ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Αταμάν: «Ρουτίνα η προπόνηση στο γήπεδο του αγώνα, κάθε ματς είναι δύσκολο»

Τους λόγους της απόφασης να γίνει η προπόνηση στο ΣΕΦ τόνισε ενόψει του ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ ο Εργκίν Αταμάν.

Αταμάν: «Ρουτίνα η προπόνηση στο γήπεδο του αγώνα, κάθε ματς είναι δύσκολο»

Τους λόγους της απόφασης να γίνει η προπόνηση στο ΣΕΦ τόνισε ενόψει του ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ ο Εργκίν Αταμάν.

«Είναι η ρουτίνα πριν από ένα ματς EuroLeague. Και όπως κάνουμε πριν από κάθε εκτός έδρας, το πρωί ξεκουραζόμαστε και το απόγευμα κάνουμε προπόνηση στο γήπεδο του αγώνα. Αυτό είναι το σύστημά μου. Δεν με απασχολεί αν είναι ντέρμπι ή οποιοδήποτε ματς, είναι κάτι φυσιολογικό. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Ελπίζω να το κάνουμε και στα play off ή να έρθει ο Ολυμπιακός στην έδρας μας, αν το θέλει. Επίσης, θέλουμε να προετοιμαστούμε για το ντέρμπι.

Για εσάς μπορεί να είναι περίεργο, αλλά για εμάς είναι φυσιολογικό. Σίγουρα θέλω να κάνω προπόνηση στο γήπεδο του αγώνα, δεν παίζει ρόλο αν είναι η έδρα του Ολυμπιακού. Το ίδιο είναι στη Μαδρίτη ή τη Βαρκελώνη. Επειδή είναι ο Ολυμπιακός, να μην την κάνουμε; Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, αλλά στις μεταξύ μας αναμετρήσεις, όλα ήταν σωστά και δίκαια. Είμαστε οι πρώτοι που το κάνουμε, ελπίζω να συνεχίσει και ο Ολυμπιακός. Η… μάχη είναι φυσιολογική στο παρκέ, αλλά οι δύο ομάδες είναι επαγγελματικές. Αν ο κόουτς Μπαρτζώκας δεν θέλει να κάνει προπόνηση, είναι δική του απόφαση. Το έχω κάνει και με τη Φενέρ στην Τουρκία», είπε ο Αταμάν.

Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…»
Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…» 11.086 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Τούρκος προπονητής ρωτήθηκε για τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στο ματς της Πέμπτης και τον τελικό του Κυπέλλου. Με τον Αταμάν να επιβεβαιώνει ότι δεν θα αγωνιστούν οι Λούκα Βιλντόζα και Κώστας Αντετοκούνμπο και να προσθέτει: «Είναι διαφορετικό. Και οι δύο ομάδες θα παίξουν με ρόστερ EuroLeague, ο Ολυμπιακός θα έχει περισσότερους ξένους, εμείς θα έχουμε το ίδιο ρόστερ με το Κύπελλο (μένουν εκτός οι Βιλντόζα, Αντετοκούνμπο). Δεν παίξαμε μπάσκετ, μείναμε χαμηλά στο σκορ, όπως αρέσει στον Ολυμπιακό και χάσαμε το ματς. Μέχρι στιγμής, παίξαμε πέντε φορές με τον Ολυμπιακό, δύο φορές χάσαμε καθαρά, στο Super Cup και στο Κύπελλο, χάσαμε στην παράταση στην EuroLeague, αλλά τους κερδίσαμε δύο φορές στο πρωτάθλημα. Οπότε το σκορ είναι 3-2. Ελπίζω να μη συναντηθούμε στα play off της EuroLeague. Ίσως παίξουμε και στους τελικούς της Α1. Είναι πολλά τα ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες».

«Υπάρχουν έξι ματς ακόμα, το αυριανό είναι το πρώτο, Θα είναι σημαντικό να κερδίσουμε πολλά ματς. Δεν ξέρω πόσα, αλλά πέντε νίκες θα μας κρατήσουν στην πρώτη τετράδα. Κάθε ματς είναι δύσκολο, το πρόγραμμα μας είναι δύσκολο. Και το ντέρμπι είναι το πιο δύσκολο εκτός έδρας ματς. όχι μόνο επειδή είναι ντέρμπι, αλλά επειδή ο Ολυμπιακός είναι μία πολύ καλή ομάδα, παίζει καλό μπάσκετ. Τους παρακολουθώ, παίζουν με εξαιρετική οργάνωση και θέληση, οπότε για όλες τις ομάδες δεν είναι εύκολο να νικήσουν εδώ.

Εμείς το κάναμε στο πρωτάθλημα και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ξανά. Είναι ένα σημαντικό ματς και για τις δύο ομάδες, υπάρχουν μόνο έξι ματς και μόνο μία νίκη διαφορά. Χάσαμε στην παράταση στο πρώτο ματς. Είναι σημαντικό, για την πρώτη τετράδα, αλλά και για την πρώτη εξάδα».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.