ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Επιβλητικός στο Βελιγράδι και… βουρ για τετράδα

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για το σπουδαίο διπλό του Παναθηναϊκού AKTOR στο «άντρο» του Ερυθρού Αστέρα.

Επιβλητικός στο Βελιγράδι και… βουρ για τετράδα

Αυτός ναι, ήταν ένας Παναθηναϊκός που έχει όλα τα φόντα για να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω! Η ομάδα του Αταμάν ήταν επιβλητική στο Βελιγράδι και πέρασε με σχετική άνεση από την «καυτή» έδρα του Ερυθρού Αστέρα (76-89) κάνοντας ένα ακόμα βήμα για την τετράδα.

Μετά το πρώτο 5λεπτο της αναμέτρησης, οι «πράσινοι» επέβαλαν πλήρως τους κανόνες τους και δεν επέτρεψαν στους Σέρβους να πλησιάσουν στο σκορ και να τους αγχώσουν ουσιαστικά, αφού έδειχναν απόλυτα συγκεντρωμένοι και σίγουροι στο παιχνίδι τους.

Το «τριφύλλι» είχε πολυφωνία και φαντασία στην επίθεση, κάτι που αποτυπώνεται και στο γεγονός ότι είχε 5 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και μοίρασε 25 ασίστ. Μάλιστα, έμεινε πολύ χαμηλά και στα λάθη (μόλις 10), κάτι που του είχε στοιχίσει για παράδειγμα στο ΣΕΦ την περασμένη εβδομάδα.

Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά
Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά 2.100 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι παίκτες του Αταμάν είχαν εξαιρετική ευστοχία έξω από τα 6,75μ. (12/21 τρίποντα, 9/13 στο πρώτο ημίχρονο) και σε γενικές γραμμές πήραν πολύ καλό βαθμό στην επιθετική λειτουργία τους, ενώ δεν επηρεάστηκαν από την όποια πίεση είχαν από τους γηπεδούχους και την «καυτή» ατμόσφαιρα που συνάντησαν.

Φυσικά σε αυτό έπαιξαν σημαντικό ρόλο οι προσωπικότητες και οι ηγετικές φυσιογνωμίες που διαθέτει πλέον ο «εξάστερος», αφού όταν άρχισαν τα δύσκολα, βγήκαν μπροστά οι Λεσόρ, Σλούκας, Γκραντ και Μήτογλου. Ο Γάλλος ήταν ασταμάτητος και κυριάρχησε κοντά στη ρακέτα, έχοντας 19 πόντους και πολλές κερδισμένες μάχες. Εντούτοις, το πιο σημαντικό ήταν ότι διάβασε καλά το παιχνίδι μοιράζοντας σωστά την μπάλα όταν έβρισκε τοίχο μπροστά του (σ.σ. 4 ασίστ) κι έκανε 3 κλεψίματα βγαίνοντας πολλές φορές σε βοήθεια.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έκανε αλάνθαστο ματς και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με νταμπλ-νταμπλ (17 πόντοι με 6/9 εντός παιδιάς, 10 ασίστ), ενώ ήταν καθοριστικός στα κρίσιμα σημεία. Προσθέστε σε όλα αυτά και τους κομβικότατους Μήτογλου και Γκραντ, που έδωσαν πολύτιμες λύσεις σε δύσκολες στιγμές και όταν τους χρειάστηκε η ομάδα τους.

Όσον αφορά το πολύ «σφιχτό» ροτέισον του Αταμάν, που χρησιμοποίησε μόλις 6 παίκτες επί της ουσίας, υπάρχει λογική εξήγηση. Ο Τούρκος προπονητής πήρε ελάχιστα πράγματα από τους Χουάντσο και Μπαλτσερόφσκι και ήταν δεδομένο ότι θα πορευόταν με εκείνους που θα του χάριζαν το ροζ φύλλο. Ναι ΟΚ, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει Καλαϊτζάκη και Παπαπέτρου, όμως λειτουργούσε πολύ καλά το σχήμα με τους τρεις περιφερειακούς (Σλούκα, Γκραντ και Ναν) και θα ήταν ρίσκο να το… χαλάσει.

Και τώρα… Μπαρτσελόνα, είναι το σύνθημα μετά το Βελιγράδι! Οι «πράσινοι» περιμένουν σε λιγότερο από 48 ώρες τους Καταλανούς και έχουν την ευκαιρία να κάνουν άλμα για το πλεονέκτημα έδρας, ειδικά σε περίπτωση που νικήσουν με διαφορά μεγαλύτερη των 8 πόντων. Για να μην πούμε ότι τότε θα βλέπουν με αξιώσεις ακόμα και τη 2η θέση!

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.