ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Το ντέρμπι που… χάθηκε στο πρώτο ημίχρονο και οι πέντε «τελικοί» που έρχονται

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την ήττα του Παναθηναϊκού AKTOR από τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι του ΣΕΦ, αλλά και για τους πέντε «τελικούς» που ακολουθούν.

Το ντέρμπι που… χάθηκε στο πρώτο ημίχρονο και οι πέντε «τελικοί» που έρχονται

Το ντέρμπι στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό χάθηκε στο… πρώτο ημίχρονο για τον Παναθηναϊκό AKTOR (71-65) και τώρα έρχονται πέντε «τελικοί» στο φινάλε της κανονικής περιόδου που θα κρίνουν το μέλλον του στη διοργάνωση.

Αυτή τη φορά η ομάδα του Αταμάν εμφανίστηκε πολύ διαβασμένη και συγκεντρωμένη στο πρώτο κομμάτι του αγώνα και περιόρισε τους «ερυθρόλευκους», αλλά δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί όπως έπρεπε. Αντί λοιπόν να πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα έχοντας προβάδισμα, βρέθηκε στην ισοπαλία (33-33) και μάλλον αδίκησε τον εαυτό της.

Στο καλό διάστημα του Ολυμπιακού (κυρίως στο 3ο δεκάλεπτο), το «τριφύλλι» κατάφερε να μείνει μέσα στο ματς χάρη στις προσωπικές ενέργειες του Ναν, ωστόσο ήταν φανερό πως για να φύγει με το διπλό από το ΣΕΦ θα χρειαζόταν περισσότερους πρωταγωνιστές επιθετικά. Που τελικά δεν τους βρήκε, βάσει αποτελέσματος.

Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε
Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε 4.225 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Γκριγκόνις έμεινε σε ρηχά νερά και δεν έδωσε σκορ με τα μακρινά σουτ του, ο Λεσόρ δεν τροφοδοτήθηκε τόσο καλά και επηρεάστηκε από τις χαμένες μάχες που είχε με τον Ράιτ, ενώ ο Σλούκας δεν κατάφερε να βρει ρυθμό με τα συνεχόμενα «μπες-βγες» του Αταμάν και ο Χουάντσο σε ένα ακόμα ματς ήταν ωσεί παρών εκτελεστικά. Μοιραία πάλευε μόνος του με τα… θηρία ο Μήτογλου.

Προσθέτουμε σε όλα αυτά και τα πολλά λάθη που έκαναν οι «πράσινοι» (18 τον αριθμό) για ένα τόσο κλειστό ματς για να αντιληφθούμε τη διόγκωση του προβλήματος που είχαν στην επιθετική λειτουργία τους. Μάλιστα, τα 7 εξ αυτών ήρθαν από τον Ναν, ο οποίος «χάρισε» πολλές μπάλες στους γηπεδούχους. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο «εξάστερος» τιμωρήθηκε βάναυσα από τα σφάλματά του και δέχθηκε 22 πόντους από αυτά, ενώ πήρε ελάχιστα πράγματα από τα 9 επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψε (40 στο σύνολο έναντι 29 των αντιπάλων).

Ναι μεν η τακτική προσέγγιση του προπονητικού επιτελείου του «τριφυλλιού» ήταν σωστή σε γενικές γραμμές και περιόρισε τον Ολυμπιακό, αλλά δεν αρκούσε κόντρα σε μια καλοδουλεμένη και «γεμάτη» ομάδα, που έπαιζε και στο γήπεδό της. Το μεγάλο ζήτημα που προέκυψε (πάλι) ήταν το «κλειστό» ροτέισον του Αταμάν, που αποδεδειγμένα πλέον δεν εμπιστεύεται κάποιους «παγκίτες» του για τέτοιου τύπου ματς.

Τώρα, ο Παναθηναϊκός καλείται να αφήσει άμεσα πίσω του την ήττα από τον αιώνιο αντίπαλο και να βάλει τα δυνατά του για να κάνει το 5/5 στα παιχνίδια που απομένουν. Ναι είναι εφικτό, αρκεί να παρουσιάσει τον καλό εαυτό του και να βγάλει περισσότερους πρωταγωνιστές, όπως έκανε για παράδειγμα στην έδρα της Ρεάλ…

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.