ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Τρία στα χαρτιά, τρία και στο γήπεδο και χρόνια πολλά με τα δώρα Φωτάρα – Μπάκα και μάγο Μπερνάρ!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το πράσινο πάρτι του Παναθηναϊκού στο Φάληρο τα τρία δώρα στα γενέθλια του Ολυμπιακού από Φωτάρα και Μπακα και στρατηγό τον Τερίμ.

Τρία στα χαρτιά, τρία και στο γήπεδο και χρόνια πολλά με τα δώρα Φωτάρα - Μπάκα και μάγο Μπερνάρ!

Αυτή απόψε ήταν η απόλυτη ηδονή. Να έχει ο Ολυμπιακός γενέθλια και να πηγαίνεις να τους λες χρόνια πολλά με τρίμπαλο. Είχαν λυσσάξει από το ματς της κροτίδας με τον Χουάνκαρ. Και πήγαν μέσα τα λιοντάρια του Φατίχ Τερίμ και τους ……κούφαναν!. Τρία στα χαρτιά, τρία και στο γήπεδο και τα τρία γκολ δώρο για τα 99 χρόνια.

Αυτό που είδαμε απόψε, αυτό είναι ο Παναθηναϊκός, που θέλουμε να βλέπουμε. Πήγε κόντρα σε όλους και έκανε παρέλαση. Βούλωσε τα στόματα όσων τον είχαν τελειωμένο και άφησε 33.000 αγάλματα…..

Κόντρα σε έναν Γερμανό διαιτητή που χάρισε δύο φορές την κόκκινη κάρτα στον Ναβάρο και δεν έδωσε ένα πέναλτι στον Παλάσιος, που αν δεν το είχε δώσει στην άλλη πλευρά ακόμα θα είχαμε ανακοινώσεις από Μαρινάκη και Κούγια.

Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999
Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999 60.941 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Και κόντρα στην ροή του αγώνα ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 και εκεί που όλοι λένε ,πάει τελείωσε μίλησε η ψυχή, η φανέλα και η κλάση των παικτών του Παναθηναϊκού. Δύο γκολ ο Φωτάρας, από τα οποία στο ένα χάθηκε η μπάλα και άλλο ένα γκολ ο Τάσαρος ο Μπακασέτας, που ήταν από τους κορυφαίους με τον Φώτη και τον Μπερνάρ, τον μάγο. Στρατηγός της νίκης ήταν ο Φατίχ Τερίμ, που κέρδισε κατά κράτος τον Μεντιλίμπαρ, από την αρχή μέχρι το τέλος. Είχε καιρό να πάρει τόσο ξεκούραστη νίκη στο Φάληρο ο Παναθηναϊκός και να κυριαρχήσει τόσο πολύ.

Ο Λοντίγκιν χρειάστηκε να κάνει μία απόκρουση σε σουτ του Ελ Καμπί, που άρχισε με φάουλ και δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ναβάρο, που δεν δόθηκε. Κατά τα άλλα μόνο ο Παναθηναϊκός υπήρχε στο γήπεδο μέχρι το 1-3 με εξαίρεση ένα τέταρτο στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Και η διαχείρηση από τον Τερίμ στο δεύτερο ημίχρονο σούπερ. Το γύρισε σε 3-4-3 με τον Ούγκο μέσα και το κλείδωσε και στη συνέχεια είδαμε φεστιβάλ γιόμας από τον Ολυμπιακό με τους Αράο, Ακαιντίν να διώχνουν εύκολα και ο Λοντίγκιν να καπακώνει την μπάλα σε κάθε έξοδο.

Επειδή βγάλατε γλώσσα από το παιχνίδι με την κροτίδα στο Χουάνκαρ, η απάντηση δόθηκε απόψε. Ο Παναθηναϊκός εδώ και δυόμισι χρόνια δεν χάνει από τον Ολυμπιακό και κερδίζει με διάφορους τρόπους. Με κόσμο στις εξέδρες, χωρίς κόσμο στις εξέδρες, με Γιοβάνοβιτς προπονητή, με Τερίμ προπονητή, με Ελληνες σκόρερ, με ξένους σκόρερ, στα χαρτιά και στο γήπεδο, με κόντρα διαιτησίες. Μόνο μία φορά νίκησε ο Ολυμπιακός, όταν απέναντί του βρήκε 18 παίκτες με κρούσματα κόβιντ.

Πιστέψτε στην ομάδα, στηρίξτε την ομάδα, αφήστε την εσωστρέφεια και ταμείο στο τέλος. Αυτός ο Παναθηναϊκός, που είδαμε στο Φάληρο μπορεί στο τέλος να τερματίσει πρώτος αρκεί να μην του στέλνουν καμικάζι διαιτητές, όπως απόψε τον Γερμανό.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.