ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Σαν μια… καλή προπόνηση πριν από το ΣΕΦ

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για το άνετο πέρασμα του Παναθηναϊκού AKTOR από την Καρδίτσα.

Σαν μια… καλή προπόνηση πριν από το ΣΕΦ

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έκανε μια… καλή προπόνηση στην Καρδίτσα πριν από το ντέρμπι της Ευρωλίγκας στο ΣΕΦ κι έφτασε σε άνετο διπλό (64-87) κόντρα στην ομάδα του Παπανικολόπουλου κάνοντας ένα ακόμα βήμα για την εξασφάλιση της πρωτιάς στην κανονική περίοδο.

Η αλήθεια είναι ότι οι «πράσινοι» μπήκαν κάπως μουδιασμένα στο παιχνίδι και για 16-17 λεπτά ζορίζονταν αρκετά. Αυτό κυρίως συνέβαινε διότι δεν είχαν καλές επιστροφές στην άμυνα, με συνέπεια να δεχθούν εύκολους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο, αλλά και γιατί δεν έβρισκαν έξω από τα 6,75μ.: μέχρι εκείνο το σημείο είχαν μόλις 2/10 τρίποντα, τα περισσότερα εκ των οποίων εκτελέστηκαν με ιδανικές συνθήκες.

Όταν όμως η μπάλα πέρασε σωστά κοντά στο καλάθι και συγκεκριμένα στον Λεσόρ, τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους. Ο Γάλλος σέντερ ήταν ασταμάτητος και μακράν ο κορυφαίος του «τριφυλλιού» στο πρώτο ημίχρονο (σ.σ. 14 πόντοι, 7 ριμπάουντ σε αυτό το διάστημα) δίνοντας την απαραίτητη ώθηση στην ομάδα του Αταμάν.

Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά
Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά 2.277 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κάπως έτσι ο «εξάστερος» έτρεξε επιμέρους σκορ 19-2 στο φινάλε του πρώτου μέρους και στις αρχές της 3ης περιόδου, με αποτέλεσμα να εκτοξευτεί στο +18 και ουσιαστικά να ξεμπερδέψει με την υπόθεση-νίκη αφού δεν επέτρεψε ποτέ στην Καρδίτσα να πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής.

Μάλιστα, ο Αταμάν μπόρεσε να κάνει τη διαχείριση που είχε σχεδιάσει, καθώς δεν καταπόνησε τους παίκτες του. Δεν είναι τυχαίο ότι αγωνίστηκαν όλοι, με τους Παπαπέτρου και Γκραντ να έχουν τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής (22 λεπτά). Σημαντικό επίσης ότι σε ένα ακόμα ματς υπήρχε επιθετική πολυφωνία και «μοιράστηκαν» οι προσπάθειες. Άλλωστε, σκόραραν και οι 12 «πράσινοι», με τους ψηλούς να κάνουν τη διαφορά: η frontline του Παναθηναϊκού είχε συνολικά 49 πόντους και 22 ριμπάουντ.

Το πιο σημαντικό ήταν ότι σε 4ο διαδοχικό ματς (σε όλες τις διοργανώσεις) μετά τη διακοπή, το «τριφύλλι» πετυχαίνει τουλάχιστον 85 πόντους, ενώ είχε πάλι θετικότατη αναλογία ασίστ/λαθών . Σε αυτά τα παιχνίδια που έδωσε ο «εξάστερος» μετά το… διάλειμμα του Φεβρουαρίου μοιράζει μίνιμουμ 19 ασίστ (22,7 μέσο όρο) και έχει περιορίσει κάπως τα λάθη του (11 μέσο όρο), ειδικά σε σύγκριση με τους αγώνες του ακριβώς προηγούμενου μήνα.

Προφανώς κι αυτό έχει εξήγηση στην άνοδο που παρουσιάζει στην απόδοσή του ο κομβικότατος Σλούκα, ο οποίος ξεπέρασε πλήρως τις ενοχλήσεις και πιάνει τα γνωστά του στάνταρ. Συν τοις άλλοις, βλέπουμε και μια σχετική αλλαγή κατεύθυνσης στην επίθεση, αφού πλέον οι «πράσινοι» δεν είναι τόσο μονότονοι και μονοδιάστατοι. Μοναδικό ψεγάδι από το ματς στην Καρδίτσα η αστοχία στα τρίποντα (6/22) και στις βολές (13/22), κάτι που χρήζει διόρθωσης ενόψει ντέρμπι…

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.