ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Τάσος Νικολογιάννης

Να μην τους κάνουμε την χάρη!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το καταστροφικό τελευταίο 20ημερο, αλλά και την ανάγκη η ομάδα να αντιδράσει στα συνεχόμενα ντέρμπι και να πάει συσπειρωμένη στα play off, όπως και για τους ΟΦΑ Έλληνες διαιτητές -πιστολέρο.

Να μην τους κάνουμε την χάρη!

Κανείς μα κανείς δεν περίμενε, πως ότι έχτιζε ο Παναθηναϊκός για ένα χρόνο θα το γκρεμίσει μέσα σε 20 ημέρες. Μία ομάδα, που ήταν είτε πρώτη στην μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος, είτε κοντά στην πρώτη θέση τελείωσε το πρωτάθλημα τέταρτη και στο -4 από τον πρώτο ΠΑΟΚ.

Εξι χαμένοι βαθμοί με Λαμία, Κηφισιά και ΟΦΗ και ειδικά οι δύο ισοπαλίες στην Λεωφόρο είναι κανονικό χαρακίρι για μία ομάδα, που θέλει να πάρει το πρωτάθλημα. Στο Ηράκλειο η εικόνα της ομάδας μέχρι το 30 ήταν κακή και από το 30 έως το 90 ήταν εξαιρετική με δύο γκολ, δοκάρι, πολλές χαμένες ευκαιρίες, αλλά και ένα μεγάλο άλυτο πρόβλημα. Την κακή αμυντική λειτουργία και τα λάθη των αμυντικών, που στοίχισαν και στο Ηράκλειο, όπως στοίχισαν και με την Λαμία και με την Κηφισιά.

Όπως και να έχει από την στιγμή, που η ομάδα δεν κέρδισε τον ΟΦΗ ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με τον χειρότερο τρόπο. Για να έρθει αυτό το 2-2 χρειάστηκε μία διπλή πιστολιά από τα μπουμπούκια Βεργέτη και Παπαπέτρου. Ο δεύτερος ήταν στο var και δεν έδειξε στον πρώτο το ριπλέι, που είδαμε όλοι στην μετάδοση και πεντακάθαρα δείχνει, ότι ο Τσέριν δεν έχει έρθει σε επαφή με τον Λάρσον, που κάνει θέατρο και βουτάει. Του έδειξε ένα άλλο ριπλέι, που επίσης είδαμε και νομίζει κανείς, ότι ο Τσέριν τον βρίσκει. Και στην φάση του Ιωαννίδη, όπου ο αμυντικός του ΟΦΗ κάνει υποδοχή της μπάλας με το χέρι και τρεις αμυντικοί του ΟΦΗ τραβάνε από την φανέλα τον Ιωαννίδη ο Παπαπέτρου ……έτρωγε σουβλάκια και δεν φώναξε τον Βεργέτη να δει το πέναλτι. Τα παπαγαλάκια των αντιπάλων έκαναν την δουλειά τους, όταν όλη την εβδομάδα έλεγαν ότι ο Παναθηναϊκός είναι ο πιο ευνοημένος από όλους επειδή ….τολμάνε οι διαιτητές και του δίνουν κάποια πέναλτι, που είναι και κάποια μάλιστα τα δίνουν μέσω var. Aυτοί θέλουν να τον σφάζουν στο γόνατο τον Παναθηναϊκό, όπως έγινε στο Ηράκλειο.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 1.548 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οσον αφορά την κλήρωση των play off σίγουρα η αρχή είναι η πιο δύσκολη, που θα μπορούσε, αλλά είναι και μία πρόκληση για την ομάδα τώρα στην αρχή να καλύψει τις γκέλες και με νίκες να μπει για τα καλά στο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός παίζει και με τις τρεις ομάδες, που κυνηγάει στην βαθμολογία. Αν θέλει να μπει γερά στην διεκδίκηση αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία. Με 7-9 βαθμούς στα πρώτα τρία ντέρμπι υπάρχει ελπίδα, με λιγότερους βαθμούς είναι απίθανο να αλλάξει κάτι.

Σε κάθε περίπτωση τώρα η ομάδα θέλει όλο τον κόσμο δίπλα της και χρειάζεται συσπείρωση, για τα παιχνίδια, που έρχονται και το ταμείο να γίνει στο τέλος. Ολοι μας ανησυχούμε, όλοι μας είμαστε στενοχωρημένοι από τα τελευταία αποτελέσματα, αλλά μπροστά είναι τα play off και μόνο συσπειρωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και τους τρεις, που περιμένουν πως και πως ο Παναθηναϊκός να μείνει εκτός από νωρίς. Μην τους κάνουμε την χάρη…

*Δεν υπάρχουν λόγια για τον ξαφνικό θάνατο της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Στα 46 της έτσι ξαφνικά έφυγε από την ζωή και σκόρπισε θλίψη στον αθλητικό κόσμο και σε όλο τον Παναθηναϊκό. Συλλυπητήρια στους δικούς της…

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.