ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γιώργος Πετρίδης

Αυτός είναι ο Παναθηναϊκός μας!

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την επική ανατροπή του Παναθηναϊκού AKTOR στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα.

Αυτός είναι ο Παναθηναϊκός μας!

Τι έπος ήταν αυτό! Τι ιστορία γράφτηκε το βράδυ της Παρασκευής στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων! Ναι, αυτός είναι ο Παναθηναϊκός μας! Ο Παναθηναϊκός που όλοι ονειρευόμαστε! Ο «εξάστερος» έκανε μια… χαψιά την Μπαρτσελόνα στο δεύτερο ημίχρονο κι έφτασε σε μια σημαντική νίκη (89-81), παρότι βρέθηκε να χάνει με 16 πόντους στα μέσα της 2ης περιόδου.

Το ματς ξεκίνησε με τους παίκτες του Αταμάν να έχουν αργές αντιδράσεις στην άμυνα και νευρικότητα στην επίθεση, συνδυασμός που στοίχισε, ιδιαίτερα στο κομμάτι όπου οι Καταλανοί έτρεξαν σερί 17-0 και βρέθηκαν από το -1 στο +16. Σε εκείνο το τετράλεπτο, το «τριφύλλι» εξαφανίστηκε από το γήπεδο και τα έκανε όλα λάθος, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι τα έκαναν όλα σωστά κι έβρισκαν πολλούς εύκολους πόντους μέσα από τη ρακέτα και στο ανοιχτό γήπεδο.

Δεν θα είναι υπερβολή να πούμε ότι το πρώτο ημίχρονο είχε αρκετές ομοιότητες με το παιχνίδι των δύο ομάδων στον πρώτο γύρο, όπου η Μπαρτσελόνα έφτασε ακόμα και το +28 στις αρχές της 4ης περιόδου κόντρα σε έναν εντελώς διαφορετικό (από τον τωρινό) Παναθηναϊκό. Παρ’ όλα αυτά, σε εκείνο το ματς ήρθαν παίκτες από τον πάγκο όπως ο Μωραΐτης και ο Μπαλτσερόφσκι για να ροκανίσουν τη διαφορά και να το μαζέψουν στο -8 στο φινάλε, κάτι που έχει τεράστια σημασία αν αναλογιστούμε πως ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση του ΟΑΚΑ.

Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά
Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά 2.233 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρ’ όλα αυτά, στο δεύτερο 20λεπτο το παρκέ στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων… έγειρε κι έγινε κατηφορικό για τους «μπλαουγκράνα», που παραδόθηκαν στις άγριες διαθέσεις των «πράσινων», οι οποίοι είχαν 1/8 τρίποντα και 10 λάθη στο πρώτο μέρος, αλλά έκτοτε έσπειραν τον τρόμο και καθοδηγήθηκαν μαεστρικά από τον ηγέτη τους, Κώστα Σλούκα. Ο αρχηγός ήταν… κομπιούτερ μετά την ανάπαυλα και πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις στην καριέρα του αφού βρισκόταν παντού και βοηθούσε στα πάντα.

Ο 34χρονος γκαρντ πέτυχε 10 πόντους στην 4η περίοδο με απόλυτη ευστοχία (2/2 τρίποντα κι ενώ είχε 0/3 μέχρι τότε, 1/1 δίποντα και 2/2 βολές), ενώ σε γενικές γραμμές μοίρασε πολύ καλά το παιχνίδι (8 ασίστ): οι 33 πόντοι του «εξάστερου» προήλθαν (είτε σκοράροντας, είτε δημιουργώντας) από τα δικά του χέρια. Και μην ξεχνάμε ότι πριν από 48 ώρες είχε κάνει μία ακόμα ματσάρα στο Βελιγράδι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Σε αυτούς τους δύο αγώνες είχε συνολικά 35 πόντους με 12/18 εντός παιδιάς, 18 ασίστ, 7 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και μόλις 2 λάθη σε σχεδόν 60 λεπτά συμμετοχής! Δικαίως λοιπόν αποθεώθηκε από του συμπαίκτες του και τους οπαδούς του «τριφυλλιού».

Συνεπικουρούμενος από τους άλλους τρεις… σωματοφύλακες, τους καταπληκτικούς Ναν, Λεσόρ και Μήτογλου, έφερε τον Παναθηναϊκό στο +13 στα 40 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε. Ναι ΟΚ, μπορεί η Μπαρτσελόνα να μείωσε στους 8 με τη λήξη του αγώνα και να προκάλεσε μια σχετική πίκρα στο ΟΑΚΑ, αλλά η ουσία είναι ότι δύσκολα θα στοιχίσει καθώς σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους Καταλανούς η ομάδα του Αταμάν θα έχει πλεονέκτημα αφού έχει πολύ καλύτερη διαφορά πόντων.

Ο Τούρκος προπονητής παίρνει «άριστα» σε επίπεδο τακτικής και συνέβαλε τα μέγιστα με το κοουτσάρισμά του, ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο. Και όχι μόνο, καθώς εκείνο το ξέσπασμά του προς τους διαιτητές στο φινάλε του πρώτου μέρους που οδήγησε στην τεχνική ποινή, αφύπνισε τους παίκτες του και την εξέδρα.

Ολοκληρώνοντας, να σταθούμε στο καταπληκτικό κοινό του «τριφυλλιού», που έσπρωξε την ομάδα και αποτέλεσε το καλύτερο στήριγμα σε μια μέρα που τιμήθηκε η μνήμη του Θανάση Γιαννακόπουλου.

Υ. Γ. Ο «εξάστερος» ορίζει τη μοίρα του αφού με 3/3 θα τερματίσει 2ος στην κανονική περίοδο! Απίστευτο κι όμως αληθινό, αν αναλογιστούμε που βρισκόταν πριν από μερικούς μήνες…

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.