ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Πλουραλιστικός και ευδιάθετος κόντρα στον Κολοσσό

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την άνετη νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR επί του Κολοσσού.

Πλουραλιστικός και ευδιάθετος κόντρα στον Κολοσσό

Τρεις ημέρες μετά το έπος της Μαδρίτης, ο Παναθηναϊκός AKTOR παρουσιάστηκε αρκετά συγκεντρωμένος και «καθάρισε» τον Κολοσσό Ρόδου (96-73) στο ΟΑΚΑ για το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο «εξάστερος» εμφανίστηκε πλουραλιστικός και ευδιάθετος κόντρα στους «νησιώτες» και για 2ο σερί ματς άγγιξε την «κατοστάρα».

Επί της ουσίας, είχαμε… παιχνίδι μόνο μέχρι τα μέσα της 2ης περιόδου, αφού έκτοτε οι «πράσινοι» πάτησαν το γκάζι, ξέφυγαν στο σκορ και δεν επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να ελπίζουν. Βέβαια, στο πρώτο δεκάλεπτο, το «τριφύλλι» έδωσε δικαιώματα στην ομάδα του Σεγούρα, που έβρισκε πολλά ελεύθερα σουτ, εξ ου και τα 6/9 τρίποντα που είχε σε αυτό το διάστημα (26-26 το επιμέρους σκορ).

Οι παίκτες του Αταμάν είχαν αρκετά καλές συνεργασίες επιθετικά, όπως φαίνεται και από τα 15/21 δίποντα που εκτέλεσαν στο πρώτο ημίχρονο, τα περισσότερα εκ των οποίων ήρθαν μέσα από ωραίες δημιουργίες. Ένα ξέσπασμα (με σερί 9-0) δε στις αρχές του 3ου δεκαλέπτου, ήταν αρκετό για να εκτοξευτούν στο +17 και να ξεμπερδέψουν μια και καλή.

Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά
Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά 2.277 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αυτό που κρατάμε από το εν λόγω ματς -δίχως προφανώς να αποτελεί σοβαρό κριτήριο- είναι η επιθετική πολυφωνία του «εξάστερου», που αποτυπώνεται στο γεγονός ότι σκόραραν όλοι οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν. Άπαντες πέτυχαν από 4 μέχρι 13 πόντους, ενώ το πιο σημαντικό είναι ότι όλοι πήραν προσπάθειες: από το λιγότερο 3 μέχρι τις 8 που είχε ο Παπαπέτρου. Κι αυτό είναι ένα σημάδι που είχε αρχίσει φαίνεται από το ματς της Μαδρίτης.

Θεωρούμε ότι είναι εμφανές πως πλέον ο Παναθηναϊκός δεν είναι τόσο μονοδιάστατος επιθετικά, όπως ήταν δηλαδή τις 2-3 εβδομάδες πριν από τη διακοπή, όπου σε μεγάλο βαθμό τα περίμενε όλα από τον Ναν. Σε αυτό έχει συμβάλει προφανώς η παρουσία του «κανονικού» Σλούκα, ο οποίος ξεπεράσει πλήρως τις ενοχλήσεις του και ξεδιπλώνει την κλάση του προσφέροντας ξεχωριστή διάσταση στο παιχνίδι της ομάδας.

Στα θετικά επίσης η παρουσία του Παπαπέτρου, που (κι εκείνος) έχει μπει για τα καλά στο πνεύμα και στη χημεία του συνόλου δίνοντας αρκετές λύσεις και… ανάσες στον Γκριγκόνις. Τέλος, κόντρα στον Κολοσσό έδειξε καλά στοιχεία ο Μπαλτσερόφσκι, ο οποίος τελείωσε πολλές φάσεις κοντά στο καλάθι (8 πόντοι με 4/4 δίποντα, 5 ριμπάουντ), ενώ πάσαρε και σωστά (3 ασίστ). Αν πρόσεχε περισσότερο και δεν έκανε τόσο εύκολα τα 5 φάουλ, σίγουρα θα έβρισκε την ευκαιρία για να αγωνιστεί πάνω από 20 λεπτά.

Ολοκληρώνοντας, ο Αταμάν μπόρεσε αυτή τη φορά να μοιράσει πολύ τον χρόνο συμμετοχής στους παίκτες του και να προφυλάξει κάποιους πιο… καταπονημένους, όπως ο Λεσόρ (σ.σ. δεν είχε και ιδιαίτερη διάθεση ο Γάλλος), ο Μήτογλου, ο Γκριγκόνις και ο Ναν, που έπαιξαν μόνο για 14 λεπτά οι τρεις πρώτοι και για 18’ αντίστοιχα ο Αμερικανός. Τώρα σειρά έχει το «πονηρό» ματς με την αδύναμη Βιλερμπάν την προσεχή Παρασκευή, το οποίο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή…

Υ. Γ. Εξαιρετική ατμόσφαιρα για μια ακόμα φορά στο ΟΑΚΑ από 6.500-7.000 φίλους της ομάδας που έδωσαν το «παρών». Πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά απόλαυσαν το «τριφύλλι».

Υ. Γ. 2 Αν δεν κάνουμε κάποιο σοβαρό λάθος, για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν είδαμε τον Παναθηναϊκό να παίζει ζώνη στην άμυνα, έστω και για λίγο. Αυτό συνέβη προς το φινάλε του αγώνα, όταν ο Αταμάν είχε στο παρκέ τους Μωραΐτη, Καλαϊτζάκη, Παπαπέτρου, Μαντζούκα και Χουάντσο. Πεντάδα δίχως κλασικό σέντερ δηλαδή…

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.