ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Ρούξι Ντουμιτρέσκου: Για πάντα αρχηγός στις καρδιές μας

To Panathinaikos24.gr αποχαιρετά την εμβληματική Ρούξι Ντουμιτρέσκου η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 46 ετών, βυθίζοντας στο πένθος τον σύλλογο.

Ρούξι Ντουμιτρέσκου: Για πάντα αρχηγός στις καρδιές μας

Είναι από εκείνες τις ημέρες που μια είδηση μπορεί να στις «καταστρέψει».

Μια από αυτές είναι και η 4η Μαρτίου του 2024. Από εδώ και στο εξής η συγκεκριμένη ημέρα για το Παναθηναϊκό ημερολόγιο, θα είναι «κυκλωμένη» ως από τις πιο θλιβερές στην ιστορία του συλλόγου.

Η σπουδαία Ρούξι Ντουμιτρέσκου «προδόθηκε» από την καρδιά της σε ηλικία 46 ετών, αφήνοντας πρόωρα την τελευταία της πνοή και βυθίζοντας στο πένθος όλους όσους υποστηρίζουν το «τριφύλλι» και όχι μόνο.

Το όνομα και η μορφή της θα μένουν για πάντοτε στο Πάνθεον του συλλόγου, δίπλα στα ονόματα των μεγαλύτερων αθλητών που φόρεσαν το τριφύλλι, όπως ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο Σωτήρης Πανταλέων και ο Κριστόφ Βαζέχα.

Το Panathinaikos24.gr αποχαιρετά την ιστορική αρχηγό της, η οποία ήταν ορόσημο για την ομάδα βόλεϊ γυναικών, αλλά και για τον σύλλογο συνολικά.

Η ένταξη στον Παναθηναϊκό

Ήταν καλοκαίρι του 2003, όταν ο Παναθηναϊκός, ήθελε να επιστρέψει στην κορυφή του ελληνικού βόλεϊ μετά τη σεζόν 1998-99. Οι “πράσινοι” είχαν βάλει στόχο να εδραιωθούν στην κορυφή και έτσι προχώρησαν στην απόκτηση της Ρούξι Ντουμιτρέσκου από τον Α.Ο. Μελισσίων, ομάδα με την οποία είχε κατακτήσει ένα πρωτάθλημα και τρία Κύπελλα.

Η ένταξη της ήταν άμεση και άκρως αποτελεσματική, αφού έγραψε ιστορία με το “καλημέρα”! Κορυφαία της Α1 γυναικών και νταμπλούχος Ελλάδος τη σεζόν 2004/05 η Ρούξι ανέβασε επίπεδο το τριφύλλι και δέθηκε αμέσως με τον κόσμο της ομάδας.

Συνολικά με τον Παναθηναϊκό, η Ρούξι Ντουμιτρέσκου, πανηγύρισε την κατάκτηση 13 τίτλω, ( 6 πρωταθλήματα και 7 Κύπελλα Ελλάδας), ενώ το 2009 μαζί με την Πένυ Γκαραγκούνη ήταν οι ακρογωνιαίοι λίθοι στην σπουδαία πορεία του τριφυλλιού προς τον τελικό του Challenge Cup όπου οι πράσινες ηττήθηκαν 3-0 σετ κατακτώντας τη δεύτερη θέση στην Ευρώπη.

Οι ατάκες για το τριφύλλι που έγραψαν ιστορία

Όπως αναφέραμε, η αγαπη Παναθηναϊκού και Ντουμιτρέσκου ήταν, είναι και θα είναι διαχρονικά αμοιβαία. Η σπουδαία παίκτρια του Παναθηναϊκού, αγαπήθηκε όσο λίγες/οι αθλήτριες από τον κόσμο.

Kαι έχει πει ατάκες που γράφτηκαν στην ιστορία και που πιστοποιούν την αγάπη της για το τριφύλλι

«Αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω, θα ερχόμουν πιο νωρίς στον Παναθηναϊκό»

«Μου το έχει περάσει ο κόσμος του Παναθηναϊκού. Αυτοί με έκαναν Παναθηναϊκό και εγώ εκδηλώνομαι έτσι. Με έχουν κατηγορήσει πολλοί ότι μιλάω σαν οπαδός και δεν θα έπρεπε να το κάνω γιατί είμαι αθλήτρια. Το κάνω όμως αυτό γιατί έτσι το νιώθω»

«Η σημαία του Παναθηναϊκού είναι μία και έχει πάνω της το Τριφύλλι. Εμείς οι αθλητές είμαστε περαστικοί από τον Παναθηναϊκό».

