Επικαιρότητα

Μακελειό στη Μόσχα: Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση

Το Ισλαμικό Κράτος αναλαμβάνει την ευθύνη για το μακελειό στη Μόσχα ενώ πληροφορίες από τη Ρωσία κάνουν λόγο για παιδιά και εφήβους ανάμεσα στους νεκρούς.

Μαχητές του ISIS «επιτέθηκαν σε μια μεγάλη συγκέντρωση… στα περίχωρα της ρωσικής πρωτεύουσας Μόσχας», ανέφερε το Ισλαμικό Κράτος σε ανακοίνωση στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram. Η ανακοίνωση ανέφερε ότι οι επιτιθέμενοι “υποχώρησαν στις βάσεις τους με ασφάλεια“, μετά το μακελειό στη Μόσχα.

Τουλάχιστον 40 νεκροί και πάνω από 100 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός από το μακελειό στη Μόσχα το απόγευμα της Παρασκευής (22/03/2024).

Το μακελειό στη Μόσχα ξεκίνησε όταν τουλάχιστον 5 ένοπλοι εισέβαλλαν στο Crocus City και άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα σκορπίζοντας τον θάνατο σε ανυποψίαστους ανθρώπους.

Δημοσιεύματα αναφέρουν πως οι ένοπλοι χρησιμοποίησαν εκρηκτικά με αποτέλεσμα να προκαλέσουν τεράστια πυρκαγιά στο κτίριο και σύννεφα μαύρου καπνού έπνιξαν την περιοχή.

Αναφορές κάνουν λόγο και για δεύτερη έκρηξη στον χώρο ενώ πληροφορίες των ρωσικών ΜΜΕ κάνουν λόγο πως κάποιο ένοπλοι βρίσκονται στο υπόγειο του κτιρίου, ενώ τμήμα της στέγης του έχει καταρρεύσει.

Οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν έναν άνδρα αγνώστων στοιχείων κοντά στο σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης, αναφέρει σε ανάρτησή του το Nexta.

Πηγή: newsit.gr

Exit mobile version