ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Τα 15 λεπτά καλού μπάσκετ με Βιλερμπάν και το ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την καλή εμφάνιση του Παναθηναϊκού AKTOR μετά τα μέσα της 3ης περιόδου του αγώνα με τη Βιλερμπάν.

Τα 15 λεπτά καλού μπάσκετ με Βιλερμπάν και το ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός AKTOR χρειάστηκε 15 λεπτά καλού μπάσκετ για να κάμψει την αντίσταση της Βιλερμπάν (85-67) και να φτάσει σε μια «χαλαρή» νίκη πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Οι «μωβ» (λόγω της πανέμορφης, 3ης φανέλας που φορούσαν) μπήκαν στο γήπεδο αρκετά νωθρά και με χαλαρό τρόπο, γι’ αυτό και κρατούσαν μέχρι τα μέσα της 3ης περιόδου στο ματς τη γαλλική ομάδα, που δεν είχε κάτι να χάσει κι έκανε το παιχνίδι της, εκμεταλλευόμενη όσα της έδιναν οι γηπεδούχοι.

Κάπως έτσι η αναμέτρηση μετατράπηκε σε ντέρμπι έως το 25’, όμως ήταν φανερό διά γυμνού οφθαλμού ότι ο «εξάστερος» χρειαζόταν απλά να γυρίσει τον διακόπτη και να ανεβάσει λίγο τις στροφές του για να φτάσει με άνεση στη νίκη. Κάτι που εντέλει συνέβη στην τελική ευθεία του αγώνα…

Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε
Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε 4.218 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τι μπορεί να κρατήσουμε όμως από το συγκεκριμένο ματς; Καταρχάς, το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχει ανεβάσει τόσο πολύ το επίπεδό του που του αρκούν λίγα λεπτά καλού μπάσκετ για να καθαρίσει ομάδες σαν τη Βιλερμπάν. Το επισημαίνουμε αυτό διότι όλοι θυμόμαστε τι συνέβαινε την προηγούμενη «μαύρη» τριετία, όταν η ομάδα χρειαζόταν… αγκομαχητά να νικήσει αντιπάλους ανάλογου επιπέδου.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Γκραντ ήταν απολαυστικός και επανήλθε στις καλές εμφανίσεις μετά από καιρό, κάτι που είχε ανάγκη, τόσο ο ίδιος, όσο και η ομάδα. Ο Αμερικανός έπαιξε και για τον… Ναν, αφού έδωσε πολλές λύσεις στον εκτελεστικό τομέα όταν χρειάστηκε και άναψε το φιτίλι πετυχαίνοντας 15 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο (21 συνολικά και ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα) δίχως να το παρακάνει στις προσπάθειές του (7/10 εντός παιδιάς).

Επίσης, ξεχωρίσαμε τους Σλούκα και Χουάντσο. Ο αρχηγός του «εξάστερου» νιώθει πολύ καλά πλέον μετά τον τραυματισμό του, ήταν απολαυστικός (14 πόντοι, 8 ασίστ, 5 ριμπάουντ) και καθοδήγησε μαεστρικά την ομάδα του. Ο Ισπανός φόργουορντ έδωσε τον τόνο και άλλαξε το μομέντουμ του ματς με την ενέργειά του, κυρίως στην άμυνα, όπου σταμάτησε τους πάντες. Συν τοις άλλοις βοήθησε και με τη μαχητικότητά του στα ριμπάουντ (3 επιθετικά). Τέλος, Λεσόρ και Γκριγκόνις έδωσαν λύσεις -ως συνήθως- στον επιθετικό τομέα και πρόσφεραν σκορ όταν τροφοδοτήθηκαν σωστά.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, το «τριφύλλι» πανηγύρισε την 3η συνεχόμενη νίκη του και διατηρείται στην 3η θέση παραμένοντας άξιος διεκδικητής του πλεονεκτήματος έδρας. Μπορεί την επόμενη εβδομάδα να αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό, αλλά το συγκεκριμένο ντέρμπι μπορεί να μην κρίνει και τίποτα, αφού ακόμα κι αν ηττηθεί, τότε θα ξέρει ότι ακόμα και με «5 στα 5» στα υπόλοιπα παιχνίδια θα κρατάει στα χέρια του ένα πόστο στην τετράδα. Σε περίπτωση διπλού στο ΣΕΦ τότε θα έχει αποκτήσει σαφές προβάδισμα έναντι του αιώνιου αντιπάλου και θα ορίζει πλήρως τη μοίρα του…

Υ. Γ. Μπράβο στους 16.000 φιλάθλους και στην ΚΑΕ που τίμησαν τη μνήμη της Ρούξι Ντουμιτρέσκου.

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.