ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Πληγωμένος από τα δικά του λάθη στο ΣΕΦ

Ο Παναθηναϊκός AKTOR υπέπεσε σε πολλά λάθη (18) κόντρα στον Ολυμπιακό μέσα στο ΣΕΦ και γνώρισε την ήττα με σκορ 71-65 για την 29η αγωνιστική στην Ευρωλίγκα. Στο 18-11 το πράσινο ρεκόρ.

Πληγωμένος από τα δικά του λάθη στο ΣΕΦ

Ο Παναθηναϊκός AKTOR υπέπεσε σε πολλά λάθη (18) κόντρα στον Ολυμπιακό μέσα στο ΣΕΦ και γνώρισε την ήττα με σκορ 71-65 για την 29η αγωνιστική στην Ευρωλίγκα. Στο 18-11 το πράσινο ρεκόρ.

Το δυναμικό ξεκίνημα του πρώτου δεκαλέπτου (7-17) δεν είχε συνέχεια για τον Παναθηναϊκό AKTOR, με την ομάδα του Αταμάν να υποπίπτει σε σωρεία λαθών (18), δίνοντας την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να πάρει το ματς. Δεν έφτανε η προσπάθεια του Ντίνου Μήτογλου (11π – 16ρ), πρώτος σκόρερ (17π) αλλά και πρώτος στα λάθη ο Ναν (7). Ο Μόοζες Ράιτ πλήγωσε (19π) τη ρακέτα των «πρασίνων».

Το ματς

ΣΟΚ για Μακάμπι πριν το ΟΑΚΑ!
ΣΟΚ για Μακάμπι πριν το ΟΑΚΑ! 163.171 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η εντολή του Αταμάν ήταν σαφής: ασφυκτική πίεση στους δημιουργούς του Ολυμπιακού. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού Aktor την ακολούθησαν πιστά και αποδιοργάνωσαν τον Ολυμπιακό σε ένα σκληρό και άκρως δυναμικό ματς. Ενδεικτικό ήταν το γεγονός πως οι γηπεδούχοι σκόραραν μόλις 7 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ οι «πράσινοι» έχτισαν διψήφια διαφορά αρχικά με τους Μήτογλου – Γκραντ και στη συνέχεια με τα δύο σερί τρίποντα του Ναν (7-17, 10′).

Η είσοδος του Ράιτ αποτέλεσε άλυτο πρόβλημα για την άμυνα του Παναθηναϊκού AKTOR. Χτυπώντας στη ρακέτα και με τους 11π που σημείωσε βοήθησε τον Ολυμπιακό να «σβήσει» τη διαφορά (20-21, 14′). Τα παλικαρίσια καλάθια του Γκραντ και του Παπαπέτρου διατήρησαν το «πράσινο» προβάδισμα, αλλά όταν η ομάδα του Αταμάν βρήκε ρυθμό στην επίθεση με τους Σλούκα και Γκριγκόνις, ο Ολυμπιακός απάντησε με σερί τριπόντων, ισοφαρίζοντας για πρώτη φορά στο ματς πριν την ανάπαυλα (33-33, 20′).\

Η αμυντική διάθεση του Παναθηναϊκού AKTOR ήταν εκ διαμέτρου διαφορετική, με την προσέγγιση να είναι εντελώς… αναποτελεσματική. Με λάθη επί λαθών και χαρακτηριστική αστοχία στην επίθεση, η ομάδα του Αταμάν είδε τον Ολυμπιακό να προσπερνά με τον Πίτερς και στη συνέχεια να χτίζει διψήφια διαφορά (12-2 σερί στο 25′). Το μπλακ άουτ των «πρασίνων» έφερε τον Ολυμπιακό μέχρι το +11 με μοναδική όαση το τρίποντο-φάουλ του Ναν που ψαλίδισε την απόσταση στον δρόμο για την τελευταία «πράξη (48-42, 30′).

Το φοβερό ξέσπασμα του Ναν συνεχίστηκε και έδωσε στον Παναθηναϊκό AKTOR σφυγμό με το ματς στο όριο (50-49, 33′). Ο Ολυμπιακός απάντησε με ένα δικό του σερί, κλείνοντας επίσης στην άμυνα τον Ναν (57-52, 35′).

Τα λάθη συνέχιζαν, με τους «πράσινους» να παραμένουν ζωντανοί με το μεγάλο σουτ του Μήτογλου (61-59, 38′). Τελικό σκορ 71-65.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.