ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Ιδανικός αυτόχειρας αλλά… τι είδε ο Βεργέτης στο VAR;

Έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες, κόλλησε στο 2-2 και έμεινε στο -4 από την κορυφή. Σε ένα ματς που ήταν ανώτερος ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε δυο φορές τα τέρματα των Χιμένεθ-Ισέκα με Ιωαννίδη και Σπόραρ και τρομερή εμφάνιση του Μπερνάρ, έκλεισε με αρνητικό αποτέλεσμα την κανονική διάρκεια και αναρωτιέται πως γίνεται να μην υπήρχε άλλο ριπλέι στο ΄πέναλτι που κέρδισε ο ΟΦΗ.

Ιδανικός αυτόχειρας αλλά... τι είδε ο Βεργέτης στο VAR;

Έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες, κόλλησε στο 2-2 και έμεινε στο -4 από την κορυφή. Σε ένα ματς που ήταν ανώτερος ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε δυο φορές τα τέρματα του Ισέκα με Ιωαννίδη και Σπόραρ και τρομερή εμφάνιση του Μπερνάρ, έκλεισε με αρνητικό αποτέλεσμα την κανονική διάρκεια και αναρωτιέται πως γίνεται να μην υπήρχε άλλο ριπλέι στο ΄πέναλτι που κέρδισε ο ΟΦΗ.

Το ματς:

Κακή εικόνα του Παναθηναϊκού στο Ηράκλειο καθώς για τα πρώτα λεπτά οι παίκτες του τριφυλλιού δεν μπορούσαν να βρουν τα πατήματα τους στον αγωνιστικό χώρο με τον ΟΦΗ να προσπαθεί να αιφνιδιάσει το τριφύλλι, γεμίζοντας στην καρδιά της πράσινης άμυνας και προσπαθώντας να εκμαιεύσει κάποιο λάθος. ‘ Όπως και έγινε. Στο 21’ ο Βούρος πάσαρε στον Λάρσον, εκείνος αμέσως στον Ισέκα ο οποίος γύρισε μέτωπο προς την εστία και σούταρε χαμηλά, νικώντας τον Ντραγκόφσκι για το 1-0 του ΟΦΗ.

Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999
Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999 61.072 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παναθηναϊκός φαίνεται ότι αφυπνίστηκε από το γκολ των γηπεδούχων και πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με κύριο εκφραστή των Μπερνάρ, αλλά και τους Παλάσιος Ιωαννίδη. Η απόδοση των πρασίνων ανέβηκε στο κατακόρυφο και έτσι ήρθε το γκολ.

Με μια ΑΠΙΘΑΝΗ ενέργεια ο Μπερνάρ, κράτησε την μπάλα βρηκε κάθετα τον Φώτη, που εκτέλεσε τον Μπάουμαν για το 1-1!

Μάλιστα τρία λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στην ανατροπή με τον Μπακασέτα να σουτάρει δυνατά εκτός περιοχής και τους παίκτες του ΟΦΗ με κάποιο τρόπο να απομακρύνουν την μπάλα σε κόρνερ.

Στην εκπνοή του πρώτου μέρους ο Παναθηναϊκός απείλησε ξανά με τον Παλάσιος να μπαίνει από τα δεξιά και να εξαπολύει δυνατό σουτ το οποίο απέκρουσε ο Μπάουμαν.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές και το έπιασε από εκεί που το άφησε στο πρώτο μέρος. Στο 46′ ο Ιωαννίδης έκανε όμορφη ενέργεια υποδεχόμενος την πάσα του Μπερνάρ, γύρισε στον Μπακασέτα, το σουτ του οποίου ήταν απελπιστικό και έφυγε άουτ.

Από το σημείο εκείνο και έπειτα άρχισε το σφυροκόπημα, αφού ο Παναθηναϊκός έχασε σωρεία ευκαιριών. Στο 54′ ο Μπερνάρ, πήρε την μπάλα και πέρασε μια ΦΟΒΕΡΗ κάθετη στον Φώτη Ιωαννίδη, με τον διεθνή φορ να κάνει το πλασέ από αριστερά και την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι για να περάσει άουτ!

Στο 64′ χάθηκε μια ακόμη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό με το γέμισμα του Μλαντένοβιτς από αριστερά και την κεφαλιά του Ακαϊντίν που έβγαλε σε κόρνερ ο Μπάουμαν, ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη και στο 64′ καθώς το δυνατό σουτ του Μπακασέτα κόντραρε στον Θοράρινσον και έφυγε κόρνερ!

Η δυστοκία του Παναθηναϊκού, κόστισε στην ομάδα η οποία έχασε το κέντρο μετά την αντικατάσταση του Ζέκα και του Παλάσιος έχασε το κέντρο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο ΟΦΗ να πλησιάζει πιο εύκολα στην περιοχή και να κερδίσει πέναλτι από ανατροπή του Μπάκιτς από τον Τσέριν. Η φάση εξετάστηκε στο VAR με τον διαιτητή να δείχνει τη βούλα του πέναλτι. Ο Ισέκα ανέλαβε την εκτέλεση βάζοντας τον ΟΦΗ μπροστά στο σκορ.

Η απάντηση του Παναθηναϊκού ωστόσο ήταν αστραπιαία, αφού με τη σέντρα σχεδόν η μπάλα έφτασε στον Μαντσίνι από τα δεξιά, ο Αργεντινός έκανε τη σέντρα στον Σπόραρ ο οποίος πλάσαρε εύστοχα στη γωνία του Μπάουμαν για το 2-2!

Το τριφύλλι συνέχισε να κυκλοφορεί την μπάλα και άγγιξε την ολική ανατροπή στο 88 με τον Σπόραρ στην καρδιά της άμυνας να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπάουμαν. Στην τελευταία φάση του ματς σε έναν χαμό στην περιοχή του ΟΦΗ ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι, με τον Βεργέτη να ελέγχει τη φάση, αλλά να βλέπει μόνο ένα ριπλέι για το αν υπάρχει επαφή στο χέρι αμυνομένου των γηπεδούχων.

Ως το τέλος δεν άλλαξε τίποτα και ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 2-2 χάνοντας δυο πολύτιμους βαθμούς στην αυλαία του πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

OΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Μπάουμαν, Λάρσον, Θοράρινσον, Βούρος, Λαμπρόπουλος, Μεγιάδο, Μπάκιτς (74′ Γκλάζερ), Αποστολάκης (59′ Αμπάντα), Μπακού (74′ Φελίπε), Χιμένεθ (59′ Ριέρα), Ισέκα (87′ Λουκάο).

Έμειναν στον πάγκο: Χριστογεώργος, Μαρινάκης, Μοσκέρα, Θεοδοσουλάκης.

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (71′ Κώτσιρας), Ακαϊντίν, Ούγκο, Μλαντένοβιτς, Ζέκα (71′ Μαντσίνι), Τσέριν, Μπακασέτας, Παλάσιος (71′ Σπόραρ), Ιωαννίδης, Μπερνάρ.

Έμειναν στον πάγκο: Λοντίγκιν, Ρούμπεν, Λημνιός, Τζούριτσιτς, Βιλένα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.