ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Ντράγκαν Νέσιτς: Ένας παλιός γνώριμος, που «πλήγωσε» τον μεγάλο Παναθηναϊκό της Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την πρόσληψη του Ντράγκαν Νέσιτς, ως νέου προπονητή της ομάδας βόλεϊ και το Panathinaikos24.gr θυμάται την έμμεση σύνδεση που είχε κατά το παρελθόν με το τριφύλλι ο Σέρβος τεχνικός.

Ντράγκαν Νέσιτς: Ένας παλιός γνώριμος, που «πλήγωσε» τον μεγάλο Παναθηναϊκό της Ρούξι Ντουμιτρέσκου
  • 4 Mαρτίου 2024: Το ελληνικό βόλεϊ και ο Παναθηναϊκός, σοκάρονται με τον θάνατο της Ρούξι Ντουμιτρέσκου
  • 8 Μαρτίου 2024: Η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Παναθηναϊκού, αποκλείεται από τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά του Κυπέλλου
  • 10 Μαρτίου 2024:  Ο Γιάννης Καλμαζίδης αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο του τριφυλλιού
  • 14 Μαρτίου 2024: Τα φίνα κορίτσια, έχουν πλέον νέο προπονητή τον Ντράγκαν Νέσιτς

Πρόκειται για τέσσερα περιστατικά-γεγονότα, τα οποία φαντάζουν ως ασύνδετα μεταξύ τους, ωστόσο είναι πέρα για πέρα αλληλένδετα, αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή!

Οι εξελίξεις στον Παναθηναϊκό από τα τέλη του Φεβρουαρίου του 2024, είναι ραγδαίες. Οι “πράσινες” έχοντας χάσει οριστικά το πλεονέκτημα έδρας από τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα και μετά από δύο ήττες από τις ουραγούς ομάδες της Volley League, έχουν μπει σε βαθιά κρίση. Στο ενδιάμεσο διάστημα, ο κόσμος του Παναθηναϊκού, αλλά και του βόλεϊ μαθαίνει μια τραγική είδηση: Η σπουδαία Ρούξι Ντουμιτρέσκου, φεύγει από τη ζωή σε ηλικία 46 ετών από ανακοπή καρδιάς.

Μοναδικός τρόπος για το restart, αλλά και για την απότιση φόρου τιμής προς την αιώνια αρχηγό, το Final 4 του Λουτρακίου. Εκεί η ομάδα παρότι κάνει καλό ξεκίνημα απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο, γνωρίζει την ήττα 3-1 σετ. Το αποτέλεσμα αυτό, αποτελεί και το κύκνειο άσμα του Γιάννη Καλμαζίδη στον πάγκο της ομάδας.

Δεν τους βλέπει καν: ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στατιστικά του Σλούκα στα δυο ματς με τη Μακάμπι!
Δεν τους βλέπει καν: ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στατιστικά του Σλούκα στα δυο ματς με τη Μακάμπι! 437 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι προσπάθειες για εύρεση του νέου τεχνικού,  απέδωσαν άμεσα και έτσι μετά από διαπραγματεύσεις, επήλθε η συμφωνία και εν συνεχεία η ανακοίνωση της πρόσληψης του Ντράγκαν Νέσιτς.

Ο πολύπειρος τεχνικός έχει πάμπολες παραστάσεις στο ευρωπαϊκό στερέωμα, αφού σε συλλογικό επίπεδο έχει περάσει από τις Ραπίντ Βουκουρεστίου, Μακάμπι Χάιφα, Τσανάκαλε, Ταργκοβίτσε, Καζέρτα, Μπάρι, Γαλατάσαραϊ και Μόντε Σιάβο.

Μάλιστα με την τελευταία έχει κατακτήσει και το Challenge Cup της σεζόν 2008-09. Αντίπαλος του;

O Σπουδαίος Παναθηναϊκός, της Ρούξι Ντουμιτρέσκου, της Φίφη Σαπαρέφσκα, της Σάνια Τομάσεβιτς, της Ελευθερία Χατζηνίκου, της Φιντάνκα Σαπαρέφσκα και της Μαρίσα Φερνάντεθ!

Το τριφύλλι είχε πραγματοποιήσει μια σπουδαία πορεία προς τον Final 4 του Αλμπαθέτε, αλλά λύγισε εν τέλει στην απροσπέλαστη Μοντεσιάβο.

Τα σετ: 25-20, 25-20, 25-13.

ΜΟΝΤΕΣΚΙΑΒΟ (Νέσιτς): Ογκνένιοβιτς 1π., Νεγκρίνι 10 (1 άσος, 44% υποδοχή, 60% επίθεση), Ρινιέρι 20 (3 άσοι, 53% υποδοχή, 65% επίθεση), Μπόουν 11 (3 μπλοκ, 53% επίθεση), Φλίερ 17 (3 άσοι, 72% επίθεση, 1 μπλοκ), Καλόνι 3 (1 άσος, 1 μπλοκ), Ζίλιο (λ.-62% υπ.).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φλώρος): Κουτουξίδου, Σαπαρέφσκα 7π. (3 μπλοκ, 44% επίθεση), Ντουμιτρέσκου 11 (1 μπλοκ, 1 άσος, 41% επίθεση), Τότσκο 6 (2 μπλοκ, 39% υποδοχή, 24% επίθεση), Τομάσεβιτς 3 (2 άσοι, 55% υποδοχή, 12% επίθεση), Φερνάντεζ 11 (1 μπλοκ, 62% επίθεση), Μυλωνά (λ.-71% υπ.) / Χατζηνίκου 3, Παπαγεωργίου (83% υποδοχή).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.