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο του Παναθηναϊκού γιατί μα σεβόταν πάντα και δεν έδινε σημασία στη εμφάνιση μας αλλά στον τρόπο παιχνιδιού μας. Και με στολή αστροναύτη να παίζαμε, πάλι το ίδιο χειροκρότημα θα εισπράτταμε».

«Έψαχνα τον Θανάση Γιαννακόπουλο για να του δώσω να σηκώνει κούπες»

«Βλέπω οπαδούς άλλων ομάδων μετά από ήττες να τρέχουν στα αεροδρόμια για να γιουχάρουν τους παίκτες. Εμείς χάσαμε για πρώτη φορά στην έδρα μας μετά από έξι χρόνια και μας χειροκροτούσαν και τραγουδούσαν για εμάς. Ήθελα να κλάψω από συγκίνηση».

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ στην κηδεία τη μητέρα του Μιχάλη Φιλόπουλου»

Η Ρούξι Ντουμιτρέσκου είχε προκαλέσει ανατριχίλα εις διπλούν όταν είχε αφιερώσει το Κύπελλο του 2008 και το πρωτάθλημα του 2009 στη μνήμη του αδικοχαμένου οπαδού του Παναθηναϊκού, Μιχάλη Φιλόπουλου.

Αρχικά είχε αναφέρει: «Είμαστε η μεγαλύτερη και καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Ευχαριστούμε τον κόσμο. Αφιερώνω το Κύπελλο στην ομάδα μου, σε δυο αγαπημένα μου πρόσωπα που έχασα πρόσφατα και στον Μιχάλη Φιλόπουλο».

Λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα μετά τον τελικό της Σύρου στον οποίο ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει 3-0 σετ τον Ηρακλή η Ρούξι Ντουμιτρέσκου ανέφερε: «Eίναι η πιο βαριά κούπα γιατί είναι η 500η του συλλόγου. Το Κύπελλο και πάλι στη μνήμη του Μιχάλη. Αύριο έχουμε το μνημόσυνο του. Λυπούμαστε που δεν μπορούμε να είμαστε στο πλευρό της οικογένειας του, αλλά του το αφιερώνουμε και πάλι. Είμαι σίγουρη ότι μας βλέπει από ψηλά και είναι πολύ χαρούμενος.».

Για τον Παναθηναϊκό, από παντού και για πάντα

Τον Οκτώβριο του 2023, και ούσα στη Ρουμανία όπου “έτρεχε” ως προπονήτρια πια τις δικές της ακαδημίες, ο Παναθηναϊκός Α.Ο. είχε ανακοινώσει ότι η Ρούξι Ντουμιτρέσκου θα είναι η πρέσβειρα του συλλόγου στη χώρα.

Σε δήλωση της στο www.pao1908.com η Ντουμιτρέσκου ανέφερε «Ο Παναθηναϊκός αποτελεί για μένα ένα τεράστιο κομμάτι της ζωής μου και σίγουρα είναι τεράστια η χαρά για μένα να υπηρετήσω και πάλι τον Σύλλογο από αυτό το πόστο.

Το γεγονός ότι έχουν περάσει πολλοί σημαντικοί αθλητές και αθλήτριες από τη Ρουμανία από τον Παναθηναϊκό και επιλέχθηκα εγώ να τον εκπροσωπήσω στη χώρα που γεννήθηκα και μεγάλωσα, με κάνει διπλά ευτυχισμένη.

Στόχος μου είναι να φέρει όσο πιο κοντά μπορώ τη Ρουμανία και τον Παναθηναϊκό με διάφορους τρόπους και ενέργειες, όπως ήταν το πρόσφατο τουρνουά ακαδημιών που ήρθε ο Παναθηναϊκός».

Η Ρούξι Ντουμιτρέσκου ήταν, είναι και θα είναι για πάντα εδώ για να μας θυμίζει τις όμορφες στιγμές και να θυμόμαστε εμείς όσα προσέφερε στον σύλλογο.

Ευχαριστούμε για όλα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.