ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

«Καθάρισε» τον Ηλυσιακό ο Παναθηναϊκός

Τα κορίτσια του Παναθηναϊκού επικράτησαν με 3-1 σετ του Ηλυσιακού κι ετοιμάζεται για τα πλέι οφ, όπου και θ' αντιμετωπίσει τους Πρωταθλητές Πεύκων.

«Καθάρισε» τον Ηλυσιακό ο Παναθηναϊκός

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα με την Παπαφωτίου στην πάσα, τις Γκρότες και Καρκάσες στις θέσεις των ακραίων, τις Χατζηευστρατιάδου και Σάμανταν κεντρικές, την Άτκινσον ως διαγώνια και την Μπελιά σε θέση λίμπερο.

Μόλις ξεκίνησε να λειτουργεί το μπλοκ του «τριφυλλιού» ήρθε και η διαφορά στο σκορ, με τις «πράσινες» να εκμεταλλεύονται την περιστροφή που είχε φέρει την Παπαφωτίου σε θέση σερβίς και να προηγούνται με 4-8. Η κυριαρχία του «τριφυλλιού» στο πρώτο σετ ήταν καθολική και πολύ γρήγορα το σκορ διαμορφώθηκε στο 6-12, διάστημα στο οποίο ο τεχνικός του Ηλυσιακού είχε χρησιμοποιήσει και τα δύο τάιμ άουτ που δικαιούνταν. Ο Παναθηναϊκός μπήκε στην τελική ευθεία του σετ προηγούμενος με 14-20 και με 18-25, λίγο αργότερα έκανε με άνεση το 0-1 στα σετ.

ΜΠΑΜ με Χαντάβα!
ΜΠΑΜ με Χαντάβα! 1.442 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο δεύτερο σετ ο Ηλυσιακός παρουσιάστηκε περισσότερο ανταγωνιστικός και προηγήθηκε αρχικά με 8-6 και στη συνέχεια με 13-7, μιας και δεν έλειψαν τα λάθη από πλευράς Παναθηναϊκού που διευκόλυναν το έργο των γηπεδούχων. Το «τριφύλλι» δεν είχαν καλή υποδοχή και σε συνδυασμό με την αναποτελεσματικότητα στην επίθεση είδαν τις γηπεδούχες να φτάνουν σε double σκορ (16-8). Οι «πράσινες» με την είσοδο της Μεταξά βελτίωσαν το μπλοκ τους, ανέβασαν το ρυθμό τους στην επίθεση και έτσι σταδιακά μείωσαν τη διαφορά έως το -3 (17-14). Ο Ηλυσιακός απάντησε στην αντεπίθεση του Παναθηναϊκού, σημαδεύοντας την Καρκάσες στην υποδοχή, κίνηση που απέδωσε και έφερε το 21-15. Το σετ ήταν χωρίς επιστροφή για το «τριφύλλι» που είδε τις γηπεδούχες να διαμορφώνουν το 25-18 και το 1-1 στα σετ.

Η εκκίνηση του τρίτου σετ θύμιζε πολύ αυτή του πρώτου. Ο Παναθηναϊκός με κυριαρχική εμφάνιση, που ξεκινούσε από το καλό σερβίς προηγήθηκε με 2-11, την ίδια ώρα που ο Ηλυσιακός έκανε το ένα λάθος πίσω από το άλλο. Οι γηπεδούχες μπόρεσαν να μειώσουν σε 7-12 και στη συνέχεια σε 9-13, με αποτέλεσμα ο Ντράγκαν Νέσιτς να καλέσει τάιμ άουτ. Οι «πράσινες» καθάρισαν το μυαλό τους, πήγαν σε σωστές επιλογές στην επίθεση και διαμόρφωσαν το 9-17 και έπειτα το 13-20, με την Άτκινσον. Το νερό, για την κατάκτηση του σετ, φαίνονταν πως είχε μπει στο αυλάκι για τον Παναθηναϊκό, αλλά ο Ηλυσιακός όχι μόνο δεν τα παράτησε αλλά τιμώρησε την ραθυμία των φιλοξενούμενων μειώνοντας σε 18-21. Ο Παναθηναϊκός άντεξε στην αντεπίθεση του Ηλυσιακόύ και με 21-25 πήρε το σετ και το προβάδισμα με 1-2.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με φόρα στο τέταρτο σετ, παίρνοντας γρήγορα διαφορά 6 πόντων (1-7). Το «τριφύλλι» παρά κάποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, όχι μόνο διατήρησε τη διαφορά αλλά την αύξησε σε 7-15, ύστερα από δύο διαδοχικούς άσσους της Σάμανταν. Ο Παναθηναϊκός δεν δυσκολεύτηκε να διαμορφώσει το 14-25 και να πάρει τη νίκη με 1-3 σετ.

Τα σετ: 1-3 (18-25, 25-18, 21-25, 14-25)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.