών της τη Ρεάλ και να διατηρεί το προβάδισμα (28-36), ενώ απέμεναν 3’:22’’ για το ημίχρονο. Ο Αταμάν δοκίμασε σχήμα με Παπαπέτρου-Χουάντσο-Μήτογλου, την ώρα που ο Ταβάρες ήταν στο παρκέ και διατηρώντας τον Μήτογλου σε θέση «5», οι «πράσινοι» προσπέρασαν με 32-43 στο 19’, μετά από καλάθι του εξαιρετικού Ερνανγκόμεθ (6π. και 2ρ.). Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν το προβάδισμα έως το τέλος του ημιχρόνου, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια όντας στο +9 (36-45).

Η Ρεάλ εξαπέλυσε νωρίς την αντεπίθεσή της στο τρίτο δεκάλεπτο για να επιστρέψει δυναμικά στο ματς και τα κατάφερε με πρωταγωνιστή τον Κοζέρ, μειώνοντας σε 48-50 στο 23’. Η καλή άμυνα του Παναθηναϊκού είχε μείνει στα… αποδυτήρια και έτσι με το σκορ στο (50-50 στο 24’), ο Αταμάν πήρε τάιμ άουτ, αφού είδε το +9 να έχει εξανεμιστεί σε τέσσερα λεπτά. Το προβάδισμα πέρασε στην πλευρά της Ρεάλ, αλλά παρόλο την αντεπίθεση των γηπεδούχων ο τρομερός Ναν (14π.) δήλωσε παρών, όπως και ο εξαιρετικός Λεσόρ που έκανε το 56-60 στο 27’, χρεώνοντας παράλληλα τον Ταβάρες με το τρίτο του φάουλ! Η αντίδραση του Παναθηναϊκού στην αντεπίθεση της Ρεάλ ήταν το πιο ευχάριστο νέο ακόμα και από το προβάδισμα που ήταν και πάλι σε πράσινα χέρια. Ναν και Λεσόρ έκαναν τα πάντα για τους «πράσινους» και ο Αμερικανός υπέγραψε την τρίτη περίοδο με buzzer beater τρίποντο για το 61-67.

Η τέταρτη περίοδο θα ήταν αυτή που θα έκρινε το νικητή, αφού όλα τα σενάρια ήταν ανοιχτά, παρά το +6 των φιλοξενούμενων. Το τρίτο φάουλ του Ναν, πολύ νωρίς στο τέταρτο δεκάλεπτο δεν άλλαξε το πλάνο του Αταμάν, που τον διατήρησε, όπως και τον Λεσόρ, αν και ο Γάλλος έδειχνε σημάδια κόπωσης από την υπερπροσπάθεια που είχε καταβάλει. Τα ριμπάουντ ήταν σταθερά ένας τομέας που κόστιζε στον Παναθηναϊκό και επέτρεψε στους γηπεδούχους να πάνε σε σερί 5-0 με τον Μούσα (11π.) και μειώσουν στον πόντο (68-69), αναγκάζοντας τον Αταμάν να καλέσει τάιμ άουτ 7’:38’’ για το τέλος. Ο παίκτης που θα έβγαινε μπροστά για τον Παναθηναϊκό αποδείχτηκε πως ήταν ο Μήτογλου, δίνοντας σερί πόντους… οξυγόνο στο «τριφύλλι», που όμως στην άλλη άκρη του παρκέ δέχονταν εύκολα καλάθια από τους Ισπανούς και κυρίως από τον Μούσα, που το είχε πάρει προσωπικά (74-75 στο 35’). Οκτώ σερί πόντοι του Σλούκα ήρθαν στο καταλληλότερο σημείο, διαμορφώνοντας το 74-83, ενώ απέμεναν 3’:32’’ για το φινάλε και ο Ματέο πήρε τάιμ άουτ. Να σημειωθεί πως Παναθηναϊκός και Ρεάλ είχαν συμπληρώσει τα ομαδικά φάουλ και αμφότεροι είχαν το μπόνους των βολών. Οι «πράσινοι» είχαν τον έλεγχο του ματς, αλλά κλήθηκαν να αγωνιστούν στα τελευταία τρία λεπτά χωρίς τον Ναν που αποβλήθηκε με πέντε φάουλ. Ο Γκριγκόνις με τεράστιο τρίποντο έκανε το 80-88, για το νέο τάιμ άουτ του Ματέο 2’:07’’ για τη λήξη, σε ένα καλάθι που έδινε φτερά στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι πήγαν εκ νέου στο +10 (80-90), 1’:40’’ για το τέλος. Ο Παναθηναϊκός τελείωσε τη δουλειά και έφυγε μεγάλος νικητής από τη Μαδρίτη με 86-97.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 36-45, 61-67, 86-97

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.