ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Το 1-6 κάνει ακόμα πιο γλυκό το 1-3 και η απαξίωση, που έγινε αποθέωση!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το πόσο σημαντικό είναι το διπλό στο Φάληρο μετά το 1-6 του Ολυμπιακού επί της Μακάμπι, αλλά και τον χλευασμό των μεγάλων ευρωπαϊκών βραδιών του Παναθηναϊκού, από αυτούς που σήμερα αποθεώνουν τις ομάδες τους.

Το 1-6 κάνει ακόμα πιο γλυκό το 1-3 και η απαξίωση, που έγινε αποθέωση!

Λένε στο ποδόσφαιρο, ότι μία νίκη είναι ακόμα πιο σημαντική, όταν ο αντίπαλος είναι σε πολύ καλή κατάσταση, όταν είναι στα πάνω του. Αυτό ισχύει και για τη νίκη με 1-3, που πέτυχε ο Παναθηναϊκός επί του Ολυμπιακού στο Φάληρο. Αυτό το διπλό πήρε ακόμα μεγαλύτερη αξία, από την Πέμπτη το βράδυ και όταν ο Ολυμπιακός νίκησε με 1-6 στην παράταση την Μακάμπι και προκρίθηκε στα προημιτελικά μίας διοργάνωσης για δεύτερη φορά στην ιστορία του.

Είναι πιο γλυκό αυτό το 1-3, όταν βλέπεις ότι το έκανες στο σπίτι του αιωνίου σου αντιπάλου, που είναι στα καλά του, έχει έναν πολύ καλό προπονητή τον Μεντιλίμπαρ και λίγες ημέρες μετά από την ήττα του πάει και βάζει έξι γκολ στην πρώτη ομάδα του Ισραήλ. Εγώ είμαι από αυτούς, που πιστεύω, ότι η απαξίωση του αντιπάλου σου μειώνει και τη δική σου νίκη. Στην προκειμένη περίπτωση ο Παναθηναϊκός πήγε και νίκησε με ανατροπή μέσα στον Φάληρο μία ομάδα, που πάει για πρωτάθλημα και είναι στους 8 του Conference League.

Είναι μεγάλη μαγκιά του Παναθηναϊκού αυτή η νίκη. Όπως και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός, ότι μία ομάδα που λίγες ημέρες μετά έβαλε έξι γκολ ,σε σένα έκανε ένα γκολ και άλλη μία φάση στον αγώνα. Και του έβαλες τρία γκολ βγαλμένα από το …..playstation. Μέσα σε ένα γήπεδο με 33000 κόσμο, που δίψαγε για νίκη επί του Παναθηναϊκού και με τον Ολυμπιακό να θέλει να βγάλει αντίδραση μετά το 1-4 εντός έδρας από την Μακάμπι. Προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν τον άφησε και τον πέρασε στην βαθμολογία.

Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999
Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999 60.909 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τώρα όσον αφορά τα ευρωπαϊκά εμείς οι Παναθηναϊκοί είμαστε μαθημένοι διαχρονικά σε μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές και καταλαβαίνουμε την χαρά που πήραν την Πέμπτη το βράδυ οι φίλοι του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Απλά επειδή στην Ελλάδα ζούμε και δεν ξεχνάμε μέχρι και το 2009 που έκανε την τελευταία πολύ καλή ευρωπαϊκή του πορεία ο Παναθηναϊκός ακούγαμε, ότι «πορείες κάνουν μόνο οι συνταξιούχοι, μόνο αν πάρεις την κούπα μετράει στην Ευρώπη». Συνέχεια αυτό έλεγαν, για να μηδενίσουν τις μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές του Παναθηναϊκού(έναν τελικό, δύο ημιτελικά, τρεις προημιτελικούς) αυτοί, που σήμερα αποθεώνουν τις ευρωπαϊκές πορείες των ομάδων τους. Τώρα δεν κάνουν πορείες μόνο οι συνταξιούχοι, η κάνατε την ….τούμπα;

*Σίγουρα το να βλέπεις τις άλλες ομάδες να προχωράνε στην Ευρώπη και εσύ σαν Παναθηναϊκός να μην τα καταφέρνεις σου κακοφαίνεται. Συμφωνώ απόλυτα. Απλά όταν είσαι εκτός Ευρώπης για 12 χρόνια και τα τελευταία έξι είχες και αποκλεισμό συμμετοχής δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση από την ομάδα σε ένα χρόνο και σε ομίλους να μπει και να προκριθεί από τους ομίλους. Φέτος έγινε η αρχή, η συνέχεια έρχεται τα επόμενα χρόνια, για να ζήσουμε στην Ευρώπη τις βραδιές του Μαρτίου και του Απριλίου, που τόσο μας έχουν λείψει εδώ και 15 χρόνια.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